208 cm stortalent skifter klub for at komme i gear til EM-kvalifikation

Et af Danmarks største og højeste volleyball-talenter, Peter Trolle Bonnesen, skifter til Narbonne i Frankrig efter halvandet år i tyske Friedrichshafen. Han er vokset som spiller og en centimeter i højden. Klubskiftet skal gøre ham klar til EM-kval. De danske volleyherrer skal forsøge at følge op på sidste års EM-succes, når de den 22.-24. maj…

:


Et af Danmarks største og højeste volleyball-talenter, Peter Trolle Bonnesen, skifter til Narbonne i Frankrig efter halvandet år i tyske Friedrichshafen. Han er vokset som spiller og en centimeter i højden. Klubskiftet skal gøre ham klar til EM-kval.

De danske volleyherrer skal forsøge at følge op på sidste års EM-succes, når de den 22.-24. maj spiller kvalifikation til EM 2015. De kampe vil Peter Trolle Bonnesen rigtig gerne svinge slagarmen i, og derfor skifter han nu klub til franske Narbonne.

”Der venter en EM-kvalifikation på hjemmebane lige om hjørnet, og der vil jeg gerne være med og være god. Jeg klargør mig bedst muligt til EM-kvalen ved at skifte klub. Forhåbentligt kan vi spille godt og kvalificere os til EM 2015,” siger han.

Da Peter Trolle Bonnesen efter et succesfuldt U20 EM på hjemmebane i 2012 skiftede til Friedrichshafen, målte han 207 fra top til tå. Nu er han halvandet års erfaringer rigere og en enkelt centimeter højere.

”Jeg kom til Friedrichshafen som udviklingsspiller. Jeg har trænet sammen med landsholdspillere fra hele Europa hver dag og lært meget, men jeg har ikke spillet så meget. Og i den sidste lange periode har min udvikling her i klubben stået lidt i stampe,” siger Peter Trolle Bonnesen.

”Klubben fører ligaen, og der er et stort pres på klubben, træneren og spillerne om, at de skal vinde titler. Derfor har træneren længe udelukkende benyttet sig af de etablerede spillere, og der har ikke været plads til at bruge udviklingsspillere. Jeg er nået til et punkt, hvor jeg må videre,” siger han.

Peter Trolle Bonnesen bytter Bundesligaen ud med den bedste franske liga, hvor han skal tørne ud for Narbonne Volley. Klubben har været hårdt ramt af skader – især på højre og venstrekant, hvilket netop er dér, Peter Trolle Bonnesen kan gå ind og hjælpe til.

”Jeg rejser til Frankrig i dag og håber, at alt falder på plads hurtigst muligt. Det er et lykkeligt brud med Friedrichshafen. Jeg har lært meget om, hvad det vil sige at leve et professionelt liv i en storklub. Jeg har fået stor indsigt i det pres, som hviler over spillere og trænere. Og det er et rum, man skal lære at operere i,” siger Peter Trolle Bonnesen

Han var med til EM på hjemmebane sidste år, hvor volleyherrerne sensationelt spillede sig i 1/8-finalen. Danmark spiller EM-kvalifikation den 22.-24. maj i Antvorskovhallen i Slagelse.

Narbonne Volley ligger næstsidst i den bedste franske liga.

Del nyhed

LÆS OGSÅ