EM i volleyball kåret til årets sportevent i København

Sidste år dannede Parken i København unikke rammer om finaleweekenden ved EM i volleyball. I går aftes blev EM kåret til Årets sportevent 2013 i København. Fans fra 37 forskellige lande festede på tribunerne og i Fan Zonen, og cremen af europæisk volleyball kæmpede om guld i Parken, da finaleweekenden ved EM i volleyball blev…

:


Sidste år dannede Parken i København unikke rammer om finaleweekenden ved EM i volleyball. I går aftes blev EM kåret til Årets sportevent 2013 i København.

Fans fra 37 forskellige lande festede på tribunerne og i Fan Zonen, og cremen af europæisk volleyball kæmpede om guld i Parken, da finaleweekenden ved EM i volleyball blev afviklet på Danmarks nationalstadion den 28. og 29. september sidste år.

Mandag aften blev EM i volleyball kåret til ’Årets bedste sportsevent 2013’ i København.

Det var kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, der uddelte prisen. Han lagde blandt andet vægt på, at finaleweekenden ved EM i volleyball i Parken havde været med til at tage europæisk volleyball til næste niveau. 

”Vi er enormt stolte af prisen som årets sportevent i København. Finaleweekenden i Parken var noget helt unikt og nyt, som ikke var set før i europæisk volleyball. Det europæiske volleyballforbund bruger nu vores EM-setup, som guideline til hvordan en finaleweekend skal afvikles,” siger Erik Jacobsen, formand i Dansk Volleyball Forbund.

”Mange tak til de hundredevis af frivillige, som gjorde en kæmpe indsats. Også en stor tak til Wonderful Copenhagen. Det var en sand fornøjelse at arbejde sammen med dem i forbindelse med EM,” siger han.

Parken blev i anledning af EM i volleybal helt ekstraordinært omdannet fra fodboldstadion til volleyballarena. Der blev spillet semifinaler, bronzekamp og finale. Emmelie de Forest sang til finaleshowet og de nye konger af europæisk volleyball blev kronet. Og så blev det hele pakket sammen igen – på bare 72 timer alt i alt.

Se Parkens forvandling fra fodboldstadion til volleyballarena klippet ned til et enkelt minut her. 

Hvert år er København værtsby for op mod 200 internationale kongresser og events, som genererer en milliardomsætning til byen. For at hylde værterne og arrangørerne bag disse begivenheder, der sætter København på verdenskortet, afholder Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune én gang om året ’Københavns Kongres og Event Award’.

EM i volleyball var oppe imod to andre flotte events; poloturneringen Copenhagen Polo Open 2013 samt VM i kano.

Europamesterskaberne i volleyball har sat et solidt aftryk på sportsåret 2013 i Danmark. I sidste måned blev EM i volleyball kåret til årets sportevent i Aarhus og i aften modtog eventen altså samme hæder i København.

EM blev afviklet i samarbejde med Aarhus, Odense, Herning, København og Sport Event Denmark.

De danske volleyherrer overraskede de fleste ved sensationelt at vinde over Hviderusland i gruppespillet og derved kvalificere sig til 1/8-finalen mod de forsvarende europamestre fra Serbien.

Volleyherrerne skal forsøge at følge op på den flotte EM-præstation, når der er EM-kvalifikation i Antvorskovhallen i Slagelse den 22.-24. maj. Her er modstanderne Tyrkiet, Hviderusland og et endnu ukendt hold. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ