Ungdomsvolleyball

We Lead Volleyball Together – Et initiativ for at engagere unge frivillige i volleyballklubber

I weekenden har vi deltaget i en inspirerende og lærerig workshop i Oslo som en del af projektet “We Lead Volleyball Together”.

:


Projektet har til formål at styrke frivilligheden blandt unge i volleyballmiljøet og skabe grobund for en endnu stærkere foreningskultur. Sammen med dedikerede kollegaer fra volleyballforbundene i Holland, Norge og Island, samt samarbejdspartnere fra Haag Universitet, har vi haft mulighed for at dele tanker, idéer og erfaringer om, hvordan vi bedst muligt kan engagere unge i vores sport.

Projektets opstart og visioner

Projektet starter op i november/december, hvor vi i første runde har fire klubber med fra Danmark. Hver af disse klubber vil få støtte til at implementere initiativer, der skal styrke unge frivillige. Projektet vil blive faciliteret af Sofie Godske fra Amager Volleyball Klub og Karen Illum fra Aarhus Beachvolley Club, der med deres erfaring og dedikation vil sikre, at processen bliver både spændende og meningsfuld for alle deltagende klubber og unge.

Projektet er designet i flere faser, og i den første fase vil vi fokusere på de fire deltagende klubber. Næste runde af projektet vil blive lanceret i næste sæson, hvor yderligere fire nye klubber vil få mulighed for at blive en del af initiativet. På den måde sikrer vi, at erfaringerne fra første runde kan deles og videreføres, så projektet kan vokse og skabe endnu større impact på tværs af volleyballmiljøet.

Lokalt drevet af klubmentorer

For at sikre en tæt forankring i de enkelte klubber vil projektet blive drevet lokalt af klubmentorer fra de deltagende klubber. Disse mentorer vil fungere som bindeled mellem de unge frivillige, klubbernes bestyrelser og projektets overordnede facilitatorer. Vi tror på, at det lokale ejerskab og engagement er nøglen til at skabe vedvarende resultater og sikre, at flere unge får lyst til at bidrage til deres klubber som frivillige.

Erasmus+ støtter projektet

“We Lead Volleyball Together” er medfinansieret af Erasmus+ projektet i EU, hvilket giver os mulighed for at samarbejde med dygtige partnere og sikre en høj kvalitet i projektet. Samarbejdet med internationale volleyballforbund og universiteter sikrer, at vi får en bred vifte af perspektiver og bedste praksisser ind i projektet, hvilket styrker vores muligheder for succes.

Vi glæder os til at se, hvordan de unge frivillige, klubmentorerne og facilitatorerne kan være med til at skabe et mere aktivt og engageret volleyballmiljø, hvor frivillighed bliver en naturlig del af klubbens DNA.

Læs mere om projektet her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ