Øvelsesbanken

Blokadespil

Øve sig i at læse hvor bolden kommer, og placere sin blokade ud for bolden samt øve sig i at lægge stabilt med armene, og trykke mod bolden

Beskrivelse

Spiller 1 står på den ene side af nettet med en boldvogn. Spiller 2 står på samme side af nettet., og er klar til at hæve. Spiller 3 og 4 står på modsatte side af nettet og er klar til at blokere. Spiller 3 står som kantblok, og spiller 4 som centerblok. Spiller 1 kaster en bold til spiller 2, som hæver, og spiller 1 smasher bolden over. Spiller 3 og 4 prøver at blokere smashet. Hvis spiller 3 og/eller 4 enten blokerer bolden, eller får et touch i blokaden, får spiller de 1 point. Hvis ikke, får spiller 1 og 2 1 point. Der spilles til 10 point, og herefter roteres én plads.

Formål:
– Øve sig i at læse hvor bolden kommer, og placere sin blokade ud for bolden
– Øve sig i at lægge stabilt med armene, og trykke mod bolden

Variation:
Niveau 1: Spiller 1 kaster bolden til spiller 2, som hæver med en kastehævning, og spiller 1 spiller bolden over med et lob. Spiller 3 og 4 ”prøver” at blokere bolden
Niveau 2: Spiller 1 kaster bolden til spiller 2, som hæver med fingerslag, og spiller 1 laver et stående smash. Spiller 3 og 4 ”prøver” at blokere bolden.
Niveau 3: Spiller 1 kaster bolden til spiller 2, som hæver med fingerslag, og spiller 1 smasher over nettet. Spiller 3 og 4 ”prøver” at blokere bolden.