Kvindelandshold volleyball

DANMARK TABER TIL BELGIEN i EM-KVALIFIKATIONEN

Her til aften var Danmark en tur i Belgien for at spille deres anden kamp i kvalifikationsspillet til EuroVolley 2026.

:


Danmark skulle forsøge at spille videre på den flotte kamp fra Birkerød Idrætscenter, hvor de knebent tabte 3-2 til Ungarn den 17. august. I dag hed modstanderen Belgien, som i sidste uge også tabte til det ungarske mandskab.

De danske kvinder var på noget af en opgave mod et velspillende belgisk mandskab, der havde godt 1.800 tilskuere i ryggen i Sporthal Lange Munte. Men på trods af den belgiske dominans på lægterne, havde en håndfuld danske fans fundet sig til rette i hallen, og de gjorde en hæderlig indsats mod overmagten.

I første sæt fulgte Danmark godt med, inden Belgien skabte et hul på seks point ved stillingen 15-9. Mod slutningen af sættet viste danskerne tænder og kom op på 23-19, inden Belgien igen fik styr på spillet og tog de næste to point og lukkede sættet.

I andet sæt kom “The Yellow Tigers” hurtigt foran 13-3 og senere 20-10. Men igen formåede de danske jern-ladies at bide fra sig med et par gode stimer og fik reduceret til 21-16. Heller ikke denne gang var det dog desværre nok og de tabte sættet 17-25.

I tredje sæt kom Danmark bedst fra start og fik med vildskab og flot spil stablet en føring på 15-11 på benene. Det blev siden hen til 18-14, inden Belgien kom ind i en stime på fem point, hvilket tippede sættet over til deres fordel. Det blev tæt helt til det sidste, men belgierne vandt med mindst mulige pointforskel 25-23, og dermed må Danmark rejse hjem med et 3-0 nederlag.

De danske kvinder har dermed et point efter de to første kampe, og der resterer nu to opgør i kvalifikationsspillet, som afvikles næste år.

Del nyhed

LÆS OGSÅ