Talentspiller og dobbelt klubtilhørsforhold for ungdomsspillere

DVBF’s Bredde- og Udviklingsstyregruppe og Turneringsstyregruppe har vedtaget reglement for talentspillere og reglement for dobbelt klubtilhørsforhold for sæsonen 2014-15. Reglement for talentspillere er med enkelte små justeringer det samme som i indeværende sæson. Hvor hovedintentionen er, at en ungdomsspiller kan spille for to seniorhold i samme spillerunde og derved udforske sit spilpotentiale f.eks. i VolleyLigaen…

:


DVBF’s Bredde- og Udviklingsstyregruppe og Turneringsstyregruppe har vedtaget reglement for talentspillere og reglement for dobbelt klubtilhørsforhold for sæsonen 2014-15.

Reglement for talentspillere er med enkelte små justeringer det samme som i indeværende sæson. Hvor hovedintentionen er, at en ungdomsspiller kan spille for to seniorhold i samme spillerunde og derved udforske sit spilpotentiale f.eks. i VolleyLigaen og samtidig deltage på et andet seniorhold.

Der er følgende begrænsning:
·  Et seniorhold må højst have 4 talentspillere på kampskemaet til en kamp. Hvis et hold ikke overholder dette, betragtes det som brug af ulovlig spiller, og holdet betragtes som udeblevet fra kampen. Undtagelse: Et wildcardhold har ingen begrænsninger af antallet af talentspillere.

· Hvis en klub skønnes bevidst at medvirke til en sportsligt unfair turneringsdeltagelse f.eks. ved at forstærke lavere rangerede hold, kan DVBF inddrage talentspillerstatussen. Ligeledes kan turneringsledelsen med øjeblikkelig virkning trække holdet fra turneringen eller dømme holdet som taber af kampen(e).

Det viste sig at reglen omkring de 4 talentspillere har givet nogle klubber udfordringer med at kunne stille med U21 hold. Derfor har BUSG og TSG besluttet at genindfører reglement for dobbelt klubtilhørsforhold.

Dobbelt klubtilhørsforhold giver spil­leren mulighed for at spille på et ungdomshold i én klub samtidig med deltagelse på senior­hold i en anden klub.

F. BUSG og TSG

Jørgen Bentzen og Flemming West

Del nyhed

LÆS OGSÅ