Marienlyst trak længste strå i tiebreak-thriller og sikrer sig 5. og afgørende DM-finale

Gentofte havde fordel af en larmende hjemmebane, men Marienlyst havde det afgørende overtag i en nervepirrende 4. DM-finale hertil aften. Marienlyst vandt 3-2, og dermed venter der en sand finalegyser på tirsdag, når DM afgøres i Marienlyst Centret. Gentofte Volley – Marienlyst BK 2-3 (18-25, 26-24, 21-25, 25-21, 7-15) Samlet DM-finale: Gentofte Volley 2-2 Marienlyst…

:


Gentofte havde fordel af en larmende hjemmebane, men Marienlyst havde det afgørende overtag i en nervepirrende 4. DM-finale hertil aften. Marienlyst vandt 3-2, og dermed venter der en sand finalegyser på tirsdag, når DM afgøres i Marienlyst Centret.

Gentofte Volley – Marienlyst BK 2-3 (18-25, 26-24, 21-25, 25-21, 7-15)
Samlet DM-finale: Gentofte Volley 2-2 Marienlyst BK

Allerede halvanden time inden den første serv var det svært at finde parkeringspladser ude foran Kildeskovshallen i Gentofte. Publikum måtte sidde på trapperne for at overvære den 4. DM-finale mellem Gentofte og Marienlyst, og de fik fuld valuta for pengene i en dramatisk finale, der skulle ud i tiebreak, inden Marienlyst hev sejren i land.

”Jeg er pissestolt af holdet. Når Joshua Walker ikke præsterer optimalt, så er der bare tre andre, der går ind og tager over. Det er en stor holdpræstation, men man kommer ikke udenom Sigurd Varming, som spiller fantastisk. Vi spiller et taktisk uklogt 2. sæt, hvor vi laver rigtig mange fejl og lukker Gentofte ind i kampen igen. Der er ingen af holdene, der skal læne sig en centimeter for meget til den ene side, så bliver man straffet. Nu er vi tilbage og glæder os til hjemmebanefordel i næste uge,” siger Mikkel Hauge, cheftræner i Marienlyst.

På tilskuerpladserne var også de to tidligere Gentofte-drenge og nuværende udlandsproffer, Aske Mørkeberg Sørensen og Peter Trolle Bonnesen, der var hjemme forud for landsholdets EM-kvalifikation i næste måned. Landstræner Mikael Trolle så også de to hold an, inden han i morgen tidlig udtager sin første landsholdstrup.

”Vi stod med ryggen mod muren inden kampen i dag, og så er der ikke andre muligheder end at kæmpe hele vejen. Når Gentofte spiller så godt, som de har gjort her i finalerne, så skal hele holdet levere. Jeg forventer ligeså god stemning på hjemmebane på tirsdag, hvor vi kommer med alt, hvad vi har. Det er alt eller intet – præcis sådan en DM-finale skal være,” siger Sigurd Varming.

Bülows balderarm på godt og ondt
Gentoftes Martin Bülow-Nielsen var ikke bange for at svinge slagarmen i 1. sæt. Men den 201 cm høje kantspiller hamrede både bolden i gulvet og langt ud over baglinjen. Den samme nervøsitet prægede resten af hjemmeholdet, hvor de hvidblusede nordsjællændere aldrig kom ind i sættet, efter de smed deres 5-3-føring. Marienlyst vandt 1. sæt med 25-18.

Mikkel Møller mejede Marienlyst ned
Marienlyst så ud til at buldre videre i 2. sæt, men så tog Gentoftes Mikkel Møller Andersens serven i egen hånd. Med syv point på stribe gik Gentofte fra at være bagud med fem point til en 10-8-føring. Herefter fulgtes holdene ad indtil 23-23, hvorefter de skiftedes til at lave tre servefejl på stribe, hvilket endte med en 25-24-føring til Gentofte. Så var det Mikkel Møller Andersens tur til at serve igen, og sammen med resten af Gentofte-mandskabet lukkede han sættet med 26-24.

Amerikansk serveserie vækkede Marienlyst
3. sæt var præget af en del servefejl, inden Marienlysts amerikanske hæver Conor Eaton tog over. I hans serv gik fynboerne fra at være bagud med to point til en 18-14-føring. Den serveserie kom Gentofte sig aldrig rigtig over, og Marienlyst hev sættet hjem med 25-21.

Kantkrigen Bülow-Nielsen vs. Varming
Martin Bülow-Nielsen på den ene side af nettet og Sigurd Varming på den anden udkæmpede en regulær kantkrig i 4. sæt. De to stærke kantspillere skiftedes til at pløje Mikasa-bolden gennem modstanderens blokader og score point. Gentofte og Bülow-Nielsen vandt kantkrigen og sættet med 25-21.

Marienlyst overlegne i tiebreak-thriller
Kampen skulle dermed, ligesom damernes finale i går, afgøres i tiebreak. I den meget svingende kamp så det ud til at blive afgørende, hvem af holdene, der turde presse på i serven. Her kom Marienlyst bedst fra start og tog de tog første point i tiebreaken. Fynboerne så sig ikke tilbage derfra og vandt overbevisende det afgørende sæt med 15-7.

5. og afgørende DM-finale spilles tirsdag den 15. april klokken 19.00 i Marienlyst Centret. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ