Volleyherrerne fortsætter på EM-niveau

De danske volleyherrer fortsætter med at spille med blandt Europas bedste hold, når de i årets udgave af European League møder Slovenien, Tyrkiet, Østrig og Makedonien. En svær lodtrækning, dog med mulighed for at overraske, vurderer direktør Mikael Trolle. Volleyherrerne skal i dette års Europen League forsøge at følge op på det imponerende resultat fra…

:


De danske volleyherrer fortsætter med at spille med blandt Europas bedste hold, når de i årets udgave af European League møder Slovenien, Tyrkiet, Østrig og Makedonien. En svær lodtrækning, dog med mulighed for at overraske, vurderer direktør Mikael Trolle.

Volleyherrerne skal i dette års Europen League forsøge at følge op på det imponerende resultat fra EM på hjemmebane tilbage i september 2013, hvor Danmark sensationelt spillede sig i 1/8-finalen.

”Jeg er glad for, at vi kan blive ved med at spille med på højeste niveau i Europa. Det skyldes det enormt gode resultat, som landsholdet leverede under EM på hjemmebane sidste år. Jeg er glad for, at vi nu igen snart kan præsentere absolut topvolleyball i Danmark, som vi så det under EM,” siger Mikael Trolle, direktør i Dansk Volleyball Forbund.

I dag blev der trukket lod til puljerne i European League. Danmark havnede i gruppe B sammen med Slovenien, Tyrkiet, Østrig og Makedonien, og volleyherrerne skal finde de vandtætte blokader og knivskarpe smash frem, hvis de skal gå videre til Final Four Weekenden.

”Vi er havnet i en svær pulje i European League med blandt andet Slovenien og Tyrkiet, som også var med til EM. Vi skal op og ramme samme niveau som under EM, hvis vi skal gøre os gældende i den her pulje. Det bliver spændende at se, om vi kan det. Det er ikke umuligt,” siger Mikael Trolle.

Dette års European League spilles over seks weekender fra den 6. juni til den 20. juli.

Danmarks program
6.-8. juni spiller Danmark på hjemmebane mod Slovenien.

13.-15. juni spiller Danmark på udebane mod Makedonien.
20.-22. juni er Danmark oversiddere.
27.-29. juni spiller Danmark på hjemmebane mod Østrig.
4.-6. juli spiller Danmark på udebane mod Tyrkiet.
19.-20. juli spilles der Final Four Weekenden i Slovenien.

Grupperne
Gruppe A: Polen, Grækenland, Montenegro, Rumænien og Aserbajdsjan.
Gruppe B: Slovenien, Tyrkiet, Østrig, Danmark og Makedonien.

Kort om European League
European League er en europæisk landsholdsturnering med ti af Europas bedste hold. Der spilles i to grupper med fem hold i hver. Der afvikles to spillerunder i hvert af de deltagende lande, hvor der spilles dobbeltkamp mod samme modstander. De to bedste hold i hver gruppe går videre til en Final Four weekend. Belgien vandt European League sidste år.

Danmarks European League historie
De danske volleyherrer debuterede i European League i 2012, hvor de blandt andet besejrede de dengang forsvarende mestre fra Slovakiet. Danmark sluttede på en 4. plads i sin gruppe med 14 point. I 2013 sluttede Danmark også på en fjerdeplads i sin gruppe.

Del nyhed

LÆS OGSÅ