Kvindelandshold volleyball

De danske kvinder er stærkt tilbage – planen ser ud til at lykkes

Starten på EM-kvalifikationen for det danske kvindelandshold er gået over al forventning. På banen har de bedste danske spillere bevist, at de hører hjemme i det gode selskab. Flotte præstationer mod specielt Finland og Ungarn viser, at der er potentiale i den unge trup til yderligere fremgang i de kommende sæsoner.

:


Uden for banen har der også været bemærkelsesværdige præstationer. Det er tydeligt, at kvindelandsholdet har såvel en sportslig som en kommerciel værdi, der er meget attraktiv for erhvervspartnere med fokus på idræt. Det er lykkedes at tiltrække mere end 15 nye samarbejdspartnere, som i fællesskab med de nuværende partnere er med til at danne et stærkt økonomisk fundament for kvindelandsholdet.

Kvindelandsholdsprojektets formål

Projektets formål er defineret som, at projektgruppen i samarbejde med Volleyball Danmark i 2024 og 2025 skal organisere og afvikle kvindelandsholdets træningssamlinger og EM-kvalifikationskampe, samt at tilvejebringe den nødvendige økonomi dette forudsætter. Formål, fælles organisering og ansvarsområder er dokumenteret i en samarbejdsaftale mellem partnerne.

Økonomi

Økonomien for projektet er på plads, og det gælder både for 2024 og 2025. Det samlede budget for de 2 år er på kr. 1.100.000, og baserer sig på 3 komponenter:

  1. det af Volleyball Danmark afsatte budget kr. 400.000
  2. indsamlede midler fra volleyball miljøet på små kr. 100.000
  3. de mere end 15 nye sponsorer og samarbejdspartnere kr. 600.000

Med de mere end 15 nye samarbejdspartnere, som projektgruppen har tilført, er der allerede nu tilsagn for mere end de budgetterede kr. 600.000. Ambitionen er, at de bliver langsigtede partnere for Volleyball Danmark og landsholdene.

Økonomisk har projektet også nydt godt af god opbakning fra volleyball miljøet, gode relationer og forbindelser i Volleyball Danmarks administration og i projektgruppen. Det har gjort forberedelsesfasen mulig med stor økonomisk ansvarlighed. Det omhandler bl.a. træningsfaciliteter, overnatning og forplejning.

Sportsligt

Det er naturligvis det sportslige, som er i centrum her. “I kampen mod Finland og EM-kvalifikationskampen mod Ungarn viser kvindelandsholdet et meget højt niveau, og at potentialet er der. Det var tydeligt at se, at spillerne og trænerstaben havde fået lavet et rigtigt flot stykke arbejde i forberedelserne til kampene. Med flere træningssamlinger og kampe vil holdet være endnu bedre sammenspillet, og så kan kampene falde ud til Danmarks fordel”, siger sportschef Sebastian Mikelsons.

Det er både tydeligt og meget glædeligt, at der i volleyball miljøet er stor opbakning til Kvindelandsholdet. Til testkampen mod Finland i Brøndby var der over 400 tilskuere og i Birkerød til EM-kvalifikationskampen mod Ungarn var der over 500 tilskuere. Begge steder med en fantastisk stemning og opbakning til landsholdet. Opbakningen til og glæden over landsholdet kommer også til udtryk på idrætsskoler, idrætsanlæg og klubber m.m. der har stillet faciliterer til rådighed for landsholdet. Det viser landsholdets betydning for sammenhængskraften i dansk volleyball.

Fremtid

Projektet fortsætter som planlagt med opbygning af relationer til de mange nye samarbejdspartnere, planlægning af træningssamlinger og EM-kvalifikationskampene i 2025. Volleyball Danmark og projektgruppen ser frem til at fortsætte det konstruktive samarbejde, startende med at evaluere projektets første halvdel.

Tak til eksisterende og nye samarbejdspartnere og til alle i volleyball miljøet, der har støttet op om projektet. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde.

Spørgsmål til projektet kan stilles til:

Sebastian Mikelsons tlf. 26826969  fra Volleyball Danmark

Jesper Mogensen tlf. 30325570 og Henrik Borring tlf. 40843531 fra projektgruppen

Del nyhed

LÆS OGSÅ