DM-optakt: Her er finaletrænernes bud på en mester

Det er finaletid i Volleyligaen. De regerende danmarksmestre hos både damerne og herrerne står igen i DM-finalerne. Her er de fire finaletræneres bud på en kommende danmarksmester. Damernes guldduel bliver mellem Brøndby VK og de dobbelte danmarksmestre Holte IF. Holdet fra vestegnen vandt intet mindre end ni kampe med 3-0 i grundspillet, mens Holte nøjedes…

:


Det er finaletid i Volleyligaen. De regerende danmarksmestre hos både damerne og herrerne står igen i DM-finalerne. Her er de fire finaletræneres bud på en kommende danmarksmester.

Damernes guldduel bliver mellem Brøndby VK og de dobbelte danmarksmestre Holte IF. Holdet fra vestegnen vandt intet mindre end ni kampe med 3-0 i grundspillet, mens Holte nøjedes med seks. Brøndby indkasserede kun to nederlag i grundspillet, mens Holte måtte notere tre.

I semifinalen vandt Brøndby VK 3-2, 3-1 og 3-0 over Frederiksberg, mens Holte efter at have tabt den første semifinale 2-3 til Fortuna Odense vandt de resterende med 3-1, 3-0 og 3-1.

”Vi har en bred trup med mange gode spillere. Hele truppen har været meget engageret og er gået 100 procent ind i alle træninger og kampe. Alle spillerne har villet det her virkelig meget. Det er ikke nok, at man kan spille god bold – man skal kunne spille god bold på dagen. Jeg ser os selv som favoritter. Vi har holdet til at vinde DM-guld,” siger Jens Bang, cheftræner for Brøndby VK.

Sven-Erik Lauridsen, cheftræner for Holte IF:

”Vi har arbejdet meget på de små detaljer gennem hele sæsonen, og det er dem, som bliver afgørende i finalen. Det kræver, at vi rammer dagen og tør spille vores spil. Brøndby er det stærkeste hold. De har de stærkeste kanter, og selvom de måske ikke altid modtager perfekt, så sørger Eva Bang altid for, at kanterne kan smække til bolden. Men vi har endnu ikke spillet på vores højeste niveau,” siger han.

Kan Marienlyst forsvare DM-titlen?
Hos herrerne bliver DM-finalen et opgør mellem de forsvarende danmarksmestre Marienlyst og udfordrerne Gentofte. Marienlyst tromlede over alt og alle i grundspillet, som fynboerne gik ubesejrede igennem. 14 sejre i 14 kampe og en imponerende sætscore på 42-7. I semifinalen slog Marienlystmandskabet Holte med tre gange 3-0.

Gentofte inkasserede tre nederlag i grundspillet – to af dem til netop Marienlyst. I semifinalen tabte Gentofte 1-3 i den første kamp mod Middelfart, men vandt derefter 3-2, 3-2 og 3-0.

”Vi vinder, fordi vi har det bedste hold. Vi har leveret den mest stabile præstation gennem sæsonen og har et højt niveau på alle pladser. Vi har også vundet over alle hold. De indbyrdes opgør har vist, at vi er dem, som kan angribe bedst over flere positioner. Det er afgørende, når der spilles bedst af fem kampe. Desuden er det afgørende, at man er klar fra start af, for det kan være svært at bryde modstanderens rytme, når man først er nået til finalerne,” siger Mikkel Hauge, cheftræner for Marienlyst.

Cheftræner for Gentofte, Peter Borglund:

”Vi vinder guld, fordi vi er det hold, som har udviklet os mest henover sæsonen. Vi har en masse unge spillere, som har forbedret sig markant. Det er spillere, som kan gå ind og afgøre det her til sidst. Marienlyst er klare guldfavoritter. De har været mest stabile hen over hele sæsonen, og de skal løbe ind i en række skader, hvis de ikke skal blive danske mestre,” siger han.

Læs mere i Volleyball Magasinet her.

FINALEPROGRAMMET
Tirsdag den 25. marts, kl. 19.00: Brøndby – Holte (d)
onsdag den 26. marts, 19.00: Marienlyst – Gentofte (h)
Tirsdag den 01. april, kl. 19.00: Holte – Brøndby (d)
Onsdag den 02. april, 21.00: Gentofte – Marienlyst (h)
Fredag den 04. april, 19.00: Brøndby – Holte (d)
Søndag den 06. april, 12.00: Marienlyst – Gentofte (h) 
Tirsdag den 08. april, 19.00: Holte – Brøndby (d)
Onsdag den 09. april, 19.00: Gentofte – Marienlyst (h) 
*Tirsdag den 15. april, 19.00: Brøndby – Holte  (d)
Onsdag den 16. april19.00: Marienlyst – Gentofte (h)

Finalerne spilles bedst ud af fem kampe. Alle kampe vises live på Kanal Sport.
* Såfremt kun en af DM-finalerne går i fem kampe, spilles den 5. finalekamp tirsdag den 15. april.

Bronzekamp
Onsdag den 26. marts, kl. 19.00: Frederiksberg – Fortuna Odense (d)
Torsdag den 27. marts, kl. 18.30: Holte IF – Middelfart VK (h)
Torsdag den 3. april, kl. 19.30: Fortuna Odense – Frederiksberg (d) 
Torsdag den 3. april, kl. 20.00: Middelfart – Holte IF (h)

Bronzen bliver fordelt efter at have spillet ude og hjemme. Ved en sejr til hvert hold spilles et Golden Set til 25 point.

Del nyhed

LÆS OGSÅ