Danmark DU19 i finalen efter en super præstation mod Norge

Dagens anden kamp for det danske DU19 landshold var semifinalen mod Norge. De norske piger havde vundet deres pulje forholdsvist nemt, og var derfor gået direkte i semifinalen. De to hold havde spillet træningskamp mod hinanden søndag aften, og holdene var derfor godt forberedte på hinanden, hvilken en tæt kamp også vidnede om. De danske…

:


Dagens anden kamp for det danske DU19 landshold var semifinalen mod Norge. De norske piger havde vundet deres pulje forholdsvist nemt, og var derfor gået direkte i semifinalen.

De to hold havde spillet træningskamp mod hinanden søndag aften, og holdene var derfor godt forberedte på hinanden, hvilken en tæt kamp også vidnede om. De danske piger formåede imidlertid at udnytte den opnåede viden om det norske hold på bedste vis, hvilket hele 17 blokadevindere på 3 sæt er et meget tydligt bevis på.

Første sæt starter med rigtig godt spil på begge sider, hvor pointene vindes via gode aktioner. De to hold følges ad til 12-12 inden danskerne formår at trække fra i Alina Hjort Sodes serv til en 19-13 føring. Danskerne har i denne del af kampen fået godt styr på de norske centerspillere, mens de norske kanter vinder en del point. Danskerne holder dog føringen sættet ud og vinder 25-19.

Andet sæt er igen tæt, og mens de norske piger specielt vinder deres bolde på kanten scorer det danske hold massere af point over midten. Dette er gjort muligt af en god modtagning, hvor både Alina og Laura Brix holder et rigtig højt niveau. Det danske hold lykkedes desuden godt med deres indskiftninger, hvor Mette Sallerup kommer ind og optimerer forsvars- og modtagningskæden, mens Ida Schärfe Lambach giver lidt ny energi på hæverposten, mens Nikoline Maria Mogensen får en kort pause inden hun igen kommer ind og tager rigtigt gode beslutninger ved nettet. Slutningen af sættet bliver tæt med Norge foran 20-19 inden danskerne viser format og tager et par point i egen serv så de kan lukke sættet til 25-22.

I tredje sæt bytter Norge lidt rundt på spillerne, og det danske hold skal bruge lidt tid på at justere ind i blokade og forsvar. Norge kommer derfor foran 16-12 og 18-14 inden danskerne får kontakt igen ved 20-20. Danskerne er nu ved at have helt styr på de norske kanter, men Norge kommer alligevel foran 22-20 og 23-21. Her går Nikoline ned og server, og med et stabilt servepres og rigtigt gode blokader fra Julie Molin de Blanck og Tenne Donslund formår danskerne at tage 3 point i streg til matchbold 24-23. Her har danskerne mulighed for at vinde bolden, men de norske piger løber den op i forsvaret og kommer til et modangreb, som de vinder via blokaden. Herefter afgør Tenna Donslund kampen med 2 gode aktioner. Først lopper hun bolden ind i midten på den norske banehalvdel, inden hun med en god serv sikre den danske sejr.

Det danske hold spiller sin bedste kamp hidtil i turneingen med rigtigt gode aktioner hele vejen rundt. Alina Hjort Sode modtager med 2,5 på 24 modtagninger, og spiller samtidigt en stabil kamp i både forsvar, blok og angreb. Holdets topscorer bliver Julie Molin de Blanck med samlet 15 point fordelt på 10 angreb, 4 blokader og 1 servees.

Kampens spiller blev Julie Molin de Blanck.

I morgen gælder det finalen, som er mod Sverige kl. 11.00 i Ikast hal B.

Del nyhed

LÆS OGSÅ