Øvelsesbanken

Rosinen i pølseenden

Øve præcision og boldkontrol på en sjov og anderledes måde. Kaste/gribe, baggerslag, fingerslag, underhåndsserv, stående smash.

Beskrivelse

FORMÅLAt øve præcision og boldkontrol på en sjov og anderledes måde. Kaste/gribe, baggerslag, fingerslag, underhåndsserv, stående smash.  
ORGANISERING6-12 spillere pr. bane. Spillerne deles i to hold med 3-6 spillere på hvert hold. Der bruges én bane.3 bolde og en boldkurv.Hulahopring.
BESKRIVELSEBag den ene baglinje stilles der en lille løbebane op, som der kan løbes frem og tilbage på – start og mållinje skal være den samme. Der kan være små forhindringer på løbebanen. Midt på banen på den ene side stilles der en kurv med bolde. På modsatte sides banemidte lægges der en hulahopring i passende afstand til nettet.Det ene hold starter i en række ved løbebanen. Forreste spiller løber. Når det andet hold råber STOP skal den der løber stoppe op og blive stående. Næste spiller i køen begynder at løbe i stedet. Det gælder om at nå tilbage inden der bliver råbt stop, da holdet så får et point. 
Den bagerste i rækken er rosinen i pølseenden og må tage sine holdkammerater ’med hjem’ på den sidste løbetur, ved at løbe forbi dem, hvormed de også må begynde at løbe igen. Hver spiller over stoplinjen giver ét point.Det andet hold starter ved boldkurven. En af spillerne fra holdet står i hulahopringen på den anden side af nettet. Resten af spillerne står i kø ved boldkurven, hvor der står en træner og kaster bolde. Der kastes en bold til den forreste i køen som skal spille bolden over så spilleren i hulahopringringen kan gribe det med mindst én fod i hulahopringen. Gribes bolden råbes der STOP. Spilleren der slog bolden over bytter plads med den der greb, som løber om bag i køen. Gribes bolden ikke, byttes der stadig plads på samme måde. Dette fortsætter til den sidste spiller (rosinen i pølseenden) på løbeholdet har løbet sin tur. 
VARIATIONERGrib og kast bolden overSpil baggerslag overSpil fingerslag overServ bolden over Spil stående smash over på en bold spilleren selv kaster opSpil stående smash over på en bold træneren kaster op