Ambitiøst samarbejde skal gøre dansk beachvolley bedre

Dansk Volleyball Forbund og landets tre største beachklubber har indgået et spændende samarbejde, der skal skabe bedre rammer for beachlandshold, uddannelse af trænere og fokus på lokale talenter. Første skridt på vejen mod at højne niveauet for beachvolley i Danmark.   Foråret ser ud til at have bidt sig fast, og selvom de høje varmegrader stadig…

:


Dansk Volleyball Forbund og landets tre største beachklubber har indgået et spændende samarbejde, der skal skabe bedre rammer for beachlandshold, uddannelse af trænere og fokus på lokale talenter. Første skridt på vejen mod at højne niveauet for beachvolley i Danmark.  

Foråret ser ud til at have bidt sig fast, og selvom de høje varmegrader stadig lader vente på sig, er udendørs-beachsæsonen så småt ved at komme i gang.

Forårsfornemmelserne har spredt sig til Dansk Volleyball Forbund og landets tre største beachklubber: Copenhagen Beachvolley, Odense Beachvolley og Århus Beachvolley. Parterne har indgået et spændende nyt samarbejde omkring seks såkaldte beachdage for at skabe de bedst mulige rammer for udvikling af beachvolleysporten i Danmark. I aftalen indgår, at hver af de tre beachklubber årligt afholder to beachdage.

På beachdagene samles A- og B-landholdsspillere, og der er fokus på uddannelse af klubbernes trænere samt spottræning for udvalgte spillere i klubberne. Uddannelsen og træningen varetages af beachlandstræner Peter Lyø samt de to A-landshold.

”Sammen står vi stærkere. Jeg håber, at vi fremadrettet kan udvikle samarbejdet og lægge yderligere elementer ind i aftalen. Jeg mener, at vi med denne aftale har taget de første skridt i den rigtige retning i forhold til en samlet udvikling af dansk beachvolley,” siger Udviklingschef i Dansk Volleyball Forbund Peter Morell.

”For os som klub betyder aftalen bl.a., at vores spillere får bedre mulighed for at udvikle deres spil på højeste plan. Samarbejdet er en værdifuld brik i vores elitearbejde i forhold til at indfri klubbens sportslige ambitioner om at være med i den absolutte top i Danmark. Jeg forventer desuden, at et vedvarende konstruktivt samarbejde også vil kunne afspejle sig i de internationale resultater,” siger Sportschef Lydia Jørgensen fra Copenhagen Beachvolley. Det er den samme positive melding der kommer fra beachklubberne i henholdsvis Odense og Århus og Bent Juhler, formand for Odense Beach Volley Klub supplerer: ” Dette er et afgørende skridt i forhold til at skabe den kompetence- og talentudvikling der er nødvendig for at sikre fremdrift i sporten. Vi sætter udover dette i særlig grad pris på at vi i fællesskab bidrager til udvikling af beachvolley på ungdomsfronten. Vi ser virkelig frem til samarbejdet. ”

Ud over samarbejdet om de konkrete beachdage, indeholder aftalen også en mere generel del, hvor fokus er på styrkelse af rekrutteringsarbejdet specielt rettet på ungdom. Således udbydes der i maj og juli, som noget nyt, ungdomsbeachcamps parallelt med volleyballs talentcentercamps. Derudover vil der være en øget og målrettet markedsføring mod rekruttering spillere til ungdomsrækkerne på beachtouren. Aftalen indebærer desuden, at de tre klubber fremover officielt anerkendes, som nationale kraftcentre for beachvolley i Danmark

FAKTA

  • De 3 beachklubber har tilsammen 844 medlemmer:
  • Copenhagen Beachvolley 446 medlemmer
  • Århus Beachvolley 321 medlemmer
  • Odense Beachvolley 77 medlemmer
  • Copenhagen Beachvolley råder over 4 indendørsbaner og i alt 10 udendørsbaner.
  • Århus Beachvolley råder over 1 indendørsbane 19 udendørsbaner.
  • Odense Beachvolley råder i nyt spillested nu over 3 indendørs baner og i alt 7 udendørsbaner.
  • Dansk Volleyball Forbund har pt. to herre-beachlandshold: Martin Olesen/Liore Koren (Copenhagen Beachvolley) og brødrene Søren og Anders Høyer (Odense Beachvolleyklub). Landstræner er Peter Lyø.
  • Dansk Volleyball Forbund arrangerer sammen med klubberne Danish Beachvolley Tour. I 2013 afholdes 19 stævner fordelt ud over hele landet.
  • På Beach Tour 2012 deltog mere end 1000 hold

 

Kontakt

DVBF: Udviklingschef Peter Morell Tlf. 23722764

Copenhagen Beachvolley: Sportschef Lydia Jørgensen, Tlf. 25132462

Odense Beach Volley Klub: Formand Bent Juhler, Tlf 21694298

Århus Beachvolley: Næstformand Casper Bjerg Tlf. 22122247

Del nyhed

LÆS OGSÅ