Volley-Direktør: Realistisk med flere slutrundedeltagelser i fremtiden

Danmark tordner 19 pladser frem på verdensranglisten i volleyball, hvor man nu er nummer 49. Deltagelse i flere slutrunder i fremtiden er realistisk, siger direktøren i DVBF. Inden EM i volleyball på hjemmebane fristede de danske volleyherrer en tilværelse som nummer 68 på FIVB’s verdensrangliste. Efter EM-sensationen, hvor Danmark slog Hviderusland og kvalificerede sig til…

:


Danmark tordner 19 pladser frem på verdensranglisten i volleyball, hvor man nu er nummer 49. Deltagelse i flere slutrunder i fremtiden er realistisk, siger direktøren i DVBF.

Inden EM i volleyball på hjemmebane fristede de danske volleyherrer en tilværelse som nummer 68 på FIVB’s verdensrangliste. Efter EM-sensationen, hvor Danmark slog Hviderusland og kvalificerede sig til 1/8-finalen, ligger Fred Sturms tropper nu nummer 49.

’Renser’ man verdenslisten, så der kun er europæiske hold med, så ligger Danmark på en 20. plads. Og det tænder håb om deltagelse i flere store mesterskaber hos direktøren i Dansk Volleyball Forbund:

”Det her er kun begyndelsen på ambitionen om, at det danske volleylandshold i fremtiden spiller med i de store mesterskaber. Vi er ikke langt fra cuttet, når det er de 16 bedste hold, som kommer med til fx EM,” siger Mikael Trolle, direktør i Dansk Volleyball Forbund.

”Det mest positive er, at vi ikke bare var med til EM på hjemmebane, men at vi sluttede blandt de 12 bedste hold i Europa. Med det resultat er det realistisk, at man kan se Danmark flere store slutrunder i fremtiden. Vi kommer nødvendigvis ikke med hver gang, men det gør fodboldlandsholdet jo heller ikke.”  

Danmarks overmænd ved EM, de dengang forsvarende europamestre Serbien, falder to pladsen på verdensranglisten og ligger nu nummer ni. Rusland, som vandt EM, ligger nummer to på verdensranglisten, der toppes af Brasilien, som vandt VM.

Se hele verdensranglisten her: http://www.fivb.org/en/volleyball/VB_Ranking_M_2013-10.asp

Del nyhed

LÆS OGSÅ