DU19 taber knebent første kamp ved NEVZA til Sverige

DU19 spillede første kamp ved årets U19 NEVZA i Ikast mod Sverige. Det blev som forventet en tæt affære, men Sverige trak desværre det længste strå med en 18-16 i 5. sæt. Holdene havde skiftevis momentum kampen igennem, med Danmark som bedst i starten. 1. sæt bliver 25-18, efter at Danmark har været i front…

:


DU19 spillede første kamp ved årets U19 NEVZA i Ikast mod Sverige. Det blev som forventet en tæt affære, men Sverige trak desværre det længste strå med en 18-16 i 5. sæt.

Holdene havde skiftevis momentum kampen igennem, med Danmark som bedst i starten. 1. sæt bliver 25-18, efter at Danmark har været i front hele vejen. Der er godt styr på de svenske server, mens Danmark selv holder en stabil serv.

Til 2. sæt bytter svenskerne en del rundt på holdet og det kombineret med et højere servepres gør at Danmark kommer bagud fra starten af sættet. Efter at have været bagud med 5 point midt i sættet får danskerne stabiliseret modtagningen, hvilket gør at det bliver helt tæt i slutningen af sættet. Svenskerne formår dog at snøre sækken og tage sættet 23-25.

Danmark tager momentum fra slutningen af 2. sæt og ind i 3. sæt, hvor Alina Hjort Sode server holdet til en føring på 15-5, som bliver udbygget til 18-7 inden svenskerne tager 7 point i træk i deres hævers serv. En serv som Danmark havde problemer med hele kampen igennem. Mette Sallerup kommer ind og stabiliserer modtagningen, hvilket får danskerne i gang igen så de kan vinde sættet 25-17.

4. sæt bliver tæt fra starten, men med et lille overtag til svenskerne hele vejen igennem sættet. Danskerne har igen styr på de svenske server, men har svært ved at vinde bolde i egen serv, hvorfor svenskerne kan tage sættet 25-22.

5. sæt starter bedst for svenskerne, men stillingen bølger frem og tilbage. Svenskerne kommer foran 6-2 og så kommer danskerne foran 12-8, men så går der knas i modtagningen og det bliver svært at afgøre boldene. De danske piger har tre matchbolde, men formår ikke at konvertere dem til sejr og svenskerne løber med sejren 16-18.

Det var en god første kamp, hvor Danmark arbejdede med at holde spillet sammen. Det lykkedes rigtig flot for Danmark, der med Nikoline Mogensen og Alina Sode fik lagt det rette bundniveau på det danske spil, og Nanna Mølgård og Tenna Donslund fik scoret point i angrebet.

Dagens spiller blev Alina Hjorth Sode.

Nu gælder det kampen imod Færøerne kl. 18.00.

Del nyhed

LÆS OGSÅ