Øvelsesbanken

Trillebold

At spillerne prøver kræfter med et opvarmningsspil, hvor de bruger deres store muskler i benene, samt træner deres holdopmærksomhed

Beskrivelse

Deltagerne er delt i 2 hold á 3-4 personer. På en afmærket bane er der med kegler opstillet et mål i hver ende. Holdene skal forsvare sit eget mål og score i modstanderholdets. Der spilles med én bold, som gives op på midten, når spillet startes. Bolden skal trille på underlaget, og må ikke ”tippes” eller sparkes og man må kun bruge hænderne. Deltagerne må ikke have fysisk berøring med hinanden under spillet. Deltagerne, må ikke ligge på knæene, men skal holde sig på fødderne – dog med undtagelse af en målmandsredning, hvor den pågældende spiller må gøre alt for, at der ikke bliver scoret. Man kan spille kampen på tid eller til et hold f.eks. har scoret 10 mål.

Formål:
– At alle spillere får sved på panden
– At spillerne prøver kræfter med et opvarmningsspil, hvor de bruger deres store muskler i benene, samt træner deres holdopmærksomhed.

Fokuspunkter:
– At spillet og samspillet går meget hurtigt. At alle spillere er i bevægelse hele tiden og at pulsen topper.

Variation:
– Holdene har ét mål i hver sin ende af banen.
– Holdene har 2 mål hver, som man kan score i – altså 4 målområder i alt i spillet
– Der kan indsættes en ”joker”, som altid er med det hold, som har bolden – altså at det boldbesiddende hold altid er i overtal.
– Der kan være 2 bolde i spillet, hvorved der opstår ”kaos”, men også væsentlig mere bevægelse

Udstyr/rekvisitter:
– 1-2 bolde
– En størrelse bane, som passer til antallet af spillere