”Bedstevolley er det bedste, jeg har gjort”

Pulsen skal op hos flere seniorer. Det mener DIF og DGI, der gerne vil gøre flere seniorer fysisk aktive. Volleyball Danmark har i flere år haft stigende succes med at tilbyde og hjælpe volleyballklubber, der ønsker at have Bedstevolley. Normalt er det forældrene, der kommer med deres poder i hånden, når de små skal introduceres…

:


Pulsen skal op hos flere seniorer. Det mener DIF og DGI, der gerne vil gøre flere seniorer fysisk aktive. Volleyball Danmark har i flere år haft stigende succes med at tilbyde og hjælpe volleyballklubber, der ønsker at have Bedstevolley.

Normalt er det forældrene, der kommer med deres poder i hånden, når de små skal introduceres for en ny sportsgren.

I går var rollerne byttet om, da Furesø Kommunes borgmester Ole Bondo Christensen havde sin far med under armen, da omkring 80 ældre var samlet til Bedstevolley Nytårskur i Farum-Holte Volleyball Klub.

Ole Bondo Christensen ville præsentere sin far for Bedstevolley. I den alderstilpassede udgave af volleyball er banen bl.a. mindre, bolden blødere og det sociale samvær er prioriteret lige så højt som selve træningen.

Og de positive sider ved Bedstevolley er ikke til at tage fejl af. Det fortæller en af spillerne i turneringen, Kirsten Markussen på 76 år fra Gentofte Volley Ældremotion, der begyndte til Bedstevolley for fem år siden:

”Det er det bedste, jeg har gjort,” siger hun.

”Jeg har altid været aktiv og har fx cyklet til og fra arbejde hver dag og altid dyrket motion. Men jeg ledte efter en aktivitet, hvor jeg kunne røre mig og samtidig have fokus på det sociale,” siger Kirsten Markussen.

Stigende behov for tilpasset ældremotion
Det er 3. år i træk, at Farum-Holte arrangerer Bedstevolley Nytårskur. I år er der 18 hold med fra Roskilde ældremotion, Tapeten i Ballerup, Søllerød Senior Sport, Ældresagen Gentofte, VK Vestsjælland foruden Farum-Holte.

Der er 19 klubber i Danmark, som tilbyder Bedstevolley, hvor omkring 800 spillere over 60 år både træner styrke, bevægelighed, balance, koordination og kondition.

Det er alle elementer, som når de bliver trænet, er med til at gøre hverdagen lidt lettere og meget sjovere.

Behovet for tilpasset ældremotion er i den grad stigende. Allerede nu er der flere end 450.000 danskere over 60 år, som dyrker idræt i foreningslivet. Men antallet af ældre stiger i de kommende år.

Tal fra Det Økonomiske Råd viser, at samfundet kan spare 12,5 milliarder i 2050 på en sund aldring. Dermed er der et stort potentiale både for den enkelte og for samfundet, hvis indsatsen for regelmæssig motion styrkes.

”Levealderen stiger i disse år. I Volleyball Danmark vil vi gerne bidrage til, at vi alle sammen ikke bare får et langt liv, men også et godt liv. Ved at dyrke Bedstevolley eller motion i foreninger generelt, kommer vi i bedre fysisk form og bliver en del af et fællesskab, som er mindst lige så vigtigt”, siger Randi Fechtenburg, udviklingskonsulent og bedstevolleyansvarlig i Volleyball Danmark.

Bedstevolley lægger nemlig stor vægt på, at det skal være hyggeligt, socialt samvær og at alle kan være med uanset tidligere boldspilserfaring.

”Det handler i høj grad om at have de rette tilbud på hylderne til aldersgruppen. Foreningslivet danner rammerne om sunde og aktive fællesskaber, som knytter mennesker sammen på tværs af interesser og alder,” siger Randi Fechtenburg.

Hvis du vil læse mere om Bedstevolley, kan du klikke her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ