HU21 tabte første kamp ved VM-kval’en til Rusland

Danmark – Rusland, 0-3, 13-25, 17-25, 22-25 Startopstilling: Mikkel Møller (H), Philip Özari (HS), Thomas Kainamura (CF), Sigurd Varming (K), Peter Trolle (S), Aske Sørensen (CT), Kasper Rode (L) Danmark tabte dagens kamp mod Rusland, ved VM-kvalifikationen der foregår i netop Rusland. Danmark havde i 1.sæt valgt at stille op i en blokadestærk opstilling, med…

:


Danmark – Rusland, 0-3, 13-25, 17-25, 22-25

Startopstilling: Mikkel Møller (H), Philip Özari (HS), Thomas Kainamura (CF), Sigurd Varming (K), Peter Trolle (S), Aske Sørensen (CT), Kasper Rode (L)

Danmark tabte dagens kamp mod Rusland, ved VM-kvalifikationen der foregår i netop Rusland.

Danmark havde i 1.sæt valgt at stille op i en blokadestærk opstilling, med Philip Özari som den stabiliserende ’lille’ servemodtagnings- og forsvarsspiller og Kasper Rode som Libero. Desværre gik det sådan at holdet kom under voldsomt servetryk fra 1. bold i 1.sæt, og derfor havde store problemer med at få sit etablerede sideout angrebsspil til at fungere. Hæveren Mikkel Møller måtte oftest bare redde servemodtagningen, og forsøge at få det bedste ud af det. Det var dog tydeligt at når servemodtagningen endelig var perfekt, fungerede angrebet problemfrit. På samme måde viste 1.sæt, at når det omvendt lykkedes at presse Ruslands servemodtagning, var det Danske blokadespil og efterfølgende transitons angreb rigelig godt til at score points, præcist som ønsket med den valgte opstilling. Desværre skete det kun 4 gange i 1.sæt at Danmark scorer i egen serv, mod Ruslands 15.

Danmark starter 2.sæt i samme opstilling som første, bortset fra at Hæver Mathias Lambach erstatter Mikkel Møller. Billedet er lige så stille ved at ændre sig. Danmark modtager en anelse mere stabilt, og får samtidigt presset Ruslands servemodtagning en anelse ned. I løbet af sættet skiftes dagens fødselar Mads Møllgaard (18 år!) ind for Philip Özari, i et forsøg på at styrke angrebet. Ligeledes byttes der på Libero posten, så Jeppe Bach kommer ind for KasperRode i et forsøg på at styrke modtagningen af de uhyre kraftfulde Springserver. Begge dele med ret stor succés. Så facit blev at Danmark også i 2.sæt lavede 4 points, men Rusland scorede nu ’kun’ 10, og først ved stillingen 15-15, får Rusland det hul der skal til for at vinde sættet.

3.sæt startes i samme opstilling som 2.sæt slutter, og Danmark spiller nu med helt stabil servemodtagning, og faktisk er billedet vendt helt rundt så det nu er Danmark der presser Ruslands servemodtagning helt i bund. Det betyder at det er Danmark der, efter endnu et helt lige sæt indtil stillingen 15-15, kommer ovenpå og får skabt et forspring på 22-18. Rusland virker frustrede, Coachen har taget sine 2 time-outs, og kun fordi en af Ruslands spillere har held og dygtighed til at sætte ikke mindre end 6 meget skarpe højrisiko server i træk, lykkes det faktisk Rusland at lukke sættet. En bitter aflsutning på det der, ifølge ass.coach Peter Kjellerup, er det bedste sæt dette hold har spillet hidtil, i hele deres tid sammen. Danmark scorer hele 10 points i egen serv mod Ruslands 13.

Man kunne fremhæve mange spillere, men må især konstatere at de 3 indskiftere Mathias Lambach, Mads Møllgaard og Jeppe Bach, havde afgørende indflydelse på den totale veding kampen tager. Alle 3 gjorde det fremragende. Ligesom Peter Trolle løste den for ham uvante opgave som servemodtagende kant, meget tilfredstillende.

Næste kamp er mod Montenegro, der i dagens kamp tabte klart 3-0 mod Grækenland.

Del nyhed

LÆS OGSÅ