Herrelandshold volleyball

Danmark besejrer Tyrkiet i EM-kvalifikationen på hjemmebane

Det danske herrelandshold tog i går et vigtigt skridt mod EuroVolley 2026 efter sejr over Tyrkiet på hjemmebane.

Danmark – Tyrkiet sejr |

:


I sidste uge spillede det danske kvindelandshold en flot kamp på hjemmebane i Birkerød Idrætscenter mod Ungarn. Her trak udeholdet det længste strå og vandt en favoritsejr på 3-2. I går aftes tog herrerne imod Tyrkiet på hjemmebane i Lillebæltshallen, og her havde bookmakerne heller ikke spået danskerne mange chancer.

Holdet vandt overbevisende 3-0 på udebane i sidste weekend, da de var på besøg i Budapest, hvor Ungarn bød op til dans. Det var en flot entré i kvalifikationsspillet til EuroVolley 2026, som danskerne skulle prøve at følge op på søndag eftermiddag i Middelfart.

Inden kampen blev Nikolaj Hjorth hædret for sine 100 landskampe for Danmark – Stort tillykke med den flotte milepæl!

Hallen var fyldt til bristepunktet, og med de mange tilskuere og et godt resultat i bagagen kunne kampen gå igang klokken 16.00. Der var tænding på fra start af, og det blev en tæt affære hele vejen til slutfløjtet.

Alle tre sæt blev afgjort med mindst mulig margen, og i sidste ende kunne Danmark og hele hallen lade jublen bryde løs med en sejr på 3-0 (25-23, 25-23, 27-25).

Dermed topper Danmark Pulje A suverænt med seks point á seks mulige. Ungarn og Tyrkiet møder hinanden på torsdag, hvorefter alle tre hold har spillet to kampe i kvalifikationen.

Derefter resterer der to kampe pr. hold, hvor Danmark igen møder de to hold i 2025. Vinderne af de syv kvalifikationspuljer går videre til EuroVolley 2026 sammen med de fem bedst placerede toere. Danmark er altså kommer fantastisk fra start og kan nu glæde sig over 1. pladsen i puljen, inden det går løs igen næste år.

Der skal endnu engang lyde en stor tak til Middelfart Kommune og Middelfart Volleyball Klub for at være med til at arrangere landskampen i Lillebæltshallerne.

Del nyhed

LÆS OGSÅ