Danmark blev testet af mod stærke finner

Som de sidste forberedelser til den forestående EM slutrunde spiller Danmark 2 kampe mod Finland i Sportscenter Herning. Lørdagens kamp blev vundet af Finland med 3-0 (16-25, 15-25, 19-25). Danmark startede kampen med Kristian Knudsen og Peter Trolle på kanterne, Simon Gade og Aske Mørkeberg som centre, Axel Jacobsen som hæver, Mads Ditlevsen diagonal og…

:


Som de sidste forberedelser til den forestående EM slutrunde spiller Danmark 2 kampe mod Finland i Sportscenter Herning.

Lørdagens kamp blev vundet af Finland med 3-0 (16-25, 15-25, 19-25).

Danmark startede kampen med Kristian Knudsen og Peter Trolle på kanterne, Simon Gade og Aske Mørkeberg som centre, Axel Jacobsen som hæver, Mads Ditlevsen diagonal og Frederik Mikelsons som libero. De to hold fulgtes pænt ad op til midten af sættet hvorefter Finland trak fra og vandt 25-16. Danmark havde problemer med at slå hul på den perfekte finske modtagning, hvilket gav det danske blok- og forsvarsspil svære betingelser.

Finland lagde ud som lyn og torden i andet sæt og kom hurtigt foran. Men en række gode server fra hæver Axel Jacobsen bragte Danmark i kontakt midt i sættet inden Finland igen strammede grebet og lukkede sættet 25-15. Peter Jensen skiftede med Peter Trolle midt i sættet.

Tredje sæt blev det bedste danske sæt. Specielt blokadespillet fungerede rigtig godt og anfører Kristian Knudsen vandt en række gode angreb. Helt tæt blev det dog ikke og Finland vandt sættet 25-19.

De to hold spillede et fjerde sæt som ekstra træning. Her virkede det som om at Danmark spillede lidt mere frigjort og gav Finland rigtig god modstand. Anfører Kristian Knudsen gik forrest med en række gode blokader og pointgivende angreb, mens hæver Axel Jacobsen igen lykkedes med en række servees. Ved stillingen 23-21 tog Finland timeout og de 2 følgende bolde blev vundet af Finland til sæt sejr 25-21.

Kampen var en rigtig god test for det danske hold som i løbet af kampen fik løftet specielt blokadespillet op på et niveau, der tegner lovende for de kommende EM kampe.

På mandag spiller de to hold igen i Sportscenter Herning kl. 19.00.

Del nyhed

LÆS OGSÅ