Danmark – Ungarn 0-3 (21-25, 13-25, 16-25)
Det danske DU18-landshold havde sat målet højt inden EM-kvalifikationen i Ungarn – at blive det første danske DU18-hold nogensinde i dansk volleyballs historie, som vinder en kamp. At Danmark i denne aldersgruppe endnu ikke tidligere har vundet en kamp vidner om, at målet er ambitiøst. Den resultatmæssige målsætning står derfor på ingen måde alene, da det naturligvis er præstationen der evalueres på. Selvom vi spiller på vores absolut højest mulige niveau, vil modstanderne stadig have den største indflydelse på kampenes resultat.
Ifølge CEV bød kampen på 350 tilskuere – hvor ordet tilskuere nok ikke er det rigtige, da der var tale om en infernalsk stemning blandt det ungarske hjemmebanepublikum. Det skabte en fantastisk atmosfære og der var virkelig tryk på i den intime hal i Ungarn. Det var spændende, hvordan det danske hold ville reagere, men Danmark var kommet for at fighte! Første sæt var aldeles fremragende, hvor der virkelig blev trykket til angrebene, mens modtagningen nærmest aldrig er set bedre. Til trods for en 0-4 start fik det danske hold for alvor fat i Ungarn i Ditte Espersens serv og bragte sig på 7-4. I front på det danske hold gik kaptajn Astrid Mellmølle som vandt 4 ud af 5 angreb og modtog 16 ud af holdets 20 modtagninger. Ungarn gik benhårdt efter hende i deres serv, men kaptajnen og holdet stod imod på flotteste vis. Danmark var stort set hele tiden et lille skridt foran i første sæt, og da Ditte Espersen stuff blokkede til 19-18, der var troen på sejr stor. Desværre gik langt størstedelen af de sidste mange bolde marginalt til Ungarn, som kunne trække sig sejrsrigt ud med 21-25. Dette sæt var virkelig en flot præstation af det danske hold, som selv vandt 17 points (12 angreb, 2 blokader og 3 server), en præstation som i mange situationer ville give en sætsejr. Men man må give stor ros til det ungarske hold, som generelt spillede med meget få fejl i eget spil (blot 4 fejl i første sæt).
I 2. sæt kom Danmark skidt fra start pointmæssigt og kom bagud med 2-8 ved første tekniske time out. På dette tidspunkt havde Ungarn nærmest ikke lavet et point selv, da det danske hold desværre ikke formåede at omsætte gode modtagninger til angrebspoints. Ved stillingen 2-9 kom holdets såkaldte “håndgranat” på banen, Mathilde Jeppsen, og hun ledte an i et dansk come back. Hun lavede to serveesser i træk og da center Amalie Jørgensen stuff blokkede i fremragende stil til 9-12, følte man at Danmark var på vej tilbage. Desværre fik Ungarn utrolig godt fat i Danmark i resten af 2. sæt og kunne sikkert tage sættet med 13-25, hvor Ungarn i dette sæt blot set lavede 3 fejl. I dette sæt var historien at Danmark enten modtog rigtig godt eller blev esset. Samlet set lå Danmark med 55 % perfekte modtagninger, men blev samtidig esset 5 gange. Grunden til det store sætnederlag skulle findes i, at det ikke lykkedes Danmark at konvertere de mange gode modtagninger til points, i stedet stuff blokkede Ungarn hele 5 gange.
Fra starten af 3. sæt kom Danmark bagud med 2-8 ved første tekniske time out, hvilket i høj grad skyldtes svigtende dansk angrebspil, mens det danske servetryk også faldt. Danmark kom på 5-9 og 8-12, men formåede ikke for alvor at bide sig fast i Ungarn. I dette sæt havde Ungarn stor succes i deres angrebsspil med 14 vundne points, hvor de gjorde livet surt for de danske forsvarsspillere. Ungarn fandt undervejs ud af i kampen, at de ikke fik succes med at serve efter Astrid Mellmølle. Så Ungarn gik over til at serve på holdets yngste spiller, Clara Windeleff, men det fik de heller ikke noget ud af. På 18 modtagninger lykkedes det ikke Ungarn at esse hende en eneste gang, særdeles flot af holdets yngste fra årgang 2002! Danmark nåede dog aldrig tæt på Ungarn og tabte med 16-25.
Kort fortalt spillede Danmark statistisk set lige op med Ungarn i blokade (7 stuff bloks til hvert hold) og serv/modtagning (stort set identisk antal es- og servefejls-%, samt lige mange perfekte modtagninger, 33 %). Forskellen lå udelukkende i angrebsspillet, hvor Ungarn vandt 33 points mod Danmarks 21, mens angrebsfejl (i net eller ud af banen) var til Ungarns fordel med 5 mod Danmarks 15. Det danske hold ser tilbage på en kamp, hvor de i særdeleshed har leveret i modtagningen. Dette er ofte et punkt, hvor de danske ungdomslandshold har det meget svært i forhold til modstanderne. Kampens spiller blev holdets kaptajn Astrid Mellmølle, som bl.a. tog stort ansvar ved at modtage 30 af holdets 61 modtagninger,
Holdet er fortrøstningsfulde i forhold til de kommende kampe mod Tyskland og Spanien, hvor de danske piger vil kæmpe det bedste de har lært igen. Tyskland bliver en meget hård nød at knække, da de blev nummer 6 til sidste EM og har tre spillere på 1,96 m og højere. Spanien har i øvrigt netoip tabt 0-3 til Tyskland.