De her fire strandsild skal kæmpe om danske OL-billetter

Danmark bliver også repræsenteret af to damelandshold, når der spilles OL-kvalifikation i beachvolley i Kroatien til juni. Se hvem de fire strandsild er her og læs landstrænerens forventninger til dem. Det bliver Line Trans Hansen og Helle Søndergård samt Cecilie Olesen og Eva Bang, der kommer til at repræsentere Danmark på damesiden, når første runde…

:


Danmark bliver også repræsenteret af to damelandshold, når der spilles OL-kvalifikation i beachvolley i Kroatien til juni. Se hvem de fire strandsild er her og læs landstrænerens forventninger til dem.

Det bliver Line Trans Hansen og Helle Søndergård samt Cecilie Olesen og Eva Bang, der kommer til at repræsentere Danmark på damesiden, når første runde af OL-kvalifikationen spilles i Kroatien til juni.

”Line Trans Hansen og Helle Søndergård er et af de to damelandshold på grund af deres eminente boldkontrol, deres træningsvilje, deres unge alder og deres resultater på den danske beachtour, hvor de stort set altid ender i top 3,” siger beachvolleylandstræner Peter Lyø.

”Cecilie Olesen og Eva Bang er et nyt par, som jeg venter mig meget af. Cecilie har spillet de sidste par sæsoner med den erfarne Charlotte Krøyer og er blevet godt oplært. Samtidig har Eva Bang de sidste år været i mesterlære hos Karin Iversen. Med Evas boldforståelse fra både landsholdet og elitedivision, hendes fysik og overblik, tror jeg meget på denne duo i fremtiden. Aldersmæssigt passer de to piger også godt ind for fremtiden i beachvolley,” siger han.

De danske strandkonstellationer er havnet i gruppe C sammen med Polen, Kroatien og Luxembourg.

Nummer 1 og 2 i hver gruppe er direkte kvalificeret til 3. kval-runde. De øvrige 18 nationer får en chance mere i 2. kval-runde, som spilles i august og september 2014.

3. kval-runde spilles i 2015 og får deltagelse af 32 hold. Otte hold går videre til semifinalerne i 2016, mens 16 hold går videre til 4. kval-runde, som også spilles i 2015. Blandt disse 16 hold skal de sidste otte semifinalister findes.

Finalerne i CEV Beach Volleyball Continental Cup spilles i 2016. Vinderne kvalificerer sig til OL i Rio 2016. Yderligere to hold får mulighed for at booke en OL-billet, når der er interkontinentale finaler også i 2016.

Zone A 
Gruppe A: Frankrig, Portugal, Ungarn, Island (spilles i Portugal den 27.-29. juni) 
Gruppe B: Norge, Slovenien, Belgien, Nordirland, Skotland (spilles i Slovenien den 14.-15. juni) 
Gruppe C: Polen, Danmark, Kroatien, Luxembourg (spilles i Kroatien den 27.-29. juni) 
Gruppe D: Schweiz, Slovakiet, England, Irland (spilles i England, datoerne er endnu ikke fastsat)

Zone B 
Gruppe E: Grækenland, Hviderusland, Rumænien, San Marino (spilles i Grækenland den 21.-22. juni) 
Gruppe F: Litauen, Estland, Moldova Cypern, Bosnien Hercegovina (spilles i Litauen den 28.-29. juni) 
Gruppe G: Finland, Serbien, Bulgarien, Albanien (spilles i Bulgarien den 21.-22. juni) 
Gruppe H: Ukraine, Tyrkiet, Israel, Aserbajdsjan (spilles i Aserbajdsjan den 21.-22. juni)

Del nyhed

LÆS OGSÅ