Øvelsesbanken

Smash med tempo

Øve sig i at komme hurtigt tilbage fra nettet, så man er klar til at spille bolden frem samt lære at komme hurtigt ud af banen, så snart man har spillet bolden frem

Beskrivelse

Spillerne går sammen i grupper af 4 -6 personer. Spiller 1 placerer sig ca. 4 meter fra nettet ved pos. 4\. Spiller 2 står på hæverpositionen og er klar til at hæve bolden. På den modsatte side af nettet står spiller 3 klar til at kaste en bold over nettet. Spiller 4 venter bagved spiller 3.

Spiller 3 kaster 5 bolde til spiller 1, som skal spille bolden frem til spiller 2, som hæver bolden, så spiller 1 kan smashe. Kastene fra spiller 3 skal komme i et hurtigt tempo, så spiller 1 bliver lidt presset, der skal derfor kastes en bolde umiddelbart efter spiller 1 har smashet til den foregående bold.

Efter de 5 kast roteres der, så spiller 1 går ind og hæver, spiller 2 går over og er klar til at kaste bolde, spiller 3 stiller sig ved nettet og er klar til at smashe, og spiller 4 er klar til at kaste de 5 bolde.

Øvelsen kan også laves fra pos. 2, så skal der bare hæves bagover.

Formål:
– Øve sig i at komme hurtigt tilbage fra nettet, så man er klar til at spille bolden frem
– Lære at komme hurtigt ud af banen, så snart man har spillet bolden frem

Variation:
Niveau 1: Spiller 3 kaster bolden, spiller 1 griber bolden og kaster den ind til spiller 2, der laver en kastehævning, som spiller 1 smasher til.
Niveau 2: Spiller 3 kaster bolden, spiller 1 spiller bolden frem til spiller 2 med baggerslag, der laver en hævning med fingerslag, som spiller 1 smasher til.
Niveau 3: Spiller 3 smasher bolden, spiller 1 spiller bolden frem til spiller 2 med baggerslag, der laver en hævning med fingerslag, som spiller 1 smasher til.

Udstyr/rekvisitter:
– 5 bolde pr. gruppe.