Mikael Trolle ny landstræner for herrelandsholdet i volleyball

Dansk Volleyball Forbund har valgt Mikael Trolle som ny landstræner for herrelandsholdet i volleyball. Han fortsætter samtidig som sportsdirektør i volleyballforbundet.  Assistenttrænerfor herrelandsholdet bliver tidligere damelandstræner Sven Brix, som tillige fortsætter som talent- og elitechef i forbundet. Mikael Trolle er tilbage på sidelinjen som landstræner for de danske volleyherrer efter 11 års fravær. Han overtager…

:


Dansk Volleyball Forbund har valgt Mikael Trolle som ny landstræner for herrelandsholdet i volleyball. Han fortsætter samtidig som sportsdirektør i volleyballforbundet.  Assistenttrænerfor herrelandsholdet bliver tidligere damelandstræner Sven Brix, som tillige fortsætter som talent- og elitechef i forbundet.

Mikael Trolle er tilbage på sidelinjen som landstræner for de danske volleyherrer efter 11 års fravær. Han overtager ansvaret for landsholdet efter Fred Sturm, der stoppede i december. Mikael Trolles nye rolle som landstræner glæder formand i Dansk Volleyball Forbund Erik Jacobsen:

”Vi har valgt at løse landstrænersituationen med de interne og fagligt stærke ressourcer, som vi har i Dansk Volleyball Forbund. Konstellationen med Mikael Trolle som landstræner og Sven Brix som assistenttræner er den bedste løsning for Dansk Volleyball Forbund her og nu,” siger Erik Jacobsen.

”Jeg glæder mig virkelig meget til at få lov at arbejde med vores meget talentfulde herrelandshold. Jeg håber, at jeg og Sven Brix, med hjælp fra vores klubtrænere og talentudviklere, kan løfte arven efter Fred Sturms store arbejde i Danmark. Vores mål er at hjælpe vores spillere til yderligere fremgange, som gerne skulle resultere i fremtidige kvalifikationer til internationale slutrunder. Danmark skal være en af de nye fremadstormende volleyballnationer i Europa,” siger Mikael Trolle.

Den nye landstrænerduo har tilsammen 20 års erfaring i spidsen for et dansk landshold. Herrelandsholdets anfører Kristian Knudsen byder den nye trænerkonstellation velkommen:

”Det bliver et spændende trænerskifte. Jeg er den eneste i truppen, som tidligere har haft Mikael Trolle som landstræner og ved, hvilken professionalisme han lægger i sit arbejde. Så jeg glæder mig meget til igen at komme til at arbejde sammen med Mikael og Sven,” siger han.

Fortsat fokus på internationale mål
Sidste år satsede volleyballforbundet massivt på EM-slutrunden på hjemmebane. Herrelandsholdet var samlet i fem måneder, og satsningen resulterede i en sensationel plads i 1/8-finalen ved EM-slutrunden.

For at understøtte herrelandsholdets fremgang, har Dansk Volleyball Forbund fundet det vigtigt fortsat at satse på EM-kvalifikation og deltagelse i European League med ønsket om at forbedre herrelandsholdets placering på Europa- og verdensranglisten.

Disse satsninger vil dog ikke på samme måde som tidligere kræve en fuldtidsansat herrelandstræner. Derfor er landstrænerjobbet blevet lagt ind i porteføljen af opgaver, som sportsdirektør Mikael Trolle fremadrettet skal varetage.

I år vil de danske volleyherrer være samlet i to-tre måneder, hvor de skal spille EM-kvalifikation og European League. Og i den periode vil Mikael Trolle og Sven Brix være at finde mere på sidelinjen end på kontoret.

”Det er ikke noget særsyn i sportsverdenen, at en landstræner også administrerer andre funktioner i forbundsregi. Både Sven og jeg tilbringer i forvejen rigtig meget tid med at se og arbejde med international volleyball. Jeg er sikker på, at det kan skabe nogle rigtig gode synergieffekter til gavn for dansk volley, og på denne måde hjælpe spillerne mod nye mål,” siger Mikael Trolle.

For at aflaste Mikael Trolle i de ledelsesmæssige opgaver, samtidig med at han er optaget af landstrænergerningen, har Dansk Volleyball Forbund samtidig valgt, at Udviklingschef Peter Morell træder ind i forbundets ledelse. Dette giver også her et stærkt makkerpar, der med deres markante profiler kan drive volleyball i den rigtige retning til gavn for hele Volleyball Danmark.

En af de første opgaver for Mikael Trolle og Sven Brix bliver at indkalde alle cheftrænerne for eliteklubberne på herresiden for at drøfte det fremadrettede samarbejde.

Mikael Trolle har selv spillet 83 landskampe, og sidst han stod i spidsen for Danmarks bedste volleyballspillere var fra 1990-2002, hvor blev det til i alt 245 kampe som landstræner.

Read the story in English.

Fakta om den nye landstræner og assistenttræner

Mikael Trolle
54 år, Cand. scient. i Idræt og Biologi.
Sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund.
Valgt til Coaches Commission i det europæiske volleyball forbund CEV i 2010.

Spillerkarriere:
1975-1987: Aktiv elitevolleyballspiller i Holte IF Volleyball. 400 officielle kampe, 4 danske mesterskaber.
1980-1987: Landsholdsspiller. 83 landskampe for Danmark, heraf de sidste 2 år som anfører.

Trænerkarriere:
1987-1996: Head coach for Holte IF Volleyballs elitehold.
970 kampe, 26 officielle danske mesterskabstitler. Herreholdet kvalificeret til Champions League final 8 i årene 1991 og 1996.
1990-2002: Head coach for herrelandsholdet. 245 landskampe med 42 procent vundne kampe.

Sven Brix
50 år, Bach. scient. i Idræt.
Elitechef i Dansk Volleyball Forbund.

Spillerkarriere:
Spillet volleyball siden 1973
1986-1990: Aktiv elitevolleyballspiller i Holte IF Volleyball. Vundet 4 DM guld og 4 Pokalguld.
1990-1994: Spillende træner i Skt. Jørgens VK. Vundet 2 DM sølv og 1 DM bronze.

Trænerkarriere:
1996-1999: Head coach for Holtes damer. 3 DM guld og 2 DM pokaltitler.
2001-2003: Head coach for Holtes eliteherrer.
1989-1997: Assistenttræner for damelandsholdet.
1997-2003: Head coach for damelandsholdet.
2004-2010: Assistenttræner for herrelandsholdet.
2010-2012: Head coach for damelandsholdet.

Del nyhed

LÆS OGSÅ