Danmark snubler 0-3 over Østrig.

Da Danmark fredag spillede puljens åbningskamp i 3. runde i European League i Belgien imod Østrig leverede holdet desværre årets dårligste præstation. Samlet set var der godkendt at hente i sideout med acceptable 66%, mens at transitionen på trods af gode blokader var stort set fraværende og lå lige under en bold vundet for hver…

:


Da Danmark fredag spillede puljens åbningskamp i 3. runde i European League i Belgien imod Østrig leverede holdet desværre årets dårligste præstation. Samlet set var der godkendt at hente i sideout med acceptable 66%, mens at transitionen på trods af gode blokader var stort set fraværende og lå lige under en bold vundet for hver 4 bold servet. Sætcifrene 20-22, 18-21 og 19-21 vidner om en tæt kamp, men sådan hverken føltes det eller så det ud på banen.

Det lykkedes holdet at score hele 8 blokader, mens at alt for meget der passerede nettet faldt ned omkring det danske forsvar. Energien, sammenholdet og viljen til sejr var under acceptabel standard og derfor også det skuffende resultat imod en modstander som Danmark ellers har slået to gange klart tidligere i turneringen.

Et lyspunkt var Simon Bitsch som kom ind og forsøgte at vende en tam stemning og kæmpede igennem på trods af svære kår og mindre impact pointmæssigt. Rune Huss var effektiv i angrebet og stod også for halvdelen af holdets totale blokadepoint. Kristian Knudsen spillede fornuftigt i angrebet og blev desuden kampens bedste modtager. Som sædvanlig trak Mads Ditlevsen en tungt læs pointmæssigt.

”Vi er ikke langt fra Østrig statistisk og gør mange ting rigtigt, men der er ikke nok bid i vores server og vilje og tro på vores spil mangler. Vi gør skam OK ting hver for sig, men som hold falder vi idag”, udtaler assistent Thomas Skifter Bertelsen.

Holdet brugte en del af aftenen på at diskutere hvordan det skal skabe en vindende stemning og finde roller der kan starte en positiv energi. Her meldte bla. Axel Jacobsen positivt ud at han ville tage fat i stemningen på banen når holdet sidder fast.

Martin Olafsen slutter af: ”Dagens kamp var en fuser og derfor valgte Fred Sturm at tale tingene igennem med holdet så snart kampen var slut og middagen slugt. Det var ikke et krisemøde, men måske det tætteste vi kommer på et af slagsen. Vi gør rigtigt mange ting rigtigt, men det ser ikke ud som om spillerne altid er klar over det. Den selvopfattelse skal ændres mens vi stadigt har tid inden EM. Vi må holde op med at være vores egen største modstander og hænge fast i hvad vi har tabt og gør forkert og derfor er bla. Axels ansvar et skridt i den rigtige retning. Nu skal fokus på banen ligge på at vende stemninger og skabe løsninger og ikke problemer.”

Lørdagens kamp bliver derfor en frisk mulighed at arbejde med ovenstående når Danmark møder værterne Belgien; en kamp som i øvrigt kan ses LIVE kl. 20 på web TV på www.laola.tv:

”Hjemmeholdet har her i dag slået Slovakiet og sidder ubesejret på 1. pladsen i puljen. De er uden tvivl motiverede foran deres fans imod en kommende EM modstander. Det skal vi også være”, siger de sidste af de assisterende trænere Mikkel Vestergaard.

Startere:

Hæver: Axel Jacobsen

Kanter: Kristian Knudsen & Peter Trolle

Centre: Rune Huss & Daniel Thomsen

Diagonal: Mads Ditlevelsen

Libero: Frederik Mikelsons

Husk Danmarks næste kamp mod værterne Belgien kan følges på www.laola1.tv fra kl. 20:00

 

Del nyhed

LÆS OGSÅ