Tre kampe på to døgn: Volleyherrerne skal i VM-form

De danske volleyherrer rejser i dag til Letland, hvor de med tre træningskampe på to døgn tager hul på forberedelserne frem mod VM-kvalifikationen og European League. Trænerteamet omkring herrelandsholdet har sammensat et meget intensivt kampforløb med mange kampe på få dage for at få gjort holdet klar til at spille ikke færre end fem kampe…

| Foto: MortenO.com

:


De danske volleyherrer rejser i dag til Letland, hvor de med tre træningskampe på to døgn tager hul på forberedelserne frem mod VM-kvalifikationen og European League.

Trænerteamet omkring herrelandsholdet har sammensat et meget intensivt kampforløb med mange kampe på få dage for at få gjort holdet klar til at spille ikke færre end fem kampe i træk til VM-kvalifikationen, som begynder den 24. maj.

Træningskampene mod Letland skal bruges på at spille holdet sammen i kampsituationer, fortæller landstræner Mikael Trolle:

”Den plan, vi har lagt med landsholdet med træningsture til Letland og Ungarn, giver mulighed for at få mange kampe ind i holdet. Drengene skal spilles sammen, så de er klar til VM-kvalen. Samtidig skal vi have mange spillere i spil, så vi har udskiftningsmuligheder,” siger han.

”Hvis vi skal præstere godt fem kampe i træk i VM-kvalen, så skal vi bruge meget større bredde, end vi plejer. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt for os i kampene mod Letland, at vi måske ikke bare spiller med 7 mand. Det kan være, vi skal spille med 12 ud af 14,” siger Mikael Trolle.

”Derfor er det glædeligt, at vi har en bred trup på et relativt højere niveau, end vi har haft før. Det kan vi se allerede nu. Vi har mange meget kvalificerede spillere på samme plads. Det gør, at vi kan drible dem lidt mere rundt,” siger han.

”Letlandsturen bliver tung – for det er tre kampe inden for to døgn. Men det minder meget om det, der kommer til at ske til VM-kvalifikationen,” slutter landstræneren.

I VM-kvalifikationen møder Danmark; Hviderusland, Kroatien, Norge, Serbien og Schweiz. I VM-kvalifikationen venter fem kampe på fem dage.

”Vi bliver i en eller anden forstand nødt til at prioritere de kampe alligevel. I virkeligheden er det et fuldstændig urealistisk fysisk krav at skulle spille fem kampe på fem dage,” siger Mikael Trolle.

Danmark må undvære Peter Jensen, der er skadet.

Højdepunktet for herrelandsholdet i denne sæson er European League, hvor Gentofte Sportspark danner rammerne og Final 4 den 1.-2. juli.  

Billetter kan købes til ½ pris (50 kr.) frem til 1. juni her.

HERRELANDSHOLDET MOD LETLAND

Hæver
Axel Jacobsen (San Lorenzo – ARG)
Sebastian Mikelsons (Gentofte Volley – DEN)

Libero
Frederik Mikelsons (Gentofte Volley – DEN)
Nikolaj Hjorth (Middelfart VK – DEN)

Centerspiller
Simon Øster Ellegaard Andersen (Middelfart VK – DEN)
Simon Gade (Gentofte Volley – DEN)
Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley – DEN)
Jeppe Back Nielsen (Middelfart VK – DEN)

Højrekant
Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley – DEN)
Steen Sørensen – tillige venstrekant (Axis Cuibertin – BEL)

Venstrekant
Simon Bitsch (BK Marienlyst – DEN)
Philip Özari (Gentofte Volley – DEN)
Mads Møllgaard (Lünenburg – GER)
Rasmus Breuning (Milano – ITA)
Anders Hartmann (Gentofte Volley – DEN)

Staben omkring herrelandsholdet
Head Coach: Mikael Trolle
Assistant Coach: Kristian Knudsen
Technical Assistant Coach: Peter Borglund
Scout: Francesco Oleni
Team Manager: Sven Brix
Sportsmassør: Jakob Lindahl

Del nyhed

LÆS OGSÅ