Optakt: Overraskelsen, de ubesejrede og topholdene mødes i volleypokalfinalerne

Cremen af dansk herrevolley står overfor hinanden i årets pokalfinale, når ubesejrede Marienlyst støder sammen med Gentofte. Hos damerne skal overraskelsen Frederiksberg op imod de forsvarende pokalmestre Holte. Der er dækket op med en dobbelt lækkerbisken, når der på lørdag den 18. januar er pokalfinaler i volleyball for både herrer og damer i Odense Idrætshal.…

:


Cremen af dansk herrevolley står overfor hinanden i årets pokalfinale, når ubesejrede Marienlyst støder sammen med Gentofte. Hos damerne skal overraskelsen Frederiksberg op imod de forsvarende pokalmestre Holte.

Der er dækket op med en dobbelt lækkerbisken, når der på lørdag den 18. januar er pokalfinaler i volleyball for både herrer og damer i Odense Idrætshal. Intet mindre end elleve danske landsholdsspillere kan komme i aktion.

På herresiden har Gentofte revanche til gode, når de tørner sammen med Marienlyst. I tirsdags vandt Marienyst 3-0 over Gentofte i Volleyligaen – endda på nordsjællændernes hjemmebane.

Marienlyst står i sin syvende pokalfinale i træk, og fynboerne har vundet de seneste tre finaler. For Gentoftes vedkommende er det femte pokalfinale på ni år.

Marienlyst er ubesejret i VolleyLigaen i denne sæson og indtager duksepladsen med ni sejre i ni kampe. Gentofte er på tredjepladsen med syv sejre i ni kampe – holdet har kun tabt til netop Marienlyst.

Marienlyst og Gentofte stod også overfor hinanden i pokalfinalen for to år siden, hvor Marienlyst vandt.

Marienlyst kommer til pokalfinalen med hele fire af de landsholdsspillere, som var med til at spille Danmark i 1/8-finalen ved EM på hjemmebane i september sidste år, nemlig Rune Rye Huss, Peter Jensen, Sigurd Neltoft Varming og Frederik Mikelsons.

Debutanten mod de forsvarende mestre
I damernes pokalfinale står de forsvarende pokalmestre fra Holte overfor Frederiksberg. Holte indtager en øjeblikkelig andenplads i Volleyligaen – 11 point foran Frederiksberg på fjerdepladsen.

Holte står i sin sjette pokalfinale i træk, mens det er Frederiksbergs første pokalfinale nogensinde. 

Holte tabte den første kamp i det nye år, hvor det blev til et 3-2-nederlag på udebane til Brøndby. Frederiksberg vandt modsat 3-2 i sin første kamp hjemme mod Aarhus i går.

I semifinalen var Frederiksberg ude i en sand gyser, hvor de måtte ud i et såkaldt Golden Set mod topholdet Brøndby. Begge hold havde vundet en semifinale-kamp, og det hele blev så afgjort i ét sidste sæt til 25. Her var Frederiksberg iskolde og vandt 25-20 – tilmed på udebane.

Holte vandt begge sine semifinale-kampe mod Fortuna Odense. Undervejs i pokalturneringen var Holte dog meget overraskende i vanskeligheder mod wildcard-holdet fra Køge, hvor Holte måtte ud i Golden Set for at avancere i turneringen.

Holte har landsholdsspillerne Lærke Mygind Grønfeldt og Lise Bisgaard med på lørdag, mens Frederiksberg har Rikke Katrine Larsen, Mira Natius Abildgaard, Kimmie Bagge Mikkelsen, Thit Eiberg Bak og Asta Kjærgaard i truppen.

Info om pokalfinalerne i volleyball
Lørdag den 18. januar
Odense Idrætshal, Højstrupvej 5, 5200 Odense V

Herrernes pokalfinale:
Klokken 18.30
Marienlyst – Gentofte

Damernes pokalfinale:
Klokken 20.00
Holte – Frederiksberg

Billetter købes i døren
75 kr. for voksne
25 kr. for børn

Del nyhed

LÆS OGSÅ