Hjemmesidebanner

Christina Attrup Juhl

Christina Attrup Juhl

Senest opdateret 15. januar 2021

Lige nu er al indendørs idræt ikke mulig grundet de gældende COVID-19 retningslinjer, på nær de undtagelser der er gældende bl.a. vedrørende Volleyligaen. Klubberne i Volleyligaen har direkte fået tilsendt de gældende retningslinjer der gælder holdene i Volleyligaen.

Udendørs idræt skal overholde det gældende forsamlingsforbud, hvorfor det i praksis er meget vanskeligt at dyrke udendørs idræt.

Denne side vil blive opdateret, når der igen åbnes mere op for idræt.


Torsdag, 10 september 2020 20:33

Info om Covid19 – samlet et sted

De væsentligste oplysninger vedr. Covid19 i forhold til afvikling af kampe og aktiviteter indenfor volleyball er samlet på en side på volleyball.dk.

Langt de fleste klubber er i gang med opstarten til den kommende sæson og indenfor få uger starter de første kampe op i DT-turneringen, kredsturneringer og stævner indenfor Kids- og ungdomsvolley.

Volleyball Danmark ønsker, at det skal være en god og sikker oplevelse at afvikle og deltage i kampe og aktiviteter og har derfor lavet denne side, hvor retningslinjer, gode råd og ideer er samlet.

Vi håber, at det kan skabe klarhed over afviklingen og deltagelsen i de aktiviteter, der starter op nu.

Se siden her: http://volleyball.dk/index.php/medlemsservice/covid-19

Er der spørgsmål, som er Covid19 relateret, så kontakt direktør Jesper Jørgensen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Efter 24 år i Volleyball Danmark takker den tidligere bredde- og udviklingschef, Peter Morell, nu af.

Peter blev ansat i forbundet i en deltidsstilling som en af flere regionale konsulenter i august 1996. I 2000 blev det til en halvtidsstilling som breddekonsulent. Siddeløbende var Peter lærer på en folkeskole. Efter nogle år stoppede Peter med lærergerningen, så han i 2004 blev fuldtidsansat i forbundet. Herefter gik det hurtigt, og Peter blev leder for et voksende konsulentkorps fra 2006 og årene frem. I 2016 blev Peter forbundets første seniorkonsulent.

Peter Morell er ikke en ’hr. hvem som helst’. Peter har i den grad været med til at skabe og forankre nye initiativer og koncepter. Kidsvolley var hans første helt store gennembrud i forbundet. Han fik skabt et børnekoncept, som på få år blev implementeret i store dele af klubberne, og som blev taget imod af tusindevis af skoler. Peter var med til at skabe en bevægelse omkring Kidsvolley, som i den grad løftede konceptet til nye dimensioner.

Ligeledes har mange af Peters andre ideer altid fået lov til at udfolde sig i forbundet, hvilket har betydet, at Peter står bag flere af Volleyball Danmarks implementerede koncepter indenfor børn, unge og voksne. Teenvolley, Senior+, Let’s volley og Ramasjang Volley er bare nogle af de koncepter, som han har stået i front for.

Peter har også i sine mange år i forbundet været med til at skabe et utal af arrangementer, hvor volleyballfolk mødes på tværs af klub, interesse og niveau. Relationer og udvikling har stået øverst i alle arrangementerne. Her kan nævnes breddekonferencer i Vejle, kidsklubsamlinger, trænerture til Holland, CEV Development center uddannelsestur til Polen, netværk, uddannelsesweekender og meget mere.   

Når Peter Morell nævnes, kan man heller ikke komme udenom hans enorme arbejde med at skabe sammenhæng mellem fonde, eksterne samarbejdspartnere og Volleyball Danmark. I dette samarbejde er der skabt projekter, der har haft en samfundsrelevant indgang, men som i helhed altid har bidraget til udviklingen af volleyball i Danmark.

Vi kommer til at savne Peters energiske, inspirerende og meget innovative måde at lede på. Hans fantastiske måde at motivere sine omgivelser på er virkelig enestående, og det har været med til at føre til de mange imponerende resultater, som han har opnået gennem sine 24 år i forbundet. Vi vil naturligvis fortsætte arbejdet med bredde og udvikling i samme ånd som Peter, selvom han bliver utrolig svær at erstatte,” siger Udviklingschef Christina Juhl.

Tak til Peter for hans kæmpe indstast i Volleyball Forbundet. 

Nethøjderne for den kommende sæson er nu fastlagt for alle spil og årgange.

I forhold til ungdomsrækkerne (U15-U19) har vi valgt at lægge os op ad nethøjderne i de andre nordiske lande.
Teenhøjderne er justeret, så de er midt imellem kids og ungdom, hvilket er i tråd med, at Teenvolley kan bruges som overgangsspil fra Kidsvolley til ungdom.

Spil Nethøjder
Level 0  1,95 m 
Level 1 1,95 m
Level 2 2,24 m
Level 3 1,95 m
Level 4  1,95 m
Teen DU / HU 2,05 / 2,15 m
DU15 / HU15 2,15 m / 2,24 m
DU17 / HU17 2,24 m / 2,35 m 
DU19 / HU19 2,24 m / 2,43 m
DU22 / HU22 2, 24 m / 2,43 m

Se opdateret Teen og ungdoms nethøjder her>>
Se Kidsregler her>>
Knap er corona-pausen ovre, før de første danske klubber har rykket på det nyeste koncept; Ramasjang Familievolley for 3-6 årige og deres forældre. Flere klubber har tilmeldt sig Volleyball Danmarks gratis opstartsforløb, men to klubber har tilsammen allerede fået mere end 60 nye medlemmer til deres Ramasjang Familievolley-hold.

Vestbjerg Volley er en af de klubber, der har takket ja til Volleyball Danmarks gratis opstartsforløb med Ramasjang Familievolley. ”Vi tilmeldte os det gratis opstartsforløb, fordi vi gerne vil have endnu flere til at spille volleyball. Samtidig så vi et potentiale for en ny målgruppe, da der bor mange småbørnsfamilier i byen, men uden at der nærmest er nogen familietilbud til dem i byen,” siger bestyrelsesmedlem i Vestbjerg Volley, Heidi Hedegaard Jørgensen.

30 nye medlemmer på 24 timer
Til opstartsmødet lagde Vestbjerg Volley sammen med Volleyball Danmark en strategi for markedsføring og rekruttering af medlemmer til deres Ramasjang Familievolley-hold. ”Vores første tiltag har været et lille opslag i en gruppe på Facebook. Vi skrev bare om Ramasjang Familievolley, og at vi starter op efter sommerferien. På bare et døgn har 16 børn og 14 forældre skrevet sig op til holdet. Det er helt vildt!” siger Heidi Hedegaard Jørgensen.

Også succes på sand
Aarhus Beachvolley Club er hoppet direkte ud i sandet og har startet Ramasjang Familievolley op. ”Der har længe i klubben været en efterspørgsel på et forældre-/barn hold. Da vi blev opmærksomme på Ramasjang Familievolley og da der blev genåbnet for at dyrke idræt, var vi ikke i tvivl om, at vi bare måtte i gang med det samme med Ramasjang Familievolley,” siger træner for Aarhus Beachvolley Club, Eva Dalum Olsen. Hun fortsætter: ”Til vores første træning stod 18 børn sammen med deres forældre klar. Det var helt vildt med den store interesse og opbakning til holdet, og vi er mega klar og motiverede for at fortsætte med vores Ramasjang Familievolley-hold hele sommeren.”

23 klubber er med
Interessen har været helt overvældende fra de danske klubber. Det er for fedt, at selvom vi har ligget stille i corona-pausen, har klubberne brugt tiden på at tilmelde sig opstartsforløb med Ramasjang Familievolley og tænke nærmere over, hvordan deres nye hold skal køre,” siger projektleder for Ramasjang Familievolley, Sebastian Mikelsons. Han fortsætter: ”Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi allerede på nuværende tidspunkt ville have hele 23 klubber, der har eller efter sommerferien vil have et Ramasjang Familievolley-tilbud.”

5 gratis opstartsforløb tilbage
Vestbjerg Volley og Aarhus Beachvolley Club er nogle af de klubber, der har booket et gratis opstartsforløb. Volleyball Danmark har nu kun 5 gratis opstartsforløb tilbage. Læs mere om forløbet her.

Ramasjang Familievolley er støttet af Nordea-fonden, og DGI Volleyball er samarbejdspartner.
Torsdag, 11 juni 2020 08:40

City Volley

Mange flere der spiller volleyball i Danmark? JA TAK!
Det er præcis det, som Volleyball Danmark med City Volley skal arbejde med. Med DIF i ryggen starter Volleyball Danmark City Volley op, og vil have fokus på at få flere til at spille volleyball – i første omgang i landets tre største byer. Med City Volley vil ugentlige volleyball arrangementer blive afviklet i alt fra parker og på pladser til på sand og i haller.

Over det næste års tid vil folk i København, Aarhus og Odense i høj grad blive mødt af volleyball i byerne. Med støtte fra DIF har Volleyball Danmark fået mulighed for at udbrede kendskabet til sporten samt at få tilknyttet flere medlemmer til både klubber samt forbund.

Faste ugentlige arrangementer
Til City Volley inviteres alle ud for at spille volleyball. I sommerhalvåret spilles der uden for i byens parker, på sandet eller på byens pladser, mens der i vinterhalvåret spilles inden for i hallerne. Med City Volley arrangeres flere faste ugentlige begivenheder, hvor hyggen og fællesskabet vil være i centrum. Det vil være Volleyball Danmark, som afvikler og står for alt logistisk i forhold til hvert arrangement.

”Med City Volley vil vi forsøge at sælge og brande volleyball lidt friskt og kækt. Vi vil lægge vægt på det hyggelige samt det uforpligtende. Til City Volley kan man bare komme og gå, når det passer. Man kan sige, at vi lidt bliver volleyballs svar på et fitnesscenter, hvor du bare kommer, når du vil”, siger udviklingschef Christina Attrup Juhl.

App, hjemmeside og sociale medier
”Vi har tilknyttet en app og en hjemmeside med forskellige fleksible betalingsløsninger. I første omgang vil alle arrangementer dog være helt gratis. På appen og hjemmesiden forsøger vi at vise volleyball frem med lidt anderledes billeder, der er sjove og hyggelige, og som har mere fokus på omgivelserne frem for korrekt teknik og kampsituationer. Derudover vil vi være ekstremt synlige på de sociale medier, så både City Volley-deltagere og interesserede deltagere forhåbentlig vil føle sig som en del af et større, uforpligtende fællesskab,” siger projektleder for City Volley Sebastian Mikelsons. Han fortsætter: ”Vi ønsker med City Volley at række ud til folk, der endnu ikke ved, at volleyball vil blive deres fortrukne fritidsinteresse. Vi ser et kæmpe potentiale for at få solgt volleyball ind til unge mellem 18 og 35, der gerne vil spille volleyball og indgå i et fællesskab på meget fleksible vilkår.”

Se hjemmesiden for City Volley her. Eller find City Volley på Facebook.

Muligheder for klubber
”Vi vil rigtig gerne tilknytte deltagerne til City Volley. Men vi vil allerhelst sende alle deltagere videre til en af vores mange klubber. Vi håber, at klubberne med City Volley ser muligheder for at få nye spillere via den indsats, der lægges. Vi er i dialog med alle klubber i de tre byer og sikrer os, at alle får mulighed for at byde ind som den specifikke klub ønsker det. Idéerne og mulighederne er mange og vi ser frem til at samarbejde med alle interesserede klubber,” siger Sebastian Mikelsons

Ønsker du at høre mere om City Volley, er du meget velkommen til at kontakte projektleder Sebastian Mikelsons på 26 82 69 69 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller udviklingschef Christina Attrup Juhl på 51 92 32 54 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Endelig kan beachvolleyspillere komme i sandet og kæmpe om hæder, ære, ranglistepoint og præmier. 

Med et ændret forsamlingsforbud til 50 personer og retningslinjerne for konkurrenceidræt, er det nu blevet muligt at afvikle turneringer på Pepsi MAX Beachvolley Tour – dog i et lidt anderledes format end det normale.

Læs mere i nyheden her>>
Volleyball Danmark tilpasser i fællesskab med DGI Volleyball anbefalingerne til idrætsforeningerne, for at åbningen sker på forsvarlig vis. Fremover lyder budskabet, at både indendørs og udendørs idræt med kropskontakt godt kan afholdes, når det sker inden for rammerne af de generelle krav og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne og Kulturministeriet har offentliggjort.

Beachvolley er tidligere defineret som en udendørs idræt med kropskontakt, hvorfor vi betragter volleyball og beachvolley i denne sammenhæng som idræt med kropskontakt.

Volleyball Danmark og DGI Volleyball ønsker med de supplerende anbefalinger, at det bliver muligt for foreninger med volleyball og beachvolley, at fortsætte kontrollerede volleyball og beachvolley aktiviteter.

Herunder er angivet uddrag af de overordnede retningslinjer fra DIF og DGI og dernæst de supplerende anbefalinger fra Volleyball Danmark og DGI Volleyball for volleyball og beachvolley aktiviteter.

Uddrag af DIF og DGI’s retningslinjer for idræt:
• Hvis det er muligt, holdes to meters afstand ved aktiviteter i bevægelse eller ved fysiske anstrengelser. Sports- og idrætsaktiviteter med fysisk kontakt kan dog gennemføres, hvis man har stor opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes anbefalinger – særligt hygiejne og kontaktsmitte – og i øvrigt følger nedenstående retningslinjer.
• Idræt med kropskontakt er tilladt. Opfordringen er at minimere andelen af tid med kropskontakt, særligt ansigt-til-ansigt-kontakt. Forudsat at der er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger - særligt ved hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte. Se nærmere definitioner nedenfor.
• Der må bruges fælles bolde i idrætten. Bolde og øvrige kontaktpunkter som redskaber, mål og kegler skal rengøres ofte og afsprittes før og efter aktivitet samt så hyppigt som muligt under aktiviteten.
• Det gældende forsamlingsforbud skal altid respekteres (pr. 8. juli 100 personer). Der må godt være flere end forsamlingsforbuddet til stede på én idrætsfacilitet - dog kun så længe, der er tale om forskellige aktiviteter og grupper, der hver især holder sig indenfor forsamlingsforbuddet
• Hvis der er flere grupper til stede i/på den samme idrætsfacilitet, skal man sikre, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Anbefalingen er, at der er mindst 2 meter mellem hver bane. Det er muligt at inddele store baner i mindre zoner. Her anvendes kegler, toppe, snor, skillevægge eller anden tydelig markering, der klart afgrænser banen/zonen. Banestørrelser og aktivitetsareal er forskellige i de respektive idrætter, hvorfor
• Forsamlingstætheden kan variere fra idræt til idræt. Forsamlingstætheden må dog ikke komme under 4 kvm pr person.
• Idrætterne kan afvikle konkurrence- turneringsvirksomhed, hvis forsamlingsforbud og de generelle sundhedsmæssige anbefalinger kan efterleves på forsvarlig vis.
• Ved konkurrence- og turneringsvirksomhed skal de generelle retningslinjer om inddeling i grupper og zoner følges. Der må ikke afvikles enkeltstående stævner, hvor flere personer på samlet mere end det gældende forsamlingsforbud (pt. 100) mødes på tværs, da forsamlingsforbuddet således ikke holdes i hævd.
• Der bør være enten personale eller frivillige til stede under aktiviteterne, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.
• Der skal være en træner eller frivillig til stede pr. gruppe, når der er tale om aktiviteter for børn og unge.
• Deltagerne til aktiviteterne skal straks ved ankomst til idrætsfaciliteten placere sig i den gruppe, som de deltager i under aktiviteten. Grupperne må ikke flettes, og deltagere må ikke skifte mellem forskellige grupper under aktiviteten.
• Der må gerne arrangeres sociale aktiviteter i forbindelse med de idrætslige aktiviteter, men der skal være skærpet opmærksomhed på, at grupperne fra de idrætslige aktiviteter ikke flettes med hinanden, og at forsamlingsforbuddet og afstandskravene efterleves. Ved sociale aktiviteter bør, der være personale eller frivillige til stede, der har til opgave at sikre, at grupperne ikke flettes og at forsamlingsforbuddet og afstandskravene overholdes.
• Der kan åbnes for bade- og omklædningsfaciliteter samt toiletter, hvis sundhedsmyndighedernes anvisninger til rengøring kan overholdes, og hvis de kan indrettes således, at kødannelse undgås. Endvidere opfordres faciliteter, foreninger og andre aktører til at finde gode lokale løsninger vedrørende rengøring og opsyn med omklædningsrum.
• Klubhuse mv. kan holdes åbent. Ved åbning af caféer og kantiner skal der være særlig opmærksomhed på at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det vil være ejeren af den enkelte facilitet, som konkret beslutter, hvorvidt der tillades adgang til toiletter og klubhuse og evt. nærmere retningslinjer herfor.
• Hyppig og grundig rengøring af fælles kontaktpunkter skal som minimum ske en gang dagligt og oftere ved mange berøringer. 
• Hvis der i forbindelse med aktiviteterne og brug af faciliteter benyttes rekvisitter, anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader.

Generelle anbefalinger og retningslinjer:
• Husk at overholde forsamlingsforbuddet – grænsen er pr. 8. juli 2020 på 100 personer
• Grundelementerne for forebyggelse af smittespredning, som alle bør efterleve, er i prioriteret rækkefølge:
  • Isolation af personer med symptomer.
  • Hygiejne med fokus på hosteetikette, håndhygiejne og kontaktpunkter.
  • Kontaktreduktion med fokus på afstand, hyppighed, varighed og barrierer.
Hvis man ikke har mulighed for at overholde alle elementerne, så bør de øvrige intensiveres.

• Vær særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit (70-85%) tilgængeligt.
• Host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde.
• Man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.
• Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.
• Der skal sættes informationsplakater op på relevante steder på idrætsanlæggene.

På baggrund af de opdaterede retningslinjer fra DIF og DGI anbefaler Volleyball Danmark og DGI Volleyball sine medlemsforeninger at vurdere, om de enkelte foreninger på forsvarlig og kontrolleret vis kan gennemføre volleyball og beachvolley aktiviteter.

Anbefalinger for volleyball og beachvolley
Såfremt foreninger ønsker at gennemføre volleyball og beachvolley aktiviteter, ønsker Volleyball Danmark og DGI Volleyball derfor at foreningerne, ud over de generelle krav og retningslinjer fra myndigheder og DIF og DGI, desuden følger disse specifikke anbefalinger for volleyball og beachvolley, som er gældende for både træning og ved stævneaktivitet:

• Der forsøges i videst muligt omfang tilrettelagt, så det er faste makkerpar, som spiller kamp eller laver træningsøvelser sammen.
• Der tilrettelægges, så det sikres, at der minimum er 2 meters afstand mellem alle deltagere. Det er tilladt at inddrage smash/blokade, men det anbefales, at kampe og øvelser tilrettelægges således, at den nære kontakt bliver så minimal som muligt.
• Ved skift mellem kampe/træningsgrupper undgås der kontakt, og fast inventar, der skal justeres ved berøring, samt redskaber og remedier til baneklargøring, skal afsprittes mellem kampe eller træningspas.
• Sørg samtidigt for, at der er god tid mellem kampene eller træningsgrupperne, så de deltagere, der forlader banen, er væk inden de nye deltagere skal ankomme.
• Deltagere medbringer:
  • Egen håndsprit og holder en høj standard for hygiejne før/under/efter kamp/træning.
  • Én klud/håndklæde pr. deltager til aftørring af sved – medbragt af deltageren selv.
  • En separat klud/håndklæde til aftørring af bold – medbragt af deltageren selv.
• Deltagere skal undgå fysisk kontakt og high fives før/under/efter kamp/træning.
• Det anbefales, at deltagerne ikke rører sig selv i ansigtet under kampen/træningen.
• Hygiejne af hænder, arme og bolde foretages før, under og ved afslutning af kamp/træning (anbefalet minimum hvert 15 minut og ved hver naturlig pause).
• Personer, som tilhører den særlige risikogruppe, bør ikke deltage i kampe/træning på nuværende tidspunkt, hverken som spiller eller som træner/leder.
• Al planlagt træning er frivillig. Det er især vigtigt over for unge spillere at fremhæve, at man ikke skal føle sig forpligtet til at deltage, hvis man er utryg.
• Det er på ingen måde tilladt at komme til kamp/træning, hvis man er syg, og ved ukendt sygdom skal man være symptomfri i 48 timer inden stævneaktivitet/træning kan genoptages.

Er du som foreningsleder/træner det mindste i tvivl om, hvordan du skal håndtere denne genåbningsproces, så anvend altid et forsigtighedsprincip og brug i øvrigt din sunde fornuft.

Vi appellerer yderligere til, at alle udøvere udviser god disciplin i forhold til anbefalingerne.
Tidligere er aldersgrænserne for U15-U22 meldt ud.
Vi følger i denne nyhed op med aldersgrænserne fra Kidsvolley til Teenvolley og derefter til Ungdomsvolley i den kommende sæson.


Efter flere overvejelser og dialog med turneringsfolk i kredse/områder har vi valgt at fastholde klassetrin for både Kidsvolley og Teenvolley, som det har været før. Det betyder derfor, at aldersgrupperne ser ud som følgende for sæsonen 2020/21.

Klassetrin for Kidsvolley
1. klasse:  level 0
2. klasse: level 1
3. klasse: level 2 
4. klasse:  level 3 
5. klasse:  level 4 Klassetrin for Teenvolley
6. klasse:  Teen 1+2
7. klasse:  Teen 1+2 
8. klasse:*  Teen 1+2 
9. klasse:*  Teen 1+2 

*Om Teenvolley udbydes for 8. og 9. klasse vil defineres indenfor de forskellige kredse/områder.

Ungdoms-årgange i 2020/21
U15:  2006+2007+2008
U17:   2004+2005
U19:  2002+2003
U22:  1999+2000+2001 

Ovenstående er Volleyball Danmarks officielle årgange og klassetrin.

I hver enkel kreds eller område vil de enkelte rækker for stævner og turneringer defineres ud fra lokale forhold.

Vær opmærksom på, at de nye årgange for Ungdom evalueres med kredse og klubber i starten af 2021, idet aldersgrænserne i første sæson er indført som en forsøgsordning.

Nethøjder er ikke vedtaget endnu, men det vil blive besluttet og meldt ud inden sæsonstart.
Volleyball Danmark tilpasser i fællesskab med DGI Volleyball anbefalingerne til idrætsforeningerne, for at åbningen sker på forsvarlig vis. Fremover lyder budskabet, at udendørs idræt med kropskontakt godt kan afholdes, når det sker inden for rammerne af de generelle krav og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne og Kulturministeriet har offentliggjort.

Beachvolley er i de opdaterede retningslinjer defineret som en udendørs idræt med kropskontakt.


Volleyball Danmark og DGI Volleyball ønsker med de supplerende anbefalinger, at det bliver muligt for foreninger med volleyball, at fortsætte kontrollerede udendørsaktiviteter som f.eks. beachvolleytræning.

Herunder er angivet uddrag af de overordnede retningslinjer fra DIF og DGI og dernæst de supplerende anbefalinger fra Volleyball Danmark og DGI Volleyball for aktiviteter med beachvolley.

Uddrag af DIF og DGI’s retningslinjer for udendørs idræt:
• Hvis det er muligt, holdes to meters afstand ved aktiviteter i bevægelse eller ved fysiske anstrengelser. Sports- og idrætsaktiviteter med fysisk kontakt kan dog gennemføres, hvis man har stor opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes anbefalinger – særligt hygiejne og kontaktsmitte – og i øvrigt følger nedenstående retningslinjer:
• Udendørs idræt med kropskontakt er tilladt, hvis der er tale om sporadisk kropskontakt. Opfordringen er at minimere andelen af træningstid med kropskontakt, særligt ansigt-til-ansigt-kontakt. Forudsat at der er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger, særligt ved hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte. Se nærmere definitioner nedenfor.
• Udendørs idrætter med kropskontakt kan udelukkende igangsætte træningsrelaterede aktiviteter – der må således ikke arrangeres turneringer, stævner og lign. på tværs af foreninger eller i egen forening.
• Udendørs idræt med kropskontakt er f.eks. udendørs varianter af boldspil som fodbold, håndbold, beachvolley, basketball osv. Der kan igangsættes spilrelaterede aktiviteter i boldspillene, når de generelle sundhedsmæssige retningslinjer overholdes og andelen af træningstid med kropskontakt begrænses.
• Der må bruges fælles bolde i den udendørs idræt. Bolde og øvrige kontaktpunkter som redskaber, mål og kegler skal rengøres ofte og afsprittes før og efter aktivitet samt så hyppigt som muligt under aktiviteten.
• Der må maksimalt forsamles 10 personer inkl. træner/instruktør/forældre pr. udendørs bane. Banestørrelser er forskellige i de respektive idrætter, hvorfor forsamlingstætheden kan variere fra idræt til idræt.
• Hvis der er flere grupper af maksimalt 10 personer til stede på det samme idrætsanlæg, skal man sikre, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Anbefalingen er, at der er mindst 2 meter mellem hver bane. Det er muligt at inddele store baner i mindre zoner. Her anvendes kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering, som klart afgrænser banen/zonen.
• Hvis træningen således kan tilrettelægges i grupper af maksimalt 10 personer, som holdes indbyrdes effektivt adskilt, har egne trænere og i øvrigt i praksis reelt overholder forbuddet mod forsamlinger mv. på flere end 10 personer, vil det være muligt at afvikle flere træningsforløb på en gang.
• Der skal være en træner / frivillig til stede pr. gruppe, når der er tale om træning / aktiviteter for børn og unge.
• Deltagerne til aktiviteterne skal straks ved ankomst til idrætsfaciliteten placere sig i den gruppe, som de deltager i under aktiviteten. Deltagere må ikke skifte mellem forskellige grupper under aktiviteten.
• Der bør ikke arrangeres sociale sammenkomster i forbindelse med de idrætslige aktiviteter, og efter endt aktivitet skal alle forlade idrætsfaciliteten uden at samles.
• Omklædningsrum, badefaciliteter og forsamlingslokaler må fortsat ikke være tilgængelige i klubhuse o. lign. Der kan åbnes til toiletter, hvis sundhedsmyndighedernes anvisninger til rengøring kan overholdes, og hvis de kan indrettes således, at kødannelse undgås.
• Klubhuse mv. kan holdes åbent for administrativt arbejde.
• Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.
• Hyppig og grundig rengøring af fælles kontaktpunkter skal som minimum ske en gang dagligt og oftere ved mange berøringer.

Generelle anbefalinger og retningslinjer:
• Husk at overholde forsamlingsforbuddet – grænsen er pt. på 10 personer
• Vær særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit (70-85%) tilgængeligt.
• Host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde.
• Man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.
• Der skal sættes informationsplakater op på relevante steder på idrætsanlæggene.
• Vi opfordrer til, at der lokalt er en god og konstruktiv dialog mellem kommuner, faciliteter og foreninger om en hensigtsmæssig indretning til brugen af idrætsanlæggene.

På baggrund af de opdaterede retningslinjer fra DIF og DGI anbefaler Volleyball Danmark og DGI Volleyball sine medlemsforeninger at vurdere, om de enkelte foreninger på forsvarlig og kontrolleret vis kan gennemføre udendørs beachvolleytræning.

Anbefalinger for beachvolley
Såfremt foreninger ønsker at starte udendørs/beachvolley træning op, ønsker Volleyball Danmark og DGI Volleyball derfor at foreningerne, ud over de generelle krav og retningslinjer fra myndigheder og DIF og DGI, desuden følger disse specifikke anbefalinger for beachvolley:
• Træningen foregår i faste træningsforløb med faste træningsgrupper, der ikke må overstige 8 spillere samt evt. 1 træner pr. bane.
• Træningsgrupper opdeles i hold, af faste makkerpar på 2-3 personer. Øvelser forsøges i videst muligt omfang tilrettelagt, så det er de faste makkerpar, som laver øvelser sammen.
• Øvelser tilrettelægges, så det sikres, at der minimum er 2 meters afstand mellem alle deltagere. Det er tilladt at inddrage smash/blokade i træningen, men det anbefales, at øvelser tilrettelægges således, at den nære kontakt bliver så minimal som muligt.
• Ved spiltræning må der kun være 2 hold på banen samtidigt; ét på hver side af nettet. Ved eksempelvis tekniktræning kan banen opdeles således, at der er flere end 4 spillere aktive samtidigt, dog maksimalt 4 spillere på én side af nettet.
• Træner skal holde sig på afstand af deltagerne; ingen kontakt med bolde, net mm.
• Ved skift af træningstid mellem to træningsgrupper undgås der kontakt, og fast inventar, der skal justeres ved berøring, samt redskaber og remedier til baneklargøring, skal afsprittes mellem træningspas. Sørg samtidigt for, at der er god tid mellem træningsgrupperne, så den gruppe, der forlader banen, er væk inden den nye træningsgruppe skal ankomme.
• Deltagere medbringer:
  • Egen håndsprit og holder en høj standard for hygiejne før/under/efter træning.
  • Det anbefales at det er træningsgruppens egne bolde som benyttes. Hvis det ikke er muligt, så kan der benytte fælles bolde.
  • Én klud/håndklæde pr. deltager til aftørring af sved – medbragt af deltageren selv.
  • En separat klud/håndklæde til aftørring af bold – medbragt af deltageren selv.
• Deltagere skal undgå fysisk kontakt og high fives før/under/efter træning.
• Det anbefales, at deltagerne ikke rører sig selv i ansigtet under træningen.
• Hygiejne af hænder, arme og bolde foretages før, under og ved afslutning af træning (anbefalet minimum hvert 15 minut og ved hver naturlig pause).
• Spillernes tasker og andet udstyr holdes adskilt med god afstand mellem tingene ved banen, gerne minimum 2 meter.
• Personer, som tilhører den særlige risikogruppe, bør ikke deltage i beachvolleytræning på nuværende tidspunkt, hverken som spiller eller som træner/leder.
• Al planlagt træning er frivillig. Det er især vigtigt over for unge spillere at fremhæve, at man ikke skal føle sig forpligtet til at deltage, hvis man er utryg.
• Det er på ingen måde tilladt at komme til træning, hvis man er syg, og ved ukendt sygdom skal man være symptomfri i 48 timer inden træning kan genoptages.

Anbefalingerne for beachvolley findes i en PDF fil her>> Den kan printes eller sendes rundt til medlemmerne. 


Er du som foreningsleder/træner det mindste i tvivl om, hvordan du skal håndtere denne genåbningsproces, så anvend altid et forsigtighedsprincip og brug i øvrigt din sunde fornuft.

Vi appellerer yderligere til, at alle udøvere udviser god disciplin i forhold til anbefalingerne.

Læs yderligere omkring særlige risikogrupper her>>
Side 1 ud af 2

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2710
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Fortæl os, hvad der interesserer dig - så holder vi dig opdateret.

b

Interesser