EM-kval lodtrækning: Danmark øjner nyt EM-eventyr i 2015

Lodtrækning: De danske volleyherrer træder med det gode EM-resultat i bagagen direkte ind i 2.kval-runde til EM 2015. Her skal Danmark møde Hviderusland og Tyrkiet samt en endnu ukendt modstander. Det giver forhåbninger om ny EM-deltagelse hos direktøren i Dansk Volleyball Forbund. Vejen til EM i volleyball 2015 i Italien og Bulgarien går gennem tre…

:


Lodtrækning: De danske volleyherrer træder med det gode EM-resultat i bagagen direkte ind i 2.kval-runde til EM 2015. Her skal Danmark møde Hviderusland og Tyrkiet samt en endnu ukendt modstander. Det giver forhåbninger om ny EM-deltagelse hos direktøren i Dansk Volleyball Forbund.

Vejen til EM i volleyball 2015 i Italien og Bulgarien går gennem tre kvalifikationsrunder. Danmark hopper med det gode EM-resultat fem pladser frem til en 25. plads på den seneste Europarangliste fra CEV, hvor Top 26 træder direkte ind i 2. kval-runde.

I weekenden blev der trukket lod til kvalifikations-grupperne til EM i volleyball 2015. Danmark er havnet i kvalifikations-gruppe D med Hviderusland og Tyrkiet samt den næstbedste toer fra 1. kval-runde.

”En EM-kvalifikation er altid et nåleøje, som det bliver svært at slippe igennem. Men vi fik en rigtig god lodtrækning, som giver forhåbninger om, at vi kvalificerer os til EM i 2015. Vi skal møde de tre hold, som var rangeret lavest i de forskellige seedningslag. Tyrkiet og Hviderusland sluttede sidst i deres grupper ved EM i Danmark, hvor vi jo kom i 1/8-finalen, ” siger Mikael Trolle, direktør for Dansk Volleyball Forbund.

Vinderne af de i alt seks kval-grupper er direkte kvalificeret til EM 2015 i Italien og Bulgarien. De seks toere skal spille playoff-kampe, hvor Danmarks gruppe parres med gruppe C.

Kval-kampene afvikles over to omgange. Danmark får fordel af hjemmebane i den første runde den 22.-25. maj 2014. Næste runde spilles ugen efter i Hviderusland.

”Det er helt optimalt, at vi skal spille første runde på hjemmebane g den næste i Hviderusland. Det er altid svært at spille i Tyrkiet. Vi kommer til EM ved enten at vinde gruppen eller playoff-kampene. Skal vi spille playoff, bliver det formentlig imod Estland eller Grækenland, hvilket er hold, som vi har gode chancer imod,” siger Mikael Trolle.

Italien og Bulgarien er allerede klar til EM 2015, da de er værter. Derudover er Rusland, Serbien, Frankrig, Tyskland og Belgien EM-klar på baggrund af deres placering ved EM i Danmark.

Volleykvinder i nærmest identisk kval-pulje
De danske volleykvinder er på den seneste Europarangliste fra CEV hoppet seks pladser frem til en 26. plads og snupper dermed den sidste direkte plads i 2. kval-runde til EM i Belgien og Holland.

I weekenden blev der også trukket lod til kvindernes EM-kvalifikation, og her er Danmark havnet i gruppe A sammen med Tyrkiet, Hviderusland og Finland.

Belgien, Holland, Rusland, Tyskland, Serbien, Kroatien og Italien er allerede EM-klar.

Danmarks U19-kvinder er kommet i gruppe med Italien, Polen og Spanien.
Danmarks U20-mænd er kommet i gruppe med Rumænien, Spanien samt et endnu ukendt hold.

EM-kvalifikations-grupperne – Mænd                                     
Gruppe A: Polen, Slovenien, Letland samt et hold fra 1. kval-runde          

Gruppe B: Finland, Portugal, Østrig samt et hold fra 1. kval-runde             
Gruppe C: Slovakiet, Estland, Grækenland samt et hold fra 1. kval-runde
Gruppe D: Tjekkiet, Spanien, Ukraine samt et hold fra 1. kval-runde        
Gruppe E: Holland, Kroatien, Montenegro og Rumænien 
Gruppe F: Tyrkiet, Hviderusland, Danmark samt et hold fra 1. kval-runde

EM-kvalifikations-grupperne – Kvinder                                   
Gruppe A: Tyrkiet, Hviderusland, Finland og Danmark

Gruppe B: Polen, Ukraine, Schweiz samt et hold fra 1. kval-runde
Gruppe C: Tjekkiet, Spanien, Slovenien samt et hold fra 1. kval-runde
Gruppe D: Bulgarien, Aserbajdsjan, Grækenland og Portugal
Gruppe E: Frankrig, Israel, Hungarn samt et hold fra 1. kval-runde
Gruppe F: Rumænien, Slovakiet, Østrig samt et hold fra 1. kval-runde

Få hele lodtrækningsoverblikket her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ