Ci Eshel

Ci Eshel

Torsdag, 13 januar 2022 17:34

Dansk Volleyball Award 2022 aflyses

Når vi lørdag den 5. februar 2022 har fordelt sæsonens Pokaltitler, bliver det desværre ikke med et efterfølgende brag af en fest til Dansk Volleyball Award 2022. De traditionsrige kåringer og priser vil dog stadig blive uddelt.

Efter samråd med værtsklub ASV samt input fra de otte ligahold, som deltager i årets Final4, har Volleyball Danmark valgt at aflyse Dansk Volleyball Award 2022 grundet forlængelsen af en række restriktioner frem til den 31. januar samt usikkerhed om de aktuelle forhold og smittetryk på begivenhedens tidspunkt.

”Vi er naturligvis rigtige ærgerlige over, at vi endnu et år ikke kan samles om Dansk Volleyball Award. Men i den nuværende situation og med en del usikkerheder omkring udviklingen de næste uger, kan vi ikke forsvare at planlægge et stort arrangement med mange gæster”, forklarer Volleyball Danmarks direktør, Jesper Jørgensen.

”Heldigvis kan vi stadig afvikle Final4 i Aarhus sammen med ASV, og vi glæder os til at invitere tilskuere tilbage på lægterne og skabe de helt rigtige kulisser for de afgørende kampe i vores Pokalturnering. Så må vi vende stærkt tilbage næste år med en Award, og dermed få den fest som alle i Volleyball Danmark har fortjent”, afslutter han.

Trods aflysningen af Dansk Volleyball Award, vil der fortsat blive sat navn på en række kåringer og priser, heriblandt Årets Spillere og Årets Dommere i volleyball og beachvolleyball samt Årets Klub og Årets Ildsjæl. Kåringerne vil senere blive annonceret på Volleyball Danmarks kanaler.

Find mere info om Final4 i Aarhus her.

Billetsalget til en af årets største volleyballbegivenheder er skudt i gang! Køb din billet til Final4 i Pokalturneringen, som afvikles i Aarhus den 04.-05. februar 2022.

Skal du være med på lægterne, når vi skal finde årets Pokalmestre? Den 04.-05 februar 2022 afvikler Volleyball Danmark i samarbejde med ASV Volleyball den prestigefyldte Final4-turnering i Ceres Park Hal 1, Aarhus, hvor vi krydser fingre for at kunne invitere alle volleyballfans med indenfor på tilskuerrækkerne.*

KØB DIN BILLET TIL ÅRETS FINAL4 HER.

Der bliver volleyball for alle pengene til Final4, hvor der fredag bliver spillet de fire semifinaler og lørdagen står på bronzekampe og finaler. Alt kan ske i en pokalturnering, men vi er sikre på, at vi kommer til at se nervepirrende opgør, intense dueller og formidable jubelscener.

Hvilke hold deltager?
Indtil videre har Gentofte Volley og VK Vestsjællands ligaherrer, samt Team Køge Volley, Brøndby VK og DHV Odenses ligakvinder booket billet til Final4. Resten af deltagerne finder vi i denne weekends kvartfinaler, hvor Holte IF spiller mod Fortuna Odense hos kvinderne, mens herrernes pladser skal fyldes op efter opgør mellem Middelfart VK/Hvidovre VK samt Marienlyst-Fortuna/ASV Elite.

Efter denne weekends kvartfinaler vil der blive trukket lod om hvem, der møder hvem, i semifinalerne, hvorefter det endelige program for Final4 offentliggøres. Ved billetkøb er det muligt at vælge klubsektion.

KØB DIN BILLET TIL ÅRETS FINAL4 HER.

Information om Dansk Volleyball Award 2022
Lørdagen slutter forhåbentligt også af med endnu et brag af en begivenhed, nemlig Dansk Volleyball Award 2022, som vi stadigvæk arbejder på at afvikle i SAV-vaerket i Aarhus indenfor alle gældende corona-retningslinjer. Billetsalget til Dansk Volleyball Award 2022 forventes at blive åbnet i uge 2. Der vil blive mulighed for at købe en ”partout-billet” til både Final4 og Dansk Volleyball Award 2022.

*De nuværende restriktioner for tilskuere til elitesport er gældende til og med den 16. januar 2022. Volleyball Danmark følger myndighedernes og DIFs retningslinjer og holder sig løbende opdateret på eventuelle ændringer på området.

Det danske DU17 landshold har i weekenden spillet U17 EM-kvalifikation på hjemmebane i Spar Nord Arena Køge. Trods gode takter lørdag kunne de danske piger ikke ryste Norge ud af kurs i kampen om finalepladsen søndag formiddag, og forlader dermed kvalifikationen med en samlet tredjeplads.

Første runde af kvalifikationen til U17 EM er inddelt i zoner, hvor Danmark spiller mod deres nordiske naboer i NEVZA-zonen, og havde i weekenden besøg af Finland, Norge, Island og Færøerne.

Det var første gang i landsholdstrøjen for de danske piger, som fik deres ilddåb i fredagens kamp mod favoritterne fra Finland, som forventet tog en sikker sejr. Anderledes så det ud lørdag, som blev en stor succes set med danske øjne, hvor både Island og Færøerne blev besejret 3-0.

Søndag morgen ventede sidste puljekamp mod Norge, som ligeledes havde tabt til Finland og vundet deres andre to kampe, og kampen blev derfor en direkte dyst om at komme i finalen mod Finland – en finale der samtidigt som minimum sikrede videre avancement til næste runde af kvalifikationen. Norge var dog en tand skarpere end de danske tropper, og trods et spændende første sæt, styrede Norge direkte mod finalepladsen og endte Danmarks chancer for videre avancement i turneringen.

-”Under omstændighederne leverer vi en flot indsats, hvor vi giver den alt, hvad vi kan. Allerede onsdag får vi en uheldig skade på hæverpladsen, som ryster sammenspillet, men jeg synes alle går ind og fylder deres roller ud endnu bedre, end vi havde forventet. Det har været et fantastisk hold at coache, og pigerne har stået stærkt sammen fra dag et”, fortæller cheftræner Mats Björkman.

-”Pigerne spiller deres livs vildeste kamp mod Finland – et niveau de aldrig har prøvet at spille imod før. Lørdag er så en stor dag for pigerne, hvor vi vinder begge kampe. Så falder vi lidt i niveau sidste dag mod Norge, hvor vi godt kan mærke, at spillerne er ved at være trætte i hovederne – så skal der ikke meget modgang til, at tingene begynder at falde lidt fra hinanden”, fortsætter han.

-”Vi kan tage ufatteligt meget med os fra denne turnering. Spillerne lærer af at stå på banen i modgang og at skulle præstere som hold over en hel turnering. De får naturligvis en masse input på, hvad de nu skal hjem og træne på, og bliver inspireret af at møde hold, der spiller med en helt anden form for stabilitet. Det er oplevelser, vi også håber, at de tager med hjem og inspirerer deres holdkammerater med”, afslutter Mats.

Få flere indtryk fra turneringen på Ungdomslandsholdenes Facebookside. 

Volleyball Danmark har sammen med Team Køge Volley været arrangører for DU17 EM-kvalifikationen. Vi sender en stor tak til alle frivillige til og omkring turneringen for deres indsats i en ellers travl juleweekend.

Danmarks resultater til DU17 EM-kvalifikation
17.12: Finland – Danmark: 3-0 (25-13, 25-12, 25-13)
18.12: Danmark – Island: 3-0 (26-24, 25-21, 25-17)
18.12: Færøerne – Danmark: 0-3 (19-25, 19-25, 21-25)
19.12: Danmark – Norge: 0-3 (22-25, 11-25, 20-25)

Onsdag, 15 december 2021 13:32

Pokalfestival 2022 aflyst

Volleyball Danmark har efter mange drøftelser besluttet, at Pokalfestivalen 2022 aflyses. Det har været en svær beslutning, men et hurtigt stigende smittetryk og mange uvisheder ift. gældende restriktioner den næste måned betyder, at vores samarbejdspartnere Vejle Kommune og Vejle Ungdomsvolley ikke længere ser sig i stand til at afholde en så stor aktivitet med overnatning, turnering samt sociale events på tværs af klubber over hele landet og derfor har trukket sig fra afviklingen i 2022. Denne beslutning er taget i tæt dialog med Volleyball Danmark og med stor gensidig forståelse.

DGI Huset i Vejle er allerede blevet booket til den 28.-29. januar 2023, hvor vi forhåbentligt kan få lov til at afvikle et brag af et stævne.
Har man spørgsmål til Pokalfestivalens aflysning mm. er man velkommen til at kontakte Randi Fechtenburg på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 2929 5871

Dansk beachvolleyballs helt store stjerneskud, Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, beviste i den forgangne uge, at de hører til blandt den absolutte verdenstop i deres årgang. Den danske duo spillede sig nemlig til en historisk femteplads ved U19 VM i beachvolleyball, som blev afviklet i Phuket, Thailand.

Clara og Sofia, samt landstræner Martin Olesen, rejste egentlig til Thailand med forventningen om at skulle spille nogle hårde kvalifikationskampe for overhovedet at komme ind i Main Draw (red. hovedturneringen). Men grundet en række sidste øjebliks holdtrækninger, strøg den danske duo heldigvis forbi kvalifikationen og direkte ind i puljespillet. Her kvitterede de med en fantastisk flot puljesejr med tre vundne kampe ud af tre mulige – bl.a. i en revanchekamp over spanske Moreno/Vergara, som danskerne havde tabt til tidligere på året ved semifinalen i U20 EM.

Med puljesejren kvalificerede Clara og Sofia sig direkte til 1/8-finalen, hvor de gjorde kort proces i en magtdemonstration mod Tjekkiet. Så blev det tid til kvartfinalen, hvor ukrainske Khmil/Lazarenko ventede på den anden side af nettet – et hold, danskerne havde slået ud af netop kvartfinalen til U20 EM. Men denne gang var det desværre ukrainerne, der havde de sidste marginaler med sig, og kvartfinalen blev derfor stoppestedet for Clara og Sofia, der går fra turneringen med en samlet femteplads – en historisk placering for et dansk ungdomslandshold.

- ”Vi er super stolte af det resultat, vi opnår i turneringen. Samtidig har vi har en fornemmelse af, at det godt kunne være blevet til mere. Men kampen mod Ukraine var ikke vores bedste, mens de til gengæld aldrig har virket stærkere. Vi forsøgte med alt, hvad vi havde i os, men det var ikke nok på dagen”, fortæller landstræner Martin Olesen efter kampen.

- ”Men det er jo fantastisk at tænke på, at en ’off-dag’ pt. betyder, at vi nu får en femteplads til et U19 VM. Det bevidner, at vi er kommet langt med Clara og Sofias udvikling, for havde vi haft en ’off-dag’ for blot et år siden, var vi nok røget ud af puljen,” tilføjer han.

Historiske gennembrud på stribe
Med femtepladsen til U19 VM kan Clara og Sofia gå på en velfortjent julepause, hvor de kan se tilbage på et år, hvor de opnåede flere nye titler og fik skrevet op til flere nye kapitler i danske beachvolleyballs historie; en U20 EM-bronzemedalje, et Danmarksmesterskab, en rekord god 9. plads til et 4-stjernet World Tour stævne, den højeste placering på FIVBs verdensrangliste for et dansk kvindehold nogensinde (nr. 71), og nu altså også blandt verdens top5 for deres årgang.

I løbet af turneringen i Thailand modtog Clara og Sofia også den gode nyhed, at de som makkerpar er blandt de 10 nominerede til DIF, Team Danmark og Politikens talentpris – Årets Fund 2021, Danmarks ældste Idrætspris. Sofia var i 2019 også nomineret som atlet til den prestigefyldte pris, men nu anerkendes makkerparret for deres fælles bedrifter og gennembrud i 2021.

Men selvom det udefra kan virke som om, at alt har flasket sig for Clara og Sofia i 2021, har det i høj grad også været et udfordrende år ifølge landstræneren.

- ”Det har virkelig været et svært år ift. at skabe de rigtige rammer for Clara og Sofias forberedelser. Man skal huske på, at mens mange af vores konkurrenter i udlandet kan træne udenfor stort set hele året, så er vi i mange måneder nødsaget til at træne under forhold der er ’urealistiske’ i en indendørs hal, som desuden har begrænset kapacitet, der giver manglende træningstid. Så jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vores forberedelser til bl.a. denne turnering har været optimale. Det gør faktisk resultatet endnu mere imponerende, når vi tænker på hvilke faktorer vi kæmper med, modsat andre,” forklarer han.

- ”Det blev f.eks. også tydeligt til dét U22 EM, Clara og Sofia spillede i foråret, hvor vi klarede os dårligt og bagefter måtte erkende, at vi var meget længere fra den europæiske top, end vi troede. Lige dér blev jeg og spillerne nødt til at genoverveje, hvordan vi skulle træne, og spillerne blev nødt til at stole på en helt ny proces. Det gav heldigvis en hurtig virkning. For resultatet kom allerede til U20 EM, og det bekræftede os i, at vi havde fat i den lange ende. Næste målestok var World Touren i Brasilien, og det blev endnu engang tydeligt, at vi har fanget noget specielt. Men det bliver altså først rigtig godt, når vi kan skræddersy forholdene endnu bedre,” tilføjer landstræneren.

Værdierne skal skabe resultater
Hvad der venter den danske stjerneduo i det nye år, er endnu uvist, men målet er ifølge Martin Olesen ikke titler eller topplaceringer i sig selv.

- ”Vi har som team brugt lang tid på at snakke om, hvordan vi gerne vil være i hele denne proces. Vi har opsat en række værdier, som vi navigerer efter og de indebærer bl.a., at vi skal være stolte af det, vi laver, og vi ikke skal på kompromis. Vi kan godt arbejde med delmål eller stræbe efter specifikke resultater, men det må aldrig afvige fra vores fælles værdier, for med dem skal resultaterne nok komme af sig selv”, forklarer landstræneren.

- ”Men i de nye år skal vi arbejde endnu hårdere på at skabe de rigtige rammer omkring holdet. Der er mange, der arbejder i kulissen – både nogle helt tæt på spillerne, i klubben og for sporten generelt. Vi skal have etableret den rigtige træningsmængde, vi arbejder hårdt med deres fysik og så skal vi have skabt den økonomi, det kræver at give Clara og Sofia ’lige’ vilkår med de udenlandske hold, vi konkurrerer imod. Det betyder bl.a. træningslejre, så vi kan indhente noget af dét, vi ”taber”. Vi ved, at vi kan arbejde smartere end mange af de andre hold, og vi glæder os til det fremtidige arbejde”, afslutter Martin Olesen.

Vi ønsker Clara, Sofia og hele teamet bag et stort tillykke med femtepladsen og held og lykke med det fremtidige arbejde, som vi glæder os til at følge i de kommende år.

Se alle resultater fra U19 VM her

Torsdag, 09 december 2021 13:39

Nye coronatiltag i idrætten

OBS. Opdateret pr. 10.12.2021 kl. 09:00

DIF opfordrer foreninger til at fortsætte alle idrætsaktiviteter med særligt fokus på smitterisiko ved større sociale arrangementer. 

De nye tiltag udmeldt ved pressemødet den 8. december indebærer ikke nogen restriktioner for idrætsaktiviteter i foreninger, heriblandt klubtræninger og stævner for volleyball og beachvolleyball. Klubber skal dog være opmærksomme på smitterisikoen ved større sociale arrangementer

Volleyball Danmark følger DIFs anbefalinger om at holde åbent for idrætsaktiviteterne og opfordrer til, at alle har særligt fokus på de generelle forholdsregler om god corona-adfærd.

Tilskuere
OPDATERET: Det har tidligere været udmeldt, at de nye restriktioner med max. 50 stående tilskuere også gælder for foreningslivet, men det er nu bekræftet fra DIF at dette IKKE er gældende. Det er dermed fortsat muligt at have over 50 stående tilskuere til idrætsaktiviteter. 

Der er ingen begrænsninger på antallet af siddende tilskuere. Det kræver dog coronaoas, når der flere end 100 siddende tilskuere indendørs.
Bemærk at restriktionerne kun er gældende tilskuere og ikke udøvere, trænere og andre deltagere i aktiviteten.

Sociale arrangementer og julefrokoster
På pressemødet kom regeringen på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen med en kraftig opfordring til virksomheder om at aflyse større sociale arrangementer – herunder julefrokoster.

De fleste foreninger er ikke arbejdspladser, men DIF og DGI anbefaler på baggrund af meldingen fra regeringen alle idrætsforeninger i hele landet til at følge intentionen i anbefalingen, hvor der er et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag.

Der findes ikke en præcis definition på, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må foreningen foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc.

DIFs Råd og Vejledning: https://www.dif.dk/corona-alt-om-corona

Efter dette års sensationelle sejr i European Silver League træder det danske herrelandshold i volleyball op i en ny vægtklasse, når de til maj 2022 skal spille European Golden League. Puljerne i turneringen er blevet trukket, og Danmark skal møde Tyrkiet, Portugal og Slovakiet.

Den 6. juni 2021 skrev det danske herrelandshold i volleyball historie, da de vandt den europæiske landsholdsturnering, European Silver League. Samtidig sikrede de sig den gyldne billet til næste niveau – nemlig European Golden League – hvor der venter dem store udfordringer og oplevelser i mødet med nogle af Europas allerbedste hold.

I slutningen af maj 2022 debuterer Danmark så i European Golden League, hvor de er havnet i pulje A med Slovakiet, Portugal og Tyrkiet, hvor sidstnævnte er dobbelt forsvarende mestre i turneringen.

- ”Med sejren i European Silver League beviste vi, at vi kan spille og vinde kampe på et yderst højt niveau. Så nu glæder vi os til at se holdet prøve kræfter med endnu stærkere hold og volleyballnationer”, udtaler Sven Brix, elitechef i Volleyball Danmark.

- ”Til European Golden League deltager mange af de hold, som vi også potentielt kan møde til EM-kvalifikationen i august/september. Så ud over at turneringen giver holdet muligheden for at spille en masse lærerige kampe, kan vi også blive klogere på styrkeforholdene som forberedelse frem mod EM-kvalifikationen”, afslutter han.

Det endelige kampprogram for Danmark er i gang med at blive planlagt. Turneringen kan følges her

De forsvarende Danmarksmestre og U20 EM-bronze medaljevindere, Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, tager tirsdag nat hul på U19 VM i beachvolleyball, som afvikles i Phuket, Thailand, fra den 06.-10. december, 2021.

Da den danske duo, Clara Bernberg Windeleff og Sofia Nørager Bisgaard, rejste mod Phuket i slutningen af sidste uge, forberedte de sig på at skulle starte i turneringens kvalifikation mandag den 06. december. Men da flere hold i hovedturneringen (red. Main Draw) har måttet trække sig, blev der plads til Danmark – til stor glæde for den danske lejr og landstræner Martin Olesen, der er med i Thailand.

- ”Det var en stor lettelse at komme i Main Draw udenom kvalifikationen. Niveauet i kvalifikationen var nemlig ret højt, så vi er lettede over at få en ekstra dag i stedet til at forberede os fysisk og mentalt – det bliver helt sikkert en stor bonus”, fortæller han.

Clara og Sofia træder dermed direkte ind i turneringens puljespil, hvor de er landet i pulje D med hold fra Spanien, Australien og Thailand. Her handler det om ikke at blive sidst, hvis Danmark skal videre fra puljen – et resultat landstræneren finder realistisk trods ukendte hold og drilske vejrforhold.

- "Vi kender kun Spanien ud af de tre hold. De var de eneste, vi afgav sæt til ved U20 EM, hvor vi tabte 0-2 i semifinalen. Australien kan både være et godt og mindre godt hold afhængigt af årgangen. Og så er der Thailands tredjehold, som bør være en overkommelig modstander – så vores chancer for avancement er fine. Der har dog været meget vind de sidste par dage, så det kan klart være med til at vende styrkeforholdene op og ned”, afslutter Martin Olesen.

U19 VM Beacvolleyball - pulje D
07.12 - 08:00 (02:00 DK tid): Stevens/Fejes (AUS) – Windeleff/Bisgaard (DEN)
07.12 – 14:00 (08:00 DK tid): Moreno/Vergara (ESP) - Windeleff/Bisgaard (DEN)
08.12 – (tid endnu ikke oplyst): Windeleff/Bisgaard (DEN) – K. Aungkhawipa/Ch. Tassanee (THA)

Følg turneringen her 

Fra dobbeltbrag i Aarhus i sidste uge, står den atter på dobbeltbrag i Volleyligaen – denne gang på Amager, hvor Amager VKs to ligahold tager imod henholdsvis Team Køge Volleys ligakvinder og Marienlyst-Fortunas ligaherrer. Begge kampe vises på SPORT LIVE fra kl. 19:00

Halvvejs i Volleyligaens grundspil danner begge hold fra Amager VK bundtrop med kun en sejr hver i bagagen. Det kan amagerkanerne muligvis lave om på mandag aften, hvor der er lagt op til 2x SPORT LIVE TV-kampe i Sundbyhallen.

Første kamp er i kvindernes Volleyliga mellem Amager VK og Team Køge Volley. Sidst de to hold mødtes for en måneds tid siden, blev det til en sikker 3-0 sejr til Køgeholdet mod et Amager-hold, der ifølge cheftræner Lars Engell den gang slet ikke var klar til opgaven.

- ”Sidst vi mødte Køge, var vi ikke mentalt klar til kampen, hvilket også afspejlede sig i resultatet, hvor vi tabte 25-14 i første sæt. Så denne gang skal vi være mere klar, og vi har justeret lidt rent taktisk, så vi forhåbentlig gør det sværere for Køge at lave point”, fortæller Lars Engell.

- ”Vi har fået en del nye spillere til i denne sæson, og det har taget tid at få spillet sammen. Vi har, siden vi mødte Køge sidst, spillet fire kampe, og for hver kamp vi spiller, kan vi se, at vi rykker os som hold. Så jeg tror på, at vi er et bedre sted nu, og jeg forventer en tæt kamp med troen på, at vi kan slå Køge denne gang,” afslutter han.

Efter kvindernes kamp tager Amager VKs ligaherrer imod topholdet Marienlyst-Fortuna. Herrerne fra Amager VK fik blot for nyligt deres første sejr i hus, hvilket giver større tro på egne evner frem mod opgøret mandag aften.

- ”Det var en kæmpe forløsning for alle på og omkring holdet. Vi har længe gået med fornemmelsen af, at vi kunne spille ret god volleyball, men bare slet ikke stabilt nok. Så med sejren har vi bevist overfor os selv, at vi godt kan præstere godt over hele kampens forløb, og vi er på vej derhen, hvor vi gerne vil,” udtaler cheftræner Mads Ditlevsen

”Men vi må nok indrømme, at Marielynst-Fortuna er et noget stærkere hold, end vi er. Hjemmebanefordelen burde ikke være nok til at udligne den forskel, men vi går selvfølgelig ind til hver eneste kamp med det mindset at skulle spille vores bedste kamp hidtil i sæsonen”, afslutter han.

Følg begge kampe direkte på SPORT LIVE fra kl. 19:00

Volleyball Danmark har i sæson 21/22 indgået et samarbejde med sportskanalen SPORT LIVE, som kommer til at sende udvalgte mandagskampe i Volleyligaen direkte ud til 500.000+ husstande! Læs mere om SPORT LIVE og hvordan du får adgang til kanalen.

En flot 3-2 sejr i onsdagens andet opgør mod estiske TalTech var desværre ikke nok til at sikre Gentofte Volley avancement i CEV Challenge Cup. I store dele af kampen øjnede man ellers sensationen og muligheden for at få et altafgørende sæt i spil, men julemiraklet udeblev, og esterne kunne tage billetten til 1/8-finalerne med en samlet sejr fra de to opgør. 

CEV Challenge Cup, 1/16-finale, 2. kamp:
Gentofte Volley – TalTech Volleyball: 3:2 (32-20, 19-25, 25-22, 19-25, 17-15)

Gæsterne fra TalTech lagde også bedst ud i kamp to, men diskede op med en lang stribe servefejl, som hjalp hjemmeholdet ind i kampen. Gentofte var til gengæld godt servende, og med et servees fra Rasmus Mikelsons indhentede de esterne ved 15-15. Herfra var sættet uhyggeligt tæt, og holdene skiftedes til at have sætbold helt frem til 30-30, hvor Gentofte fik hentet de fornødne to bolde og vandt sættet 32-20.

Andet sæt fik også en tæt start, men esterne begyndte hurtigt at trække fra og fik en komfortabel føring, som blev fastholdt sættet ud til 19-25. Tredje sæt blev igen en tæt affære, men denne gang fik Gentofte skabt sig et lille forspring ved 11-9. Det skabte momentum i Gentoftelejren, som nu gjorde det yderst hårdt for esterne at vinde deres egne point, og Gentofte styrede sættet i mål med 25-22.

Så var der alt at spille for på begge sider af nettet. Med endnu en sætsejr (og dermed sejr i kampen), kunne Gentofte nemlig tvinge opgøret mod TalTech ud i et altafgørende Golden Set. Måske dette faktum påvirkede nerverne hos Gentoftemandskabet, der fik en dårlig start på sættet mod et skyhøjt estisk servepres. Kun momentvis øjnede man muligheden for et Gentofte come-back i sættet, men TalTech ville det anderledes og slukkede Golden Set drømmene med en sætsejr på 19-25.

Selvom der reelt ikke var mere at spille om, var begge hold opsatte på at få sejren i hus. Gentofte kom bedst fra start, men TalTech hægtede sig atter på og ved 10-10 kunne kampen gå begge veje. Efter at have overlevet et par estiske matchbolde, fik Gentofte dog hevet en velfortjent sejr hjem i sidste ende med 17-15 i sidste sæt.

- ”Jeg er stolt af drengene i forhold til, hvordan vi spiller i kampen. I de to sæt, vi vinder, gør vi det vi har planlagt, og det er rigtigt svært at eksekvere mod sådan et hold. Så jeg er stolt af, at vi i løbet af to kampe kan komme op og spille på det her niveau”, fortæller cheftræner Ibrahim Alievski efter kampen.

- ”Vi er selvfølgelig skuffede, fordi vi virkelig troede på, at vi kunne tage den i dag. Men vi kan tage rigtigt meget med os for den her kamp, og jeg er sikker på, at hvis vi kunne spille kampe som disse oftere, ville vi være meget mere kompetetive mod hold som TalTech i dag”, afslutter han.

CEV Challenge Cup, 1/16-finale, 1. kamp:
TalTech Volleyball – Gentofte Volley: 3-0 (25-18, 25-19, 25-20)
30.11.2021 – 19:00: Kildeskovshallen, Gentofte

CEV Challenge Cup, 1/16-finale, 2. kamp:
Gentofte Volley – TalTech Volleyball: 3:2 (32-20, 19-25, 25-22, 19-25, 17-15)
01.12.2021 – 19:00: Kildeskovshallen, Gentofte

Side 1 ud af 41
ANNONCE

VDlogo.png

Volleyball Danmark

Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2710

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Følg os på