Marienlyst og Holte danske pokalmestre

Volleyherrerne fra Marienlyst kan nu kalde sig firedobbelte pokalmestre, mens Holtes damer føjede pokaltitel nummer to i træk til samlingen. Holdene vandt hertil aften pokalfinalerne foran 1.500 feststemte publikummer i Odense Idrætshal. Pokalfinaler Herrer: Marienlyst – Gentofte 3-1 (25-27, 25-22, 25-17, 25-20) Pokalfighter: Sebastian Mikelsons, Gentofte Damer: Holte – Frederiksberg 3-0 (25-16, 25-14, 25-20) Pokalfighter: Caitlin…

:


Volleyherrerne fra Marienlyst kan nu kalde sig firedobbelte pokalmestre, mens Holtes damer føjede pokaltitel nummer to i træk til samlingen. Holdene vandt hertil aften pokalfinalerne foran 1.500 feststemte publikummer i Odense Idrætshal.

Pokalfinaler
Herrer: Marienlyst – Gentofte 3-1 (25-27, 25-22, 25-17, 25-20) Pokalfighter: Sebastian Mikelsons, Gentofte
Damer: Holte – Frederiksberg 3-0 (25-16, 25-14, 25-20) Pokalfighter: Caitlin Nyhus, Holte IF

Marienlyst pokalmestre for fjerde gang i træk
Der var lagt op til et tæt opgør i herrernes pokalfinale, da Volleyligaens ubesejrede tophold Marienlyst stødte sammen med ligaens nummer tre fra Gentofte. Gentofte har kun tabt til ét hold i denne sæson – Marienlyst.  

Marienlyst stod i sin syvende pokalfinale i træk, hvor fynboerne har vundet de seneste tre finaler. For Gentoftes vedkommende var det femte pokalfinale på ni år.

Igennem hele kampen tog flere af de danske landsholdsspillere ansvar på deres respektive hold. Marienlysts 206 cm høje Sigurd Varming svingede flere gange slagarmen og sendte bolden i gulvet på Gentoftes banehalvdel, mens Rune Huss især var stærk i blokadespillet. Varming lavede hele 20 point. Hos Gentofte serverede hæver Sebastian Mikelsons den ene sukkerbold efter den anden til kanterne, og Mikelsons blev kåret til årets Pokalfigther.

Gentofte bed godt fra sig i et neglebidende tæt første sæt. Nordsjællændernes Martin Bülow-Nielsen var en konstant trussel på højre kant, hvor den 201 cm nordsjællænder gang på gang skar sig vej igennem Marienlysts blokader. Gentofte overlevede en sætbold ved stillingen 24-23, inden de fik vendt føringen og vandt 1. sæt med 27-25.  

Noget har Marienlysttræner Mikkel Hauge sagt til sine spillere i pausen mellem 1. og 2. sæt. Marienlyst kom ud som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran 10-5. Den føring holdt fynboerne solidt fast i gennem resten af sættet, som de vandt med 25-22.

Gentofte virkede en smule knækket i 3. sæt, hvor Marienlyst havde et solidt tag på kampen. De hvidblusede fynboer cruisede sættet hjem med overbevisende 25-17.

Gentofte kom ud med alt hvad de havde i 4. sæt. Det blev en tæt affære, hvor Gentofte så ud til at ville bringe kampen ud i et 5. og afgørende sæt, da holdet var foran halvvejs i sættet. Men Marienlyst viste, hvorfor de er ubesejret i Volleyligaen i denne sæson. 25-20 vandt fynboerne sættet med og dermed pokalfinalen med 3-1.

Holte fejede Frederiksberg af banen
I damernes pokalfinale stod de forsvarende pokalmestre fra Holte overfor Frederiksberg. Holte stod i sin sjette pokalfinale i træk, mens det var Frederiksbergs første nogensinde.

I kampens start var det dog ikke til at se, at det var Frederiksberg, der var debutanterne – og de rødblusede bragte sig foran 6-1. Holte holdt dog hovedet koldt og fik vendt sættet til egen fordel. 6-6 blev til 16-10, inden Holte lukkede 1. sæt med 25-16.

Frederiksberg var igen godt med i 2. sæt indtil 6-6, men derfra slog Holte hul anført af især Lykke Degner. Holte var foran med det dobbelte ved den 2. tekniske timeout 16-8. Vandtæt blokadespil af Degner og Lærke Mygind Grønfeldt sikrede adskillige point gennem sættet, som Holte vandt med klare 25-14.

Igen i tredje sæt var det som om, at Holte havde et ekstra gear, når de koncentrerede sig. Nordsjællænderne var bagud indtil 11-11, men derfra lagde de blåblusede afstand til Frederiksberg og var foran 16-11 ved den 2. tekniske timeout. Holte vandt sættet med 25-20 og kampen 3-0, og de kunne fortjent løfte pokalen for andet år i træk.

Caitlin Nyhus kronede en flot kamp af med at blive kåret til årets Pokalfighter. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ