Klub

Her er A-Sport.dk Årets Klub 2022: VK Raptus

Årets klub er fundet! Ved Dansk Volleyball Award den 4. februar i Aarhus, fik vi officielt uddelt titlen som A-sport.dk Årets Klub 2022 til Aarhus-klubben VK Raptus.   Årets klub VK Raptus er en klub, der i den grad lever op til Volleyball Danmarks værdigrundlag: Plads til alle – brug for alle. Klubben er bygget op omkring fællesskab og…

| Foto: Flemming Patulski Nielsen

:


Årets klub er fundet! Ved Dansk Volleyball Award den 4. februar i Aarhus, fik vi officielt uddelt titlen som A-sport.dk Årets Klub 2022 til Aarhus-klubben VK Raptus.  

Årets klub VK Raptus er en klub, der i den grad lever op til Volleyball Danmarks værdigrundlag: Plads til alle – brug for alle. Klubben er bygget op omkring fællesskab og skriver bl.a. om sig selv: 

– ”Vi er en åben volleyballklub med stort fokus på fællesskabet, og hvor der er plads til alle. Uanset om du har dit første baggerslag til gode, eller om du har spillet i mange år, så har vi et hold som passer til dig”.

Denne beskrivelse er ikke blot tomme ord fra klubben, men ord der efterleves. Man kan ikke undgå at føle værdigrundlaget med det samme, når man møder ledelse og spillere fra klubben. 

VK Raptus indgår i rigtig mange sammenhænge og har altid værdierne omkring fællesskab med som indgang i diskussionerne. 

VK Raptus er oprettet i 2018, og er på 5 år vokset til en større volleyballklub på ca. 160 medlemmer. Et arbejde der er drevet af engagement og begejstring af unge mennesker i Aarhus. 

Det har været imponerende at følge væksten i klubben og arbejdet med at få etableret sig som en volleyballklub i Aarhus. Man kan ikke andet end at tage hatten af for personerne, der startede hele klubben op, og de der efterfølgende har overtaget roret. Flot og eksemplarisk arbejdet. 

Klubben har etableret sig som en massiv spiller i herre-, dame og mixvolleyball. VK Raptus har 9 seniorhold hvor flere af holdene deltager i turneringsaktivitet fra Jyllandsserien til 2. division. Man skal derfor ikke tage fejl af, at klubben udover fællesskab også er en klub, der har fokus på udvikling af spillere og deltagelse i turneringer. 

VK Raptus er en klub, der startede blandt unge, der har deres gang i KFUM&KFUK i Aarhus. Klubben appellerer i høj grad til efterskoleelever, der søger lidt af det samme fællesskab som de oplevede på efterskolen, hvilket også kan ses ved at flere af spillerne i klubben er tidligere efterskoleelever. Klubben er også altid aktiv på forespørgsler fra efterskoler og ungdomsfestivaler, hvor frivillige kræfter fra VK Raptus træner unge mennesker i volleyball. 

Fra Volleyball Danmark og kredsens synspunkt er Raptus en gave til volleyballverdenen. Klubben har åbne arme til alle – også til medlemmer, der ikke nødvendigvis ville være endt i en volleyball klub, men som ender i VK Raptus pga. klubbens værdisæt.

Af disse grunde – og mange flere – fortjener VK Raptus fuldt ud titlen som A-sport.dk Årets Klub 2022 og præmien på 10.000kr. til A-sport.dk. 

Se med i videoen her, hvor vi overrækker prisen til VK Raptus.

Del nyhed

LÆS OGSÅ