Volley rykker ind i folkeskolen

Med gratis net, bolde og træning af lokale volleyklubber vil Dansk Volleyball Forbund give volleyball en naturlig plads på skolernes grønne arealer. Konceptet testes allerede nu, og inden skoleåret er omme, vil de første af 120 folkeskoler få sat permanente volleyballnet op. Projektet realiseres med 2,1 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden. Volleyball i frikvarteret…

:


Med gratis net, bolde og træning af lokale volleyklubber vil Dansk Volleyball Forbund give volleyball en naturlig plads på skolernes grønne arealer. Konceptet testes allerede nu, og inden skoleåret er omme, vil de første af 120 folkeskoler få sat permanente volleyballnet op. Projektet realiseres med 2,1 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden.

Volleyball i frikvarteret
Hvor luftrummet i mange skolegårde i øjeblikket domineres af hvide fodbolde og orange basketballs, så kan eleverne på 120 skoler i 30 byer landet over se frem til en ny farve bold i frikvartererne.  

Fra slutningen af skoleåret vil der nemlig flyve blå og gule volleyballs frem og tilbage over volleyballnet på skolernes grønne arealer. Dansk Volleyball Forbund har iværksat det ambitiøse projekt, Volley i skolen, med støtte fra Nordea-fonden, hvor 120 skoler hver vil modtage seks volleybolde og tre volleyballnet til at stille op på skolens grønne områder.

”Det skal være let og sjovt at bevæge sig for eleverne. Ved at opstille volleyballnet på skolernes grønne arealer vil eleverne have mulighed for at løbe direkte ud fra klasselokalet og spille volleyball i frikvartererne. Det er en oplagt mulighed for at integrere den nye folkeskolereforms krav om 45 minutters fysisk aktivitet om dagen,” siger Peter Morell, bredde- og udviklingschef i Dansk Volleyball Forbund.

Med volleyballnet på græsset har eleverne dermed mulighed for at spille volleyball både udendørs og indendørs året rundt.

De lokale volleyballklubber vil hjælpe med opsætningen af de mange nye volleyballnet og introducere eleverne og lærere i volleyball, så undervisningen bliver mere kontinuerlig og kvalificeret.

Nordea-fonden støtter projektet med 2,1 mio. kr.

”Volleyball kan godt være en lidt teknisk svær sport at gå til, men med den sjove og målrettede undervisning er vi sikre på, at endnu flere børn og unge bliver vilde med volley,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.  

Kæmpe event samler skolerne
Som en spændende og årlig tilbagevendende event vil de lokale volleyballklubber i samarbejde med Dansk Volleyball Forbund arrangere en stor volleyballevent for alle de skoler, som deltager i projektet.

Her vil flere end 500 elever samles til hvert stævne og konkurrere om at blive bymestre. Den store volleyevent vil foregå i samtlige 30 deltagerkommuner og byer og få flere end 40.000 elever til at spille volleyball i skolen over den 2½-årige periode, som Volley i skolen-projektet varer.

”Hele klassen kan være med til de store events, hvor der er fokus på bevægelse, at blive dygtigere og at have det sjovt. Vi tager det helt store musikanlæg med, så der vil være en super stemning under hele arrangementet,” siger Peter Morell.

I alt bliver der investeret 4,3 mio. kr. på at gøre volleyball til en integreret del af skolernes grønne arealer, som mange kan få glæde af fremover. Volley i skolen-projektet løber over 2½ år.

Del nyhed

LÆS OGSÅ