Højt niveau da Asgård Skole og Sofielundskolen vinder DM i skolevolley

230 elever fra 8. og 9. klasse leverede volleyball på et højt niveau ved DM i skolevolley i Rødovrehallen. Asgård Skole hos pigerne og Sofielundskolen hos drengene kan nu kalde sig danmarksmestre i skolevolley. Rødovrehallen var klædt ordentlig på med rødhvid flagparade, da finalestævnet ved DM i skolevolley i dag fandt sin vinder. 230 elever…

:


230 elever fra 8. og 9. klasse leverede volleyball på et højt niveau ved DM i skolevolley i Rødovrehallen. Asgård Skole hos pigerne og Sofielundskolen hos drengene kan nu kalde sig danmarksmestre i skolevolley.

Rødovrehallen var klædt ordentlig på med rødhvid flagparade, da finalestævnet ved DM i skolevolley i dag fandt sin vinder. 230 elever fordelt på 22 hold har siden tirsdag kæmpet om titlen som Danmark bedste skolevolleyhold.

Per Hansen, der er volleyansvarlig i Dansk Skoleidræt, er imponeret over det høje niveau:

1”Jeg har været med til at arrangere DM i skolevolley i 15 år nu, og især hos pigerne er niveauet virkelig højt i år. Der har været mange kampe og mange tætte kampe. Jeg håber, at eleverne får en god volleyoplevelse ud af stævnet. At de lærer lidt om volleykulturen, hvor man sagtens kan hygge og være gode venner både på og ude for banen,” siger han.

Pigerne spillede den første finale, og Asgård Skole fra Køge kunne efter en flot præstation hænge guldmedaljerne om halsen.

”Det er tredje år, vi vinder, så vi er meget glade. Niveauet var væsentlig højere i år end tidligere, og der har været mange gode hold med. Det har betydet meget, at alle hold har spillet i samme hal – det har givet en rigtig god stemning hos alle. Eleverne har lært om sammenhold. Både internt, hvor vores hold består af elever fra to klasser. Men også på tværs af skolerne,” siger Erik Carlsen, der er træner for Asgård Skolens volleyhold. Normalt underviser han dem i matematik og fysik.

4Hos drengene vandt Sofielundskolen fra Holbæk. Her var en af de bedste spillere Simon Knobelauch:

”Det har været rigtigt spændende at være med til DM. Vi har mødt en masse gode hold og en masse venlige mennesker her til finalestævnet. Man lærer virkelig, hvor meget opbakning og holdånd betyder i en volleyballkamp. Man vinder ikke en volleyballkamp alene,” siger han.

Alle holdene nominerede også et af de andre hold til Fairplay-prisen. Her gik en klar overvægt af stemmerne til Agerup Skole hos drengene og Hurup Skole hos pigerne, som fik en pokal med hjem.

2Inden finalestævnet i Rødovre havde eleverne spillet indledende stævner i deres kredse for at kvalificere sig til de afgørende kampe.

 
 
 
 
 
 

Del nyhed

LÆS OGSÅ