Værktøjskassen

Få styr på level 0-4 i kidsvolley

Er du ny i Kidsvolley og har brug for at finde hoved og hale i de forskellige levels? Så har vi her en intro til dig.

Kidsvolley er for børn i 0.-5. klasse og er inddelt i fem levels (level 0-4).
Grundprincippet i Kidsvolley er, at barnet spiller udfra det motoriske niveau, barnet er på. Der arbejdes progressivt med bevægelse og teknikker igennem de 5 levels i Kidsvolleyspillet. Spillet går fra ’ren’ bevægelse, til kaste- og gribebevægelser, til volleyballkast- og slag og til sidst frem til det færdige volleyballspil.

Level 0: Er det første trin i Kidsvolley og er for de allermindste volleyballspillere i 0.-1. klasse. Her er der masser af bevægelse, da det er et rotationsspil og de eneste forudsætninger er, at spillerne kan kaste og gribe en bold.

Level 1: Spillet er målrettet børn i 2.-3. klasse. Det er stadig et rotationsspil, som på level 0, og spillerne begynder at arbejde med at bruge finger- og baggerslagskast. Derudover introduceres den første volleyballteknik – underhåndsserven.

Level 2: Spillet er målrettet børn i 3.-4. klasse. I level 2 fastholdes rotationen, som på level 0 og 1. Level 2 er en blanding af volleyballslag og -kast, så spillerne introduceres for både bagger- og fingerslaget, der skal bruges i 1. berøringen samt stående smash, som kan bruges til at spille bolden over nettet.

Level 3: Spillet er målrettet børn i 4.-5 klasse. I level 3 kommer spillerne et skridt nærmere det normale volleyballspil, da holdet skal bruge tre berøringer, inden bolden spilles over nettet. For at sikre flow i spillet bruges en gribe-kaste hævning som 2. berøring, der samtidig gør det nemmere at komme til et godt angreb på flere bolde.

Level 4: Spillet er målrettet rutinerede 5. klassespillere. På level 4 er vi nået til et spil, der har alle kendetegnene fra almindelig volleyball – dvs. serv over nettet – op til tre berøringer inden bolden skal spilles tilbage over nettet.

Find reglerne til alle levels her