Dansk volleyball i Europas søgelys

Dansk volleyball er kommet i centrum i hele Europa efter et succesrigt EM på hjemmebane i 2013. Nu vil det europæiske volleyballforbund gøre Danmark til det næste store udviklingscenter i Nordeuropa. Fire forskellige værtsbyer, fans fra 37 lande til en uforglemmelig finale i Parken og en overordnet topkarakter for afviklingen fra det europæiske volleyballforbund, CEV.…

:


Dansk volleyball er kommet i centrum i hele Europa efter et succesrigt EM på hjemmebane i 2013. Nu vil det europæiske volleyballforbund gøre Danmark til det næste store udviklingscenter i Nordeuropa.

Fire forskellige værtsbyer, fans fra 37 lande til en uforglemmelig finale i Parken og en overordnet topkarakter for afviklingen fra det europæiske volleyballforbund, CEV. EM i volleyball i Danmark har givet genlyd ude i Europa, og på den baggrund vil CEV nu gøre Danmark til såkaldt regionalt udviklingscenter for volleyball i Nordeuropa.

Elitechef i Dansk Volleyball Forbund, Sven Brix, har været til møde med CEV omkring den mulige nye status:

”Det europæiske volleyballforbund har rost os meget for afviklingen af EM. Vi drøfter i øjeblikket mulighederne for at blive udviklingscenter. Hvis det lykkes, så bliver vi centrum for internationale ungdomsmesterskaber i regionen og skal arrangere en lang række internationale seminarer, så folk inden for volleyballsporten kan dele og få glæde af viden og ekspertise på kryds og tværs af Europa,” siger Sven Brix.

Indtil videre er Aserbajdsjan, England, Italien og Luxembourg blevet udnævnt til regionalt volleyball udviklingscenter, som Danmark altså er lige på tærsklen til at blive. CEV overvejer også at placere et udviklingscenter i Balkan-regionen.

”Udviklingscentrene er knudepunkterne på vores volleyballkort. Ideen med udviklingscentrene på tværs af Europa er at stimulere og fremme væksten og kendskabet til volleyball. Deres arbejde skal altid være til fordel for alle nationale forbund,” siger André Meyer, præsindet for CEV.

Den endelige beslutning om Danmark skal være regionalt udviklingscentrum træffes inden for et par måneder.

Danmarks region i CEV består af Hviderusland, Estland, Finland, Letland, Litauen, Norge, Polen og Sverige.

Del nyhed

LÆS OGSÅ