Øvelsesbanken

Smash med tilbageløb

Øve sig i at komme hurtigt tilbage fra nettet, så man er klar til at spille bolden frem

Beskrivelse

Spillerne går sammen i grupper af 4 -6 personer. Spiller 1 placerer sig oppe ved nettet, ved pos. 4\. Spiller 2 står på hæverpositionen og er klar til at hæve bolden. På den modsatte side af nettet står spiller 3 klar ved pos. 4 til at kaste en bold over nettet. Spiller 4 venter bagved spiller 3.

Spiller 3 slår på bolden og kaster efterfølgende bolden til spiller 1, som er trukket tilbage fra nettet, og er klar til at spille bolden frem til spiller 2\. Spiller 2 hæver bolden, og spiller 1 smasher til den.

Herefter roteres der, så spiller 1 henter sin egen bold man lige har smashet og stiller sig bag ved spiller 4, spiller 2 stiller sig på pos. 4 ved nettet og er klar til at smashe, spiller 3 stiller sig ind på hæverpositionen og spiller 4 er klar til at kaste en bold. Øvelsen kan også laves fra pos. 2, så skal der bare hæves bagover.

Formål:
– Øve sig i at komme hurtigt tilbage fra nettet, så man er klar til at spille bolden frem
– Lære at komme hurtigt ud af banen, så snart man har spillet bolden frem

Variation:
Niveau 1: Spiller 3 kaster bolden, spiller 1 griber bolden og kaster den ind til spiller 2, der laver en kastehævning, som spiller 1 smasher til.
Niveau 2: Spiller 3 kaster bolden, spiller 1 spiller bolden frem til spiller 2 med baggerslag, der laver en hævning med fingerslag, som spiller 1 smasher til.
Niveau 3: Spiller 3 smasher bolden, spiller 1 spiller bolden frem til spiller 2 med baggerslag, der laver en hævning med fingerslag, som spiller 1 smasher til.

Udstyr/rekvisitter:
– 4-6 bold pr. gruppe.