Øvelsesbanken

Smash med fremspil

Øve smashtilløbet og timingen til bolden samt lære spilleren at komme ud af banen, når bolden er blevet spillet frem, så man er klar til at smashe

Beskrivelse

Spillerne går sammen i grupper af 4 -6 personer. Spiller 1 placerer sig ved pos. 4 ca. fire meter fra nettet. Spiller 2 står på hæverpositionen og er klar til at hæve bolden. På den modsatte side af nettet står spiller 3 klar til at kaste en bold over nettet. Spiller 4 venter bagved spiller 3\. Spiller 3 kaster en bold til spiller 1, som spiller bolden frem til spiller 2, der hæver til spiller 1 som smasher til bolden.

Herefter roteres der, så spiller 1 går ind og hæver, spiller 2 går over og er klar til at kaste bolde, spiller 3 stiller sig ved nettet og er klar til at smashe, og spiller 4 er klar til at kaste en bold.

Øvelsen kan også laves fra pos. 2, så skal der bare hæves bagover.

Formål:
– Øve smashtilløbet og timingen til bolden
– Lære spilleren at komme ud af banen, når bolden er blevet spillet frem, så man er klar til at smashe

Variation:
Niveau 1: Spiller 3 kaster bolden, spiller 1 griber bolden og kaster den ind til spiller 2, der laver en kastehævning, som spiller 1 smasher til.
Niveau 2: Spiller 3 kaster bolden, spiller 1 griber bolden og kaster den ind til spiller 2, der laver en hævning med fingerslag, som spiller 1 smasher til.
Niveau 3: Spiller 3 kaster bolden, spiller 1 spiller bolden frem til spiller 2 med baggerslag, der laver en hævning med fingerslag, som spiller 1 smasher til.