Danmark DU19 laver hattrick og vinder guld for 3. år i træk ved NEVZA.

De danske piger slår Sverige 3-1 i en kamp hvor begge hold skal kæmpe hårdt for at vinde pointene. Danskerne formår imidlertid at minimere fejlene og præstere samtidigt at lægge et godt pres i både serv og angreb. I gårdsdagens semifinale mod Norge vandt danskerne mange point via centerangreb, men den del af spillet havde…

:


De danske piger slår Sverige 3-1 i en kamp hvor begge hold skal kæmpe hårdt for at vinde pointene. Danskerne formår imidlertid at minimere fejlene og præstere samtidigt at lægge et godt pres i både serv og angreb. I gårdsdagens semifinale mod Norge vandt danskerne mange point via centerangreb, men den del af spillet havde holdet sværere ved at få til at fungere i dagen kamp. Det betød at der blev lagt et større ansvar på holdets to kanter Alina Hjort Sode og Tenna Skyum Donslund. Et ansvar som de 2 forvaltede efter bedste evne, med flere vundne bolde og næsten ingen fejl i angrebet.

1. sæt starter med godt dansk spil og holdet kommer hurtigt foran med 5-6 point. En føring der holdes hele vejen igennem sættet til sætsejr 25-14.

I 2. sæt sætter svenskerne den 189 cm høje Isabelle Haak ind. Det er en spiller det danske hold har forberedt sig godt på, men selvom Isabelle kun er 14 år gammel gør hun det rigtig svært for den danske blokade. Svenskerne formår via gode server at oparbejde en føring, og selvom danskerne kommer tættere på i slutningen af sættet når de aldrig helt op. Sverige vinder sættet 25-21.

I 3. sæt for Danmark igen styr på modtagningen og holdet begynder også at vinde bolde over midten. Det giver samtidigt kanterne bedre betingelser og danskerne kan holde en føring igennem hele sættet. Danskerne vinder sættet 25-19.

Svenskerne starter 4. sæt bedst og kommer foran med 3 point. Denne føring holder de indtil midt i sættet, hvor det danske hold begynder at holde en god sideout og samtidigt vinder godt med point i egen serv. Ved 20-19 vinder danskerne serven og Alina Hjort Sode går ned for at serve. Danskerne vinder den første bold via en god serv og ved 22-19 dømmer dommerne opstillingsfejl på den svenske side. Det svenske hold formår imidlertid ikke at rette fejlen, men det bliver ikke dømt ved næste bold, som danskerne vinder på almindelig vis. Ved dansk matchbold 24-19, bliver dommeren igen opmærksom på den opstillingsfejlen og det danske hold kan række armene i vejret som vinder af NEVZA DU19 2013.

Sejren kommer i hus efter en stor holdpræstation, hvor hele truppen byder ind og kan være stolte af måden de vinder NEVZA på.

Kampens spiller blev Alina Hjort Sode.

Del nyhed

LÆS OGSÅ