Øvelsesbanken

Det dybe forsvar

Øve sig i at stå dybt i forsvaret, så man kan nå korte bolde samt øve sammenspillet efter en spiller har spillet forsvar på en svær bold

Beskrivelse

Hold 1, bestående af spiller 1, 2 og 3 står på samme side af nettet. På modsatte side står hold 2, bestående af spiller 4, 5 og 6\. Hold 1 server ved at kaste en bold over til hold 2\. Hvert hold skal bruge 3 berøringer, bestående af 3 valgfrie volleyslag. Når bolden spilles over på modsatte side, skal den spilles under nettet i stedet for over. Bolden skal ramme på bagsiden af modstanderens 3-meterlinjen for at være inde. Hvis den lander foran 3-meterlinjen er bolden ude. Hver gang holdet har spillet bolden over på den modsatte side, skal der roteres.

Der spilles kampe til ca. 15 point, og herefter kan man spille mod et nyt hold.

Formål:
– Øve sig i at stå dybt i forsvaret, så man kan nå korte bolde
– Øve sammenspillet efter en spiller har spillet forsvar på en svær bold

Variation:
Niveau 1: Spillerne griber bolden på alle berøringer og spiller den videre med et baggerslagskast, fingerslagskast og/eller smashkast.
Niveau 2: Første berøring gribes og spilles videre med et baggerslagskast eller fingerslagskast. Anden berøring er en hævning med et fingerslag eller et baggerslag. Tredje berøring gribes og der spilles over med et baggerslagskast, fingerslagskast eller smashkast.
Niveau 3: Spillerne må kun lave volleyslag, så de 3 berøringer skal være et baggerslag, fingerslag eller og/eller smash.