Finaleweekenden ved EM i volleyball bliver olympisk revanche

Fire storhold – nummer 1, 3 og 4 fra OL i London samt de forsvarende europamestre – tørner sammen i den historiske finaleweekend ved EM i volleyball lørdag og søndag i Parken. Rusland, Italien, Bulgarien og Serbien skal kæmpe om at blive de nye konger af europæisk volleyball. Det er fire af verdens absolut bedste…

:


Fire storhold – nummer 1, 3 og 4 fra OL i London samt de forsvarende europamestre – tørner sammen i den historiske finaleweekend ved EM i volleyball lørdag og søndag i Parken. Rusland, Italien, Bulgarien og Serbien skal kæmpe om at blive de nye konger af europæisk volleyball.

Det er fire af verdens absolut bedste hold, der skal dyste om medaljer i Parken denne weekend ved EM i volleyball.

De to semifinaler spilles lørdag klokken 15.00 og 18.00, hvor de forsvarende europamestre Serbien møder de olympiske guldvindere Rusland i den første semifinale. I den anden EM-semifinale er der revanche på menuen, når OL-bronzevinderne Italien står overfor OL’s nummer fire Bulgarien.

De allerstørste stjerner

Det er nogle af de største stjerner i volleyballsporten, der tørner sammen. Den største af dem alle er den russiske kæmpe, centerspilleren Dmitry Muserskiy på 218 centimeter, der nærmest egenhændigt sikrede Rusland OL-guld i London. Russerne var bagud med 2-0 i sæt mod Brasilien og havde matchbold imod sig, men russerne kom igen på mirakuløs vis ved at sætte tårnhøje Muserskiy på en uvant position og dermed vandt Rusland de næste tre sæt og guldet.

Også Italien har en af volleyballsportens største stjerne med til finaleweekenden i Parken, nemlig Ivan Zaytsev, der er international volleyballs bad boy med både attitude og hanekam og anerkendt som en af de bedste spillere i verden pt.

Hos Serbien har diagonalspilleren Aleksandar Atanasijevic ført sit hold frem til semifinalen med lige dele knaldhårde server og dræbersmash. Den to meter høje spiller er sit lands største stjerne og har scoret flest serbiske point i alle deres kampe, senest hele 29 i kvartfinalen mod Belgien.

Lidt overraskende vandt ingen af de fire semifinalehold deres indledende grupper, og skulle derfor forbi 1/8-finalerne alle sammen. Den vandt de selvsagt og ekspederede bagefter gruppevinderne Finland, Belgien, Frankrig og Tyskland ud i ¼-finalerne.

Ruslands vej til Final Four (spillede i Polen) 

De olympiske mestre chokerede negativt og tabte hele 3-0 til Tyskland i deres åbningskamp og var nærmest allerede på vej ud efter første kamp. Men russerne vant 3-0 over Tjekkiet og 3-1 over Bulgarien. Dette betød en tur i 1/8-finalen mod Slovakiet, som blev hamret ud af turneringen på lidt over en time i tre stensikre sæt. Nu ventede gruppevinderne Frankrig fra den anden pulje i Polen i kvartfinalen, og igen viste russerne styrke og vandt sikkert 3-1 og møder nu Serbien i semifinalen.

Serbiens vej til Final Four (spillede i Herning og Aarhus)

Serbien kom til Danmark som forsvarende europamester fra 2011, men mange af spillerne på dette hold spiller deres første slutrunde i Danmark/Polen. Serberne vandt planmæssigt deres første sæt mod Slovenien, men snublede så og tabte 3-1. Serberne virkede til at være på vej ud af EM, da de i anden kamp var nede med 2-0 mod Holland. Serbien viste dog fightervilje og tog kampen 3-2 med 15-12 i sidste sæt. Nu skulle de vinde over Finland i sidste gruppekamp for at komme med videre fra gruppen. Finnerne havde allerede vundet gruppen, og Serbien havde let spil og tog andenpladsen med 3-0 og dermed ventede Danmark i 1/8-finalen. Som ventet kunne Danmark ikke stille meget op imod Serbien, der nu havde spillet sig ind i turneringen, og Serbien var videre til et møde med Belgien med 3-0 over Danmark. Denne kamp styrede Serbien i første sæt, men belgierne kom igen og udlignede. Belgien havde desuden hele seks sætbolde for at bringe sig foran 2-1, men Serbien kom igen og vandt kvartfinalen 3-1.

Italiens vej til Final Four (spillede i Odense og Aarhus)

Italien begyndte deres EM med en sejr på 3-0 over de danske værter, der dog fulgte godt med i første sæt. I anden kamp blev Hviderusland slået med 3-1 og Italien viste svaghedstegn ved at tabe et sæt. I sidste gruppekamp slog Belgien overraskende Italien 3-2 og tog dermed førstepladsen i puljen, så Italien skulle spille 1/8-finale mod Holland. Holland tog et tæt første sæt 26-24, men herfra stod der Italien på resten, og specielt Vettori og Zaytsev viste klasse i 3-1-sejren. Finland ventede i kvartfinalen, og de havde mange finske tilskuere i ryggen. Finland lagde da også flot ud og vandt første sæt, men de rutinerede italienere viste klassen med trekløveret Beretta, Vettori og Zaytsev i spidsen og blev Final Four-klar med 3-1.

Bulgariens vej til Final Four (spillede i Polen)

Nummer 4 ved OL i London, Bulgarien er det andet af holdene fra samme pulje som Rusland (kampene blev spillet i Polen), der er i semifinalen. Bulgarerne slog sikkert Tjekkiet 3-1 i første kamp, men tabte så til Tyskland 3-2 i en tæt kamp. Rusland baskede bulgarerne 3-1 i sidste kamp og Bulgarien kom derfor kun lige akkurat med til 1/8-finalen, hvor hjemmebanefavoritterne fra Polen ventede med 6.000 larmende tilskuere i ryggen. Polen bragte sig også planmæssigt foran 2-0, men så kom Bulgarien i gang og lancerede et legendarisk comeback i den polske heksekeddel. De reducerede til 1-2 og kom på 2-2 med et tæt 26-24-sæt. I afgørende sæt, hvor der spilles til 15, var bulgarerne i teten og havde flere sætbolde, inden kampen blev lukket 18-16, da en polsk spiller røg under nettet og ind på Bulgariens banehalvdel til en teknisk fejl. I kvartfinalen ventede Tyskland, og igen var Bulgarien presset og kom bagud 1-0 efter 30-28 i første sæt. Bulgarien tog næste sæt, der var lige så tæt og så var Tyskland færdige og Bulgarien kørte sejren hjem 3-1 og er nu i semifinalen, selvom de kun vandt en enkelt puljekamp og havde været bagud i alle kampe på nær den første.

Del nyhed

LÆS OGSÅ