Danmarks U20-drenge ét skridt nærmere EM som bedste 3’er i kvalifikationen

Efter en højdramatisk sidstedag af EM-kvalifikationen, hvor adskillige resultater skulle flaske sig i Danmarks favør, gik alt op i en højere enhed, og de danske U20-drenge er videre til 3. runde. EM-håbet lever endnu for Danmarks U20-landshold. Drengene, der sidste år sensationelt kvalificerede sig til EM-slutrunden, er videre til 3. og sidste kvalifikationsrunde i jagten…

| Foto: CEV

:


Efter en højdramatisk sidstedag af EM-kvalifikationen, hvor adskillige resultater skulle flaske sig i Danmarks favør, gik alt op i en højere enhed, og de danske U20-drenge er videre til 3. runde.

EM-håbet lever endnu for Danmarks U20-landshold. Drengene, der sidste år sensationelt kvalificerede sig til EM-slutrunden, er videre til 3. og sidste kvalifikationsrunde i jagten på en EM-billet til Bulgarien.

Danmark åbnede EM-kvalifikationen med en stærk præstation mod de polske europa– og verdensmestre, der dog var for stor en mundfuld for de danske talenter. Dagen efter ventede værterne fra Tyskland, som danskerne måtte se sig besejret af 3-1, efter at have misbrugt fire sætbolde i 4. sæt.

Dermed skulle U19-drengene vinde 3-0 over Ungarn i den sidste kvalifikationskamp for at have blive 3’er i gruppen og dermed have muligheden for at gå videre til 3. kvalifikationsrunde som netop bedste 3’er.

Danmark leverede en stensikker 3-0-sejr (25-19, 25-18, 25-7) og kunne dermed blot læne sig tilbage og afvente i spænding, hvordan kampene i de øvrige seks kvalifikationsgrupper forløb.

Som sidstedagen skred frem faldt det ene resultat på plads efter det andet. Slutteligt stod og faldt det danske avancement med, at Rusland skulle slå Kroatien med 3-0 eller 3-1 og Finland skulle tabe til Slovenien.

Efter en neglebidende kamp, lukkede russerne 4. sæt og med 25-22 og dermed kampen 3-1. Nu var alt op til Slovenien, der skulle besejre finnerne. Med den smallest mulige margin lykkedes missionen for Slovenien, der vandt 3-2 (25-27, 23-25, 25-23, 20-28, 19-21).

Den sejr sikrede endegyldigt, at kabalen gik op, og Danmark sluttede som bedste 3’er i de syv kvalifikationsgrupper i kraft af bedre pointscore.

Dermed avancerer U19-drengene til 3. kvalifikationsrunde sammen med Rumænien, Spanien, Tjekkiet, Tyskland, Slovakiet, Ukraine og Hviderusland.

3. kvalifikationsrunde spilles den 7.-10- juli.

Se mere på CEV’s hjemmeside her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ