Hjemmehold tog første DM-stik – fire finaler i denne uge

Første runde af DM-finalerne endte med 3-1 hjemmesejre til Brøndby VK og Marienlyst. I denne uge begynder Holte IF og Gentofte med at have hjemmevant belægning under fødderne. De nye danmarksmestre i volleyball kan blive fundet i denne uge. Det kræver dog, at henholdsvis Brøndby VK hos damerne og Marienlyst hos herrerne gør rent bord…

:


Første runde af DM-finalerne endte med 3-1 hjemmesejre til Brøndby VK og Marienlyst. I denne uge begynder Holte IF og Gentofte med at have hjemmevant belægning under fødderne.

De nye danmarksmestre i volleyball kan blive fundet i denne uge. Det kræver dog, at henholdsvis Brøndby VK hos damerne og Marienlyst hos herrerne gør rent bord og vinder begge ugens kampe.

Hos damerne vil Holte dog forsøge at drille klubben fra vestegnen. Og Holtes imponerende DM-historie taler for sig selv. Siden 1988 har Holte vundet enten guld, sølv eller bronze – de fleste af den fornemmeste karat. Brøndby og Holte har stået overfor hinanden i de tre seneste DM-finaler, hvor Holte har trukket det længste strå i de seneste to.

Hos herrerne kommer intet mindre end fem Gentoftespillere til den anden DM-finale med selvtilliden i top, da de her i weekenden vandt U21 DM. Christian Tang-Jensen, Mads Møllgaard, Jeppe Tholstrup Bach, Thomas Kainamura og Mikkel Møller er nykårede U21 danmarksmestre.

Hos damerne kommer Brøndbys Trine Noer Kjelstrup og Holtes Clara Vieira med et sæt friske guldmedaljer, da de begge repræsenterer de nykårede danmarksmestre Team Køge på U21-siden.

Hos herrerne har Marienlyst mulighed for at vinde sit ottende DM-guld på blot ti år. Gentofte vandt sin seneste medalje af det ædleste metal i 2007, mens det siden er blevet til tre gange sølv og to gange bronze.

Bronzekampen virker afgjort
Bronzemedaljerne skal finde en hals at hænge om i denne uge, når der spilles returopgør. Med to udebanesejre i første runde, virker bronzekampen afgjort, da der kun spilles ude og hjemme.

Hos damerne vandt Fortuna Odense i den første kamp stensikkert 3-0 på udebane over Frederiksberg, så meget skal gå galt, hvis ikke bronzen skal en tur til det fynske, hvor den i øvrigt er havnet de seneste tre år.

Hos herrerne tog Middelfart første stik med solide 3-0 på Holtes hjemmebane. Fynboerne har dermed gode kort på hånden, når de på torsdag har hjemmebanefordel. Vinder Middelfart bronze, er det femte år i træk, at de har hentet metal. I 2013 blev det til bronze, i 2012 guld, i 2011 sølv og 2010 bronze.

FINALEPROGRAMMET
Tirsdag den 25. marts, kl. 19.00: Brøndby – Holte (d) (3-1)
Onsdag den 26. marts, 19.00: Marienlyst – Gentofte (h) (3-1)

Tirsdag den 01. april, kl. 19.00: Holte – Brøndby (d)
Onsdag den 02. april, 21.00: Gentofte – Marienlyst (h)
Fredag den 04. april, 19.00: Brøndby – Holte (d)
Søndag den 06. april, 12.00: Marienlyst – Gentofte (h)
Tirsdag den 08. april, 19.00: Holte – Brøndby (d)
Onsdag den 09. april, 19.00: Gentofte – Marienlyst (h)
*Tirsdag den 15. april, 19.00: Brøndby – Holte  (d)
Onsdag den 16. april19.00: Marienlyst – Gentofte (h)

Finalerne spilles bedst ud af fem kampe. Alle kampe vises live på Kanal Sport.
* Såfremt kun en af DM-finalerne går i fem kampe, spilles den 5. finalekamp tirsdag den 15. april.

Bronzekamp
Onsdag den 26. marts, kl. 19.00: Frederiksberg – Fortuna Odense (d) (0-3)
Torsdag den 27. marts, kl. 18.30: Holte IF – Middelfart VK (h) (0-3)

Torsdag den 3. april, kl. 19.30: Fortuna Odense – Frederiksberg (d)
Torsdag den 3. april, kl. 20.00: Middelfart – Holte IF (h)

Bronzen bliver fordelt efter at have spillet ude og hjemme. Ved en sejr til hvert hold spilles et Golden Set til 25 point.

Del nyhed

LÆS OGSÅ