Ci Eshel

Ci Eshel

Mandag, 13 september 2021 10:03

Volleyball Danmark søger kommerciel chef

Efter en periode med nedlukninger og aflyste aktiviteter, samt et succesfuldt fokus på at genoprette økonomien, vil Volleyball Danmark fremadrettet rette blikket mod den kommercielle udvikling af vores mange aktiviteter og events i Danmark. Derfor oprettes en ny stilling som kommerciel chef med reference til den administrerende direktør.

Som kommerciel chef vil du være ansvarlig for pleje og udvikling af eksisterende samarbejdspartnere, ligesom du vil være ansvarlig for at identificere, udvikle og opsøge nye samarbejdsmuligheder. Det gælder både inden for eksponering på diverse platforme og inden for udvikling af og salg af Volleyball Danmarks aktiviteter og events.

Læs mere om stillingen her.

sammen er vi stærkere

Søndag den 26. september fløjtes Volleyligaen 21/22 i gang, men hvilke hold spiller med i denne sæson og hvordan fungerer slutspillet? Gør dig klar til den nye sæson, når vi her giver dig de fem vigtigste ’FAQs’ om Danmarks bedste række – fra første serv til DM-medaljer.

1. Hvem spiller med?

Volleyligaen 21/22 består af 10 herrehold og 7 damehold fordelt i hele landet:

Volleyliga Herrer: Amager VK, ASV Elite, DHV Odense, Marienlyst-Fortuna, Gentofte Volley, Hvidovre VK, Ikast KFUM, Middelfart VK, Nordenskov UIF, VK Vestsjælland.

Volleyliga Damer: Amager VK, ASV Elite, Brøndby VK, DHV Odense, Gentofte Volley, Holte IF, Team Køge

2. Hvornår spilles der kampe?

Volleyligaen serves i gang søndag d. 26. september kl. 16:00, hvor du uge efter uge kan følge med i grundspillet frem til d. 27. februar for herrer og frem til d. 12. marts for damer. I grundspillet møder herrehold hinanden to gange, mens dameholdene møder hinanden tre gange. Herefter står den på slutspil, som afgøres frem til d. 29. april 2022, hvor vi gerne skulle have fundet vores nye Danmarksmestre.

3. Hvordan fungerer slutspillet?

Slutspillet fungerer forskelligt for herrerne og damerne.

Volleyliga herrer:
I herrernes Volleyliga fortsætter nr. 1-8 i grundspillet til fire kvartfinaler (1 mod 8, 2 mod 7, 3 mod 6, 4 mod 5). Disse kampe afvikles bedst af 3 kampe. Herefter fortsætter vinderne til henholdsvis semifinaler (højeste placering møder laveste placering) og finaler, som begge afgøres i bedst af 5 kampe. Bronzekampe afvikles som bedst af 3 kampe.

For placeringerne 5-7 mødes de tre bedst placerede (i grundspillet) tabere af DM-kvartfinalerne. Der spilles alle mod alle henholdsvis ude og hjemme.

For placeringerne 8-10 mødes den dårligst placerede (i grundspillet) taber af DM-kvartfinalerne med nr. 9 og 10 i grundspillet. Der spilles alle mod alle henholdsvis ude og hjemme. Nr. 10 i slutspillet rykker ud af Volleyligaen og nr. 9 spiller om at forblive i Volleyligaen, såfremt der er hold fra 1. division, der er certificeret til at spille i Volleyligaen.

Volleyliga damer:
I damernes Volleyliga går grundspillets 1-4 direkte til semifinalerne (1 mod 4, 2 mod 3). Disse kampe afgøres bedst af 5 kampe. Herefter fortsætter vinderne til finalen, som ligeledes afgøres i bedst af 5 kampe. Bronzekampe afvikles som bedst af 3 kampe.

Nr. 5-7 i grundspillet spiller om placeringerne. Der spilles alle mod alle, ude og hjemme.

For alle placeringsslutspil gælder, at hvis to eller flere hold i puljen har vundet lige mange kampe i puljespillet, rangeres holdene efter deres placering i grundspillet. For placeringsslutspil 5 til 7 gælder at nr. 5 i Volleyligaen vinder en 4. seedning i den efterfølgende sæsons landspokalturnering.

4. Hvor kan jeg se kampene?

Volleyball skal selvfølgelig nydes i hallen - og efter en hel sæson uden tilskuere på lægterne, bliver det fedt at kunne invitere publikum indenfor igen!

Kan du ikke lige komme forbi hallen, bliver alle kampe i Volleyligaen heldigvis også vist på VolleyTV, der i oktober 2020 ændrede format, så alle kampe i Volleyligaen nu bliver dækket via et fastmonteret streamingsetup i hallerne.

Derudover har Volleyball Danmark indgået en samarbejdsaftale med sportskanalen Sportlive, som viser udvalgte mandagskampe på deres kanal med kommentering. Følg med på Volleyball Danmarks Facebookside, hvor vi løbende annoncerer hvilke kampe, der vises på Sportlive.

Sådan får du Sport Live på dit TV

5. Hvor kan jeg finde mere info?

volleyligaen.dk vil der løbende blive opdateret med information om Volleyligaen, nyheder, optakter, mm. På siden kan du også nørde statistik, tjekke holdinformationer og tjekke kampkalenderen for de næste mange uger – god fornøjelse!

Volleyball Danmark støtter op om kampen mod matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd, hvorfor det nu er besluttet at udvide betting-forbuddet for forbundets aktiviteter.

Med et nyt regulativ indfører Volleyball Danmark nu mere vidtgående regler om forbud mod spil (betting) på forløbet eller resultatet af en kamp i Danmarksturneringen, Landspokalturneringen samt Danish Beachvolley Tour. Dette regulativ er en skærpning af DIF’s regler, jf. § 7, stk. 1. og stk. 2 i DIFs lovregulativ VII (matchfixinglovregulativet).

Det nye regulativ udvider begrebet om betting på ”egen konkurrence og turnering” til nu at omfatte:

• Alle kampe i alle de rækker i Danmarksturneringen (både damer og herrer), som en deltagers klub har hold i.
• Alle kampe i Landspokalturneringen (både damer og herrer), når en deltagers klub har eller har haft hold i Landspokalturneringen.
• Alle kampe i de to øverste rækker i Danish Beachvolley Tour (både damer og herrer), når en deltager har medvirket i én kamp eller flere kampe i nogen af disse rækker.

Det betyder bl.a., at det nu ikke længere er muligt for klubmedlemmer, at foretage betting på klubbens kampe, uanset hvilket hold eller turnering der er tale om.

”En stor del af klubberne i Danmarksturneringen har hold i flere rækker, hvor spillere har indgående kendskab til udviklingen på de forskellige hold. Det samme gør sig gældende i de bedste rækker i Danish Beachvolley Tour, hvor spillerne ofte har tætte relationer og kender hinanden godt. Derfor ser vi det nødvendigt at udvide reglerne for betting i Volleyball Danmark, så vi i højere grad sikrer os mod matchfixing i vores sport.” forklarer Mads Olsen, formand i Volleyball Danmark

De nye regler omkring Matchfixing i Volleyball Danmark er trådt i kraft pr. 28. august 2021. Oplever du eller din klub situationer, hvor I har mistanke til ulovlig betting og matchfixing, skal I kontakte DIF’s matchfixingsekretariat

Har i som klub, frivillig eller udøver spørgsmål til reglerne, eller til de generelle regler om matchfixing er i velkomne til at kontakte Volleyball Danmark.

Evt. overtrædelse af dette regulativ behandles efter reglerne i DIF’s Matchfixinglovregulativ, herunder procedurereglerne, hvilket bl.a. indebærer, at det er Matchfixingsekretariatet, som forestår undersøgelserne og Matchfixingnævnet, som træffer afgørelse i 1. instans.

sammen er vi stærkere

Volleyball Danmarks Liga- og Divisionsudviklingsudvalg har revideret proceduren for certificeringen af hold til Volleyligaen. Se her de mest betydningsfulde ændringer i kriterier og certificeringsproceduren:

Med en nu vedtaget ændring i reglementet for Volleyligaen, vil der fra sæson 2022-23 maksimalt kunne være 10 hold i Volleyligaen for henholdsvis kvinder og herrer. Med denne ændring er der også blevet indført en række sportslige kriterier for deltagelse i Volleyligaen, ud over de øvrige certificeringskrav vedrørende faciliteter o.l., og det vil påvirke op- og nedrykning mellem Volleyligaen og 1. division således:

  • Det er kun hold fra Volleyligaen og 1. division, der kan søge om certificering til Volleyligaen
  • 1.-8. pladsen i Volleyligaen fortsætter i Volleyligaen såfremt de søger og opnår certificering til en ny sæson.
  • 9. pladsen i Volleyligaen skal spille om en ny sæson i Volleyligaen
  • 10. pladsen i Volleyligaen vil være direkte nedrykkere, såfremt der er certificerede 1. divisionshold som kvalificerer sig til Volleyligaen
  • Ønsker et hold fra 1. division certificering til Volleyligaen, kan en oprykning være aktuel, såfremt holdet ender i top3 i deres række

For den kommende sæson 2022-23 forsimples certificeringsproceduren desuden, da ansøgningen fremover vil bestå af en erklæring, et halcertifikat, et organisationsdiagram, samt en oversigt over nøglepersoner, hvor der tidligere skulle laves en større motivationsansøgning.

Certificeringen til Volleyligaen foregår dermed i korte træk således:

  • Klubber med hold i Volleyligaen og 1. division vil primo december 2021 modtage en mail ift. hvordan de skal forholde sig til en evt. certificering.
  • Klubber der ønsker at blive certificeret skal indsende en underskrevet erklæring, hvor klubben erklærer sig om en række forhold. Fristen for dette er den 28. februar 2022. Desuden skal klubben vedlægge et halcertifikat og et diagram over organisationsstrukturen, mens listen med nøglepersoner skal indsendes senest 1. september 2022
  • Senest i slutningen af april 2022 vil det blive offentliggjort, hvilke hold, der er certificerede.

Læs mere i Certificering af hold til Volleyligaen

En dansk beachvolleyball-sensation har i sidste uge udspillet sig i sandet ved Ludus Beach Park i Ljubljana, Slovenien, hvor fire unge danske spillere på imponerende vis leverede en historisk god præstation ved U18 EM i beachvolleyball.

Før Caroline Stenholt Krogh, Frida Meincke Lyø, Christian Lundby Andersen og Marius Stenmann Hansen i starten af sidste uge rejste til Ljubljana til U18 EM i beachvolleyball, havde de nok ikke turdet drømme om, at de blot nogle dage efter kunne spille sig ind i den absolutte top af europæisk ungdomsbeachvolleyball.

Men efter i alt 15 kampe spillet, hvoraf Danmark kun tabte fire, blev det til en 9. plads for drengene og 7. plads for pigerne – et resultat som var langt over de forventninger, som spillerne og trænerteamet Peter Lyø og Thomas Buch havde til turneringen.

”Det har været en fantastisk oplevelse at være afsted med disse to hold, som har præsteret maximalt over så mange kampe. Før vi startede turneringen, krydsede vi fingre for, at Christian og Marius overhovedet ville kunne kvalificere sig til hovedturneringen, mens vi med et nydannet par i Caroline og Frida ville fokusere på at gøre det så godt, vi kunne. Så deres indsats har på alle måder været langt over vores forventninger,” fortæller Thomas Buch.

Christian Lundby Andersen og Marius Stenmann Hansen startede deres rejse i turneringen en dag tidligere end pigerne, da de skulle igennem kvalifikationen for at kunne spille sig i hovedturneringen. Her startede de et sejrstogt, hvor de vandt både kvalifikationen og senere deres pulje, men i 1/8-finalerne måtte se sig slået af Tyskland efter en tæt tre-sætter, som dermed gav dem en samlet 9. plads i turneringen.

Caroline Stenholt Krogh og Frida Meincke Lyø, der inden turneringen ikke havde stået meget på den samme side af nettet, kom fra deres pulje som 3’ere, og slog store nationer som blandt andet et topseedet hold fra Rusland frem til ¼-finalen, hvor de tabte til Schweiz (som også endte med at vinde turneringen). I kampen om 5.-8. pladsen var de danske piger lige ved at snyde Polen, men endte i sidste ende som 7’ere efter en sidste vunden kamp over Cypern.

”Alle fire spillere har arbejdet hårdt og lært meget af at være med til sådan et international stævne. Christian og Marius har vist, at de er utroligt professionelle i deres tilgang og formår at komme ind i ’zonen’ på banen. Potentialet til en ¼-finale var der bestemt for dem, men måske vi bliver ramt af de mange kampe helt fra kvalifikationen og frem,” uddyber Thomas Buch.

”Pigerne udviklede sig enormt igennem turneringen, hvor de næsten skulle starte med at lære hinanden at kende på banen og også tro på egne evner. I kampen mod Rusland virkede opgaven nærmest uoverstigelig for dem inden, men de ender med at vinde efter en fokuseret indsats. Det viser, at vi er med på europæisk topniveau ungdomsmæssigt, så nu handler det bare om at følge op på de gode resultater og udvikle potentialet.” afslutter han.

Det historisk gode resultat for dansk ungdomsbeachvolleyball skaber gode forudsætninger for U18 EM næste år, hvor årets resultater tæller med i seedningen og dermed giver Danmark et bedre udgangspunkt.

sammen er vi stærkere

Tirsdag, 31 august 2021 06:04

Rekordtilmelding til Landspokalturneringen

I en pokalturnering er der plads til at drømme stort, spille sine chancer og måske skabe overraskelsen – og i år skal flere hold end nogensinde før netop forsøge at gøre dette, når Volleyball Danmarks Landspokalturnering begynder og jagten på den store pokal går ind.

Hele 45 hold – 16 damehold og 29 herrehold - har i år tilmeldt sig Landspokalturneringen, som afvikles i flere runder fra slutningen af september og frem til den prestigefyldte Final4-turnering i Aarhus d. 4.-5. februar 2022.

Den rekordstore tilslutning på herresiden betyder, at der skal trækkes lod blandt holdene til 1. og 2. runde af kampe, som bliver geografisk fordel i Øst og Vest for Storebælt. Lodtrækningen til disse to runder kommer til at foregår LIVE på Volleyball Danmarks Facebookside tirsdag d. 31.08 kl. 12:00.

Deltagende hold
*De otte seedede (#) hold i hver række træder først ind i turneringen i 1/8-finalerne, hvor de ikke kan møde hinanden.

Damer:
Amager VK (#6)
Amager VK.2
ASV Elite (#5)
ASV Aarhus.2
Bedsted KFUM
Brøndby VK (#3)
DHV Odense (#8)
Fortuna Odense (#7)
Frederiksberg Volley
Gentofte Volley (#2)
Holte IF (#1)
Hvidovre VK, Wildcard
Ikast KFUM
Lyngby-Gladsaxe Volley
Team Køge (#4)
Aalborg Volleyball

Herrer
Amager VK (#8)
Amager VK.2
ASV Elite (#6)
ASV Aarhus.2
ASV Aarhus.3
Bedsted KFUM
DHV Odense
DTU Volley
Frederiksberg Volley
Gentofte Volley (#1)
Gentofte Volley.2
Hvidovre VK (#5)
Hvidovre VK.2
IF Lyseng Volleyball
Ikast KFUM
Ishøj Volley
Lyngby-Gladsaxe Volley
Marienlyst-Fortuna (#2)
Middelfart VK (#3)
Nordenskov UIF (#7)
Randers VK
Roskilde VK
VK Raptus
VK Vendsyssel
VK Vestsjælland (#4)
VK Vestsjælland.2
VLI
Aabenraa I&G
Aalborg Volleyball

Turneringsterminer
1.runde: 20.-26. september 2021
2. runde: 18.-24. oktober 2021
1/8 finale: 15-21. november 2021
1/4 finaler: 13-19. december 2021

Finalerne spilles som Final4
Semifinaler: fredag den 4. februar 2022
Finaler: lørdag den 5. februar 2022

Efter en lang periode med nedlukninger og aflyste aktiviteter, vil Volleyball Danmark i den kommende tid sætte ekstra fokus på at fortælle og sprede de mange gode historier fra vores udøvere og klubber rundt omkring i Danmark. Vi har brug for at få smilene med fra ungdomsstævnet, høre den sjove historie fra klubbens kernefrivillige og mærke suset fra et smash i Volleyligaen – og her kommer DU ind i billedet.

Vi søger en stærk historiefortæller med videoteknisk snilde og evnerne til at formidle gennem billeder, lyd og ord. Er det dig? Så læs med her:

sammen er vi stærkere

Søndag, 15 august 2021 17:44

Her er Danmarksmestrene i beachvolleyball

Med en enestående kulisse i Nyhavn, blev Danmarksmesterskaberne i beachvolleyball afgjort i denne weekend. Hos kvinderne var det de unge stjerneskud Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, der indtog den danske beachvolleyballtrone, mens Kristoffer Abell og Nicolai Houmann i sikker stil tog guldet hos herrerne.

Publikum kunne hele weekenden nyde synet af ikoniske Nyhavn i baggrunden, mens der på en nyanlagt bane på Havnepromenaden blev slået hårdt til bolden af landets bedste beachvolleyball-spillere i jagten på DM-trofæet. Søndag eftermiddag kulminerede hele sommerens indsats så i de to intense finaler, der blev spillet for en propfyldt og yderst veloplagt tribune.

Hos kvinderne kunne de to unge talenter Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard efter en intens finaledyst mod de rutinerede spillere – og deres tidligere respektive makkere – Cecilie Køllner Olsen/Line Trans Hansen stille sig øverst på podiet og lade sig hædre som Danmarksmestre 2021.

- Det var en rigtig hård kamp, som bølgede meget frem og tilbage, men vi er så glade for at vi kunne tage den til sidst. Vi kender Cecilie og Line så godt, og de er jo så dygtige, så vi er bare virkelig glade for at have vundet, fortæller Sofia Nørager Bisgaard om kampen.

Hos herrerne spillede hjemmebanefavoritterne Kristoffer Abell/Nicolai Houmann en fantastisk finale mod fynske Jacob Stein Brinck/Daniel Thomsen, hvor de i sikker stil vandt DM-guldet og deres første Danmarksmestertitel sammen.

- Det er fedt, at vi kunne leve op til de forventninger, der har været til os ved dette stævne og igennem sæsonen. Hvis det skulle gå galt, så skulle det være her, men vi leverer flot og går rent igennem. Det er stort, og jeg er virkelig glad for det, udtaler Kristoffer Abell.

INT09887

Om kampene

Finale kvinder: Olsen/Trans vs Windeleff/Bisgaard: 1-2 (19-21, 21-16, 9-15)
I kvindernes finale var det en direkte dyst mellem rutine og talent. På den ene side stod finalevante Cecilie Køllner Olsen/Line Trans Hansen, der har trofæskabet fyldt godt op med DM-medaljer, dog aldrig fra den samme side af nettet. De skulle op imod de spirende talenter Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard, der med en dugfrisk U20 EM-bronzemedalje, var klar til at tage kampen op – faktisk mod deres respektive tidligere makkere, da konstellationen indtil for blot en måned siden hed Windeleff/Trans og Olsen/Bisgaard.

De to hold kendte derfor hinanden yderst godt, og det kom i høj grad til syne i den spændende finale, der fra første fløjt var uhyggelig tæt. I første sæt trak Windeleff/Bisgaard fra med stærkt spil ved nettet, og selvom Line Trans Hansen var her, der og allevegne og fiskede de mest umulige bolde op fra sandet, blev det alligevel de unge talenter, der løb med første sæt ved 21-19. I andet sæt fandt Olsen/Trans det kreative spil frem og dominerede sættet igennem, som blev til 21-16 i deres favør med et servees fra Cecilie Køllner Olsen.

Og så skulle der et tredje og afgørende sæt til, for at finde årets Danmarksmestre. Her kom Olsen/Trans igen bedst fra start, men Windeleff/Bisgaard var langt fra færdige med at jagte guldet, og ved 6-6 var kampen stadigvæk helt åben. Herfra to de unge talenter over og kørte i stensikker stil sættet, kampen og Danmarksmesterskabet hjem med 9-15.

Tidligere på dagen vandt Astrid Mellmølle/Kathrine Stein Brinck DM-bronze.

Finale, herrer: Abell/Houmanns vs Brinck/Thomsen: 2-0 (21-18, 21-11)
I herrernes finale blev det et klassisk opgør mellem de to stærke beachvolleyball-klubber i henholdsvis Odense og København repræsenteret af fynske Jacob Stein Brinck/Daniel Thomsen og Kristoffer Abell/Nicolai Houmann fra Hovedstaden, der begge har dannet makkerpar et års tid og præsteret flot på både dansk og internationalt sand.

I første sæt var det Abell/Houmann der lagde bedst fra land med et stærkt angrebsspil, der sikrede dem sættet ved 21-18. De fortsatte det gode spil ind i anden sæt, hvor Nicolai Houmann lukkede ned for de fynske angreb med en formidabel indsats i blokaden. I fuld kontrol kunne københavnerne dermed lukke sættet og kampen med 21-11.

Jacob Cordua Stormly/Mads Møllgaard vandt tidligere på dagen DM-bronze.

Med en enestående kulisse i Nyhavn, blev Danmarksmesterskaberne i beachvolleyball afgjort i denne weekend. Hos kvinderne var det de unge stjerneskud Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, der indtog den danske beachvolleyballtrone, mens Kristoffer Abell og Nicolai Houmann i sikker stil tog guldet hos herrerne.

Publikum kunne hele weekenden nyde synet af ikoniske Nyhavn i baggrunden, mens der på en nyanlagt bane på Havnepromenaden blev slået hårdt til bolden af landets bedste beachvolleyball-spillere i jagten på DM-trofæet. Søndag eftermiddag kulminerede hele sommerens indsats så i de to intense finaler, der blev spillet for en propfyldt og yderst veloplagt tribune.

Hos kvinderne kunne de to unge talenter Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard efter en intens finaledyst mod de rutinerede spillere – og deres tidligere respektive makkere – Cecilie Køllner Olsen/Line Trans Hansen stille sig øverst på podiet og lade sig hædre som Danmarksmestre 2021.

"Det var en rigtig hård kamp, som bølgede meget frem og tilbage, men vi er så glade for at vi kunne tage den til sidst. Vi kender Cecilie og Line så godt, og de er jo så dygtige, så vi er bare virkelig glade for at have vundet.” fortæller Sofia Nørager Bisgaard om kampen.

Hos herrerne spillede hjemmebanefavoritterne Kristoffer Abell/Nicolai Houmann en fantastisk finale mod fynske Jacob Stein Brinck/Daniel Thomsen, hvor de i sikker stil vandt DM-guldet og deres første Danmarksmestertitel sammen.

”Det er fedt, at vi kunne leve op til de forventninger, der har været til os ved dette stævne og igennem sæsonen. Hvis det skulle gå galt, så skulle det være her, men vi leverer flot og går rent igennem. Det er stort, og jeg er virkelig glad for det.” udtaler Kristoffer Abell.

INT09887

Om kampene

Finale kvinder: Olsen/Trans vs Windeleff/Bisgaard: 1-2 (19-21, 21-16, 9-15)
I kvindernes finale var det en direkte dyst mellem rutine og talent. På den ene side stod finalevante Cecilie Køllner Olsen/Line Trans Hansen, der har trofæskabet fyldt godt op med DM-medaljer, dog aldrig fra den samme side af nettet. De skulle op imod de spirende talenter Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard, der med en dugfrisk U20 EM-bronzemedalje, var klar til at tage kampen op – faktisk mod deres respektive tidligere makkere, da konstellationen indtil for blot en måned siden hed Windeleff/Trans og Olsen/Bisgaard.

De to hold kendte derfor hinanden yderst godt, og det kom i høj grad til syne i den spændende finale, der fra første fløjt var uhyggelig tæt. I første sæt trak Windeleff/Bisgaard fra med stærkt spil ved nettet, og selvom Line Trans Hansen var her, der og allevegne og fiskede de mest umulige bolde op fra sandet, blev det alligevel de unge talenter, der løb med første sæt ved 21-19. I andet sæt fandt Olsen/Trans det kreative spil frem og dominerede sættet igennem, som blev til 21-16 i deres favør med et servees fra Cecilie Køllner Olsen.

Og så skulle der et tredje og afgørende sæt til, for at finde årets Danmarksmestre. Her kom Olsen/Trans igen bedst fra start, men Windeleff/Bisgaard var langt fra færdige med at jagte guldet, og ved 6-6 var kampen stadigvæk helt åben. Herfra to de unge talenter over og kørte i stensikker stil sættet, kampen og Danmarksmesterskabet hjem med 9-15.

Tidligere på dagen vandt Astrid Mellmølle/Kathrine Stein Brinck DM-bronze.

Finale, herrer: Abell/Houmanns vs Brinck/Thomsen: 2-0 (21-18, 21-11)
I herrernes finale blev det et klassisk opgør mellem de to stærke beachvolleyball-klubber i henholdsvis Odense og København repræsenteret af fynske Jacob Stein Brinck/Daniel Thomsen og Kristoffer Abell/Nicolai Houmann fra Hovedstaden, der begge har dannet makkerpar et års tid og præsteret flot på både dansk og internationalt sand.

I første sæt var det Abell/Houmann der lagde bedst fra land med et stærkt angrebsspil, der sikrede dem sættet ved 21-18. De fortsatte det gode spil ind i anden sæt, hvor Nicolai Houmann lukkede ned for de fynske angreb med en formidabel indsats i blokaden. I fuld kontrol kunne københavnerne dermed lukke sættet og kampen med 21-11.

Jacob Cordua Stormly/Mads Møllgaard vandt tidligere på dagen DM-bronze.

sammen er vi stærkere

Havnepromenaden ved billedskønne Nyhavn danner i weekenden den 13.-15. august kulissen for de prestigefyldte DM-finaler i beachvolleyball. Landets allerbedste beachvolleyball-spillere tørner sammen i sandet på en nyanlagt bane i hjertet af København til den helt store dyst om hæder, medaljer og titlen som Danmarksmester 2021.

Med et netop overstået OL i Tokyo går en fantastisk sportssommer snart på hæld. Men heldigvis venter der os stadigvæk lidt af en sportsoplevelse på de hjemlige breddegrader, når 16 af Danmarks bedste beachvolleyball-makkerpar indtager Nyhavn i jagten på DM-trofæet.

For at skabe den helt rigtige strandstemning omkring DM-finalerne får Havnepromenaden i Nyhavn for weekenden lidt af en makeover med 150 tons sand, tilskuertribune, sponsortelte, sækkestole og sommermusik fra højtalerne, mens sponsorerne fra Pepsi MAX Beachvolley Tour sørger for at hygge lidt ekstra om spillere og tilskuere med kolde drikke og snacks.

”Det bliver en fantastisk weekend for dansk beachvolleyball. Spillerne har set frem til at vise, hvad de kan og naturligvis kæmpe om medaljerne, og vi glæder os til at vise vores sport frem med en enestående kulisse i Nyhavn,” fortæller Jesper Jørgensen, administrerende direktør i Volleyball Danmark, og fortsætter:

”Med DM-finalerne i Nyhavn bringer vi beachvolleyball fra stranden ind til byen, hvor flere af byens borgere samt turister kan få et glimt af sporten, når den er bedst. Men strandstemningen tager vi naturligvis med os, for den ligger i sportens DNA, og dét kommer man til at mærke som tilskuer.”

Unge talenter og nye holdkonstellationer skaber spænding

Dansk beachvolleyball har i de seneste år været i rivende udvikling. Mange af de atleter, der skal i aktion til weekendens finalestævne, har markeret sig på den internationale beachvolleyball-scene, senest med en historisk U20-EM-bronzemedalje til de unge talenter Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, som også er en af weekendens helt store guldfavoritter. Men der bliver hård konkurrence om podiepladserne, og intet er givet på forhånd.

”Der har i år været yderst tæt løb om de eftertragtede pladser til finalestævnet, og mange af de 16 kvalificerede hold (red. 8 for hvert køn), er relativt nyetablerede hold. Posen er blevet rystet, holdkonstellationer er ændret og nye talenter har meldt sig ind i kampen – det bliver uden tvivl underholdende og meget spændende,” fortæller sportskonsulent for beachvolleyball i Volleyball Danmark, Peter Morsing.

”I 2019 var vi i Nyhavn med et af vores Tour-stævner, og det var en kæmpe succes med fyldte tribuner nærmest fra morgen til aften. Ovenpå sidste års Tour, som blev afviklet med en del restriktioner i forhold til tilskuere grundet Covid-19, bliver det et fantastisk gensyn med Nyhavn, denne gang med et DM-finalestævne som kulminationen på en fantastisk sæson. Er man sportsinteresseret, skal dette helt sikkert opleves.” afslutter han.

INFO

DM-finalerne i Nyhavn spilles ved Havnepromenaden (lige inden inderhavnsbroen) fra fredag kl. 13:00 til søndag eftermiddag, hvor finalerne spilles (kl. 15:00 og 16:00). Under hele turneringen er der gratis adgang for tilskuere.

SE WEEKENDENS PROGRAM HER

Side 1 ud af 34
ANNONCE

Kontakt

Volleyball Danmark

Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2710

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Følg os på