Fremtidens volleystjerner kæmper om DM-guld i weekenden

Der er dømt DM i DM, når U21-mesterskaberne afvikles denne weekend. For mens Volleyligaen netop har taget hul på DM-finalerne, skal flere af ligaspillerne i aktion for deres ungdomshold og kæmpe om U21-guld. Cremen af dansk ungdomsvolley står overfor hinanden, når der i weekenden afvikles U21 DM i Gentofte. Både på herre- og damesiden skal…

:


Der er dømt DM i DM, når U21-mesterskaberne afvikles denne weekend. For mens Volleyligaen netop har taget hul på DM-finalerne, skal flere af ligaspillerne i aktion for deres ungdomshold og kæmpe om U21-guld.

Cremen af dansk ungdomsvolley står overfor hinanden, når der i weekenden afvikles U21 DM i Gentofte. Både på herre- og damesiden skal masser af de ligaspillere, som pt. kæmper om guld i Volleyligaen, i aktion.

For selvom profiler som fx Trine Kjelstrup fra Brøndby og Clara Vieira fra Holte i tirsdags spillede første DM-finale i Volleyligaen, så kan de stille op for deres ungdomshold ved U21 DM. Dér stiller netop Kjelstrup og Viera begge op for Team Køge.

”Vi kan se frem til et utroligt stærkt besat U21 DM. Der er rigtig mange Volleyligaspillere, som også skal spille U21 DM. Det er glædeligt at se, at der er så mange stærke unge spillere, der kan begå sig på højeste niveau i Danmark. Det bliver spændende at se, hvordan de prioriterer deres kræfter, når flere af de bedste drenge og piger netop nu står midt i et DM-finaleforløb på seniorsiden,” siger Sven Brix, elitechef i Dansk Volleyball Forbund og assistenttræner på herrelandsholdet.

På pigesiden kæmper Team Køge, Gentofte Volley, BRH Volley, Ikast KFUM, DHV Odense og Holstebro KFUM om guldet. De forsvarende U21-mestre fra Team Køge må påtage sig favoritværdigheden, mens Amager-Frederiksberg presser sig på.

Hos drengene dyster Hvidovre-Køge, Lyngby-Gladsaxe, Randers Novo, DHV Odense, Gentofte Volley, Skjern KFUM, Grøndal EV og Ikast KFUM. Her ligger favoritværdigheden hos Gentofte, der også kan drage fordel af hjemmebane i Kildeskovshallen. De må dog formodes at få kamp til stregen af Hvidovre-Køge.

Sidste år vandt Team Køge U21-guldet hos pigerne, mens Fynsk Ungdoms elite vandt hos drengene.

Der spilles med det internationale pointsystem, hvilket betyder at der ved en sejr (3-0 eller 3-1) gives 3 point til det vindende hold og 0 point til det tabende hold. Hvis kampen afgøres 3-2, vil det vindende hold få 2 point og det tabende hold få 1 point.

Første kamp spilles fredag klokken 18.30 i Kildeskovshallen i Gentofte, mens finalerne spilles søndag eftermiddag. Se hele kampprogrammet og læs mere her.

Der vil være live-opdateringer og resultater her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ