Øvelsesbanken

Blokade og smash

At spillerne indøver de hurtige skift mellem forsvars- og angrebsspil der er i volleyball

Beskrivelse

Spiller 1 står ved nettet på pos. 4. Spiller 2 står på hæverpositionen og klar til at hæve ud på til pos. 4. Spiller 3 står med bolde.

Spiller 3 slår på bolden og spiller bolden ind til hæveren. Samtidigt med, laver spiller 1 en blokade ved pos. 4 og derefter hurtigt rykker tilbage til smashtilløb. Spiller 2 hæver bolden til pos. 4 og spiller 1 laver smashtilløb og smasher bolden over nettet.

Når spiller 1 har smashet, henter man sin bold og går bag i rækken, hvor der laves indspil fra (hvor spiller 3 startede) Efter spiller 3 har lavet indspil til hæveren, går spiller 3 over til hæverpositionen og spiller 2 går over på pos 4 og gør klar til at smashe.

Formål:
At spillerne indøver de hurtige skift mellem forsvars- og angrebsspil der er i volleyball.

Fokuspunkter:
At spilleren som angriber (laver blok/smash) kommer hurtigt tilbage i smashposition og dermed kan afvikle sit smash uden stresspåvirkninger.

Variation:
Niveau 1: Der laves indspil og hævning med bagger- og fingerslagskast. Der smashes stående.
Niveau 2: Der laves indspil med fingerslag og hæves med fingerslagskast. Der laves smash med tilløb
Niveau 3: Der laves indspil med fingerslag, hvorefter hæveren laver en blød smash på spiller 3, som laver forsvar/fremspil til hæveren. Der hæves med fingerslag/springhævning til pos. 4\. Der laves smash med tilløb.

Udstyr/rekvisitter:
4-6 bolde
Hel volleyballbane med opsat net.