Laura Hollænder

Laura Hollænder

Når aftenens SPORT LIVE-opgør ruller over skærmen, får bundholdet Hvidovre VK muligheden for at jagte sæsonens anden sejr i en hjemmebanekamp mod VK Vestsjælland.

For ligaens nuværende bundhold fra Hvidovre VK blev det ikke den efterårssæson, som holdet kunne have håbet på. Efter 12 spillede kampe er det nemlig kun blevet til en enkelt sejr over Ikast KFUM i sæsonens indledende runder. I aften får holdet dog endnu en mulighed for at tilkæmpe sig en sejr og point, når VK Vestsjælland gæster Frihedens Idrætscenter. Anfører Magnus Andreas Nielsen er ikke i tvivl om, hvad det vil kræve af holdet, hvis sejren skal til Hvidovre:

- ”Vi forventer, at det bliver en tæt kamp. Vi skal have presset deres modtagningskæde og have vores centre i spil, så vi kan give kanterne de bedste muligheder,” fortæller Magnus forud for aftenens opgør.

Selvom der i hjemmebanelejren er lagt en klar plan for opgøret, mener Patrick Pierre Dufrêche, anfører i VK Vestsjælland, at favoritværdiheden ligger hos vestsjællænderne, der har resultaterne med sig:

- ”Vi vandt det omvendte opgør 3-0 før jul, og grundet deres (red. Hvidovre VK) placering i tabellen vil favoritværdiheden være på os i aften,” fortæller Patrick, men pointerer hertil ”Vi er derfor også nødt til at gå ind til kampen med den rette indstilling og disciplin, hvis vi vil vinde kampen”.

For VK Vestsjælland har sæsonen indtil nu budt på næsten lige mange sejre og nederlag. Det er derfor også et udebanehold, der ifølge Patrick har brug for endnu en sejr til bunken, hvis holdet fortsat vil blande sig i ligatoppen:

- ”Stillingen i tabellen er blevet utrolig tæt indenfor de sidste spillerunder, så en enkelt sejr kan lave om på det hele. Vi havde en resultatmæssig dårlig periode inden julepausen, og det har givet os endnu mere blod på tanden frem mod sidste halvdel af grundspillet,” slår VK Vestsjælland anføreren fast.

Jagten på sejren sættes ind i aften klokken 19:00. Så husk at se med, når SPORT LIVE sender opgøret fra Frihedens Idrætscenter.

Volleyball Danmark har i sæson 21/22 indgået et samarbejde med sportskanalen SPORT LIVE, som kommer til at sende udvalgte mandagskampe i Volleyligaen direkte ud til 500.000+ husstande! Læs mere om SPORT LIVE og hvordan du får adgang til kanalen.

Torsdag, 13 januar 2022 14:15

Final4: Her er årets semifinaler

Torsdag den 13.01 blev der trukket lod blandt de sidste otte hold i Pokalturneringen, som skal kæmpe om medaljerne og det store trofæ, når Final4 skal afgøres i Aarhus den 04.-05. februar 2022.

Køb din billet til Final4 hér.

De har nedlagt modstanderne på stribe, og nu er de klar til at indlede den allersidste jagt på trofæet og Pokalmestertitlen. Her er årets semifinaler i Pokalturneringen:

Pokalturneringen, kvinder:

Semifinale 1:
Team Køge Volley – Brøndby VK

Semifinale 2:
DHV Odense – Holte IF

 

Pokalturneringen, herrer:

Semifinale 1:
Gentofte Volley – ASV Elite

Semifinale 2:
VK Vestsjælland – Middelfart VK

Rækkefølgen for semifinalerne og dermed det endelige program for fredag den 04. februar er endnu ikke fastlagt, men det bliver uden tvivl et brag af en festlig fredag, når de fire semifinaler skal afgøres i Ceres Park Hal 1.

Lyder det som noget, du ikke vil gå glip af, og skal du med til årets STØRSTE volleyballfest? Så køb din billet hér, allerede nu. Vi følger naturligvis alle retningslinjer, og skulle der komme restriktioner der gør at vi må begrænse antal tilskuere, refunderes billetterne naturligvis (Efter først-til-mølle-princip)

Gå ikke glip af holdopdateringer, billetinformationer og meget mere ved at deltage i Facebookbegivenheden Final 4 – Volleyball Pokalturnering, hvor vi løbende deler nyheder og opdateringer om Pokalturneringen.

Info – Final4, Pokalturneringen 21/22:
Hvor: Ceres Park,Hal 1, Aarhus.
Hvornår: fredag og lørdag den 04.-05. februar.
Hvordan: semifinaler fredag og finale og bronzekamp lørdag

De har slidt, kæmpet og sejret, og så har de i det forgangne år imponeret os som ingen andre. Her er de nominerede til titlen som Årets Most Improved på Pepsi MAX Beachvolley Tour 2021.

Som nomineret til prisen som Årets Most Improved 2021 kan beachvolleyballspillerne i den grad bryste sig af, at de har imponeret deres kollegaer i sandet. De tre kandidater (for hvert køn) er nemlig de tre spillere, som har opnået flest stemmer blandt deres medspillere i Eliterækken på årets Pepsi MAX Beachvolley Tour. Få her overblikket over hvilke kvinde- og herrespillere, der er med i kapløbet om den flotte pris:

Årets Most Improved 2021 – Kvinder

Cecilie Steffens (Aarhus Beachvolley Club)
Cecilie Steffens etablerede sig allerede i 2020 omkring Eliten. 2021 bød på en en ny makker i tilbagevendte Tenna Donslund, og det viste sig hurtigt at være en rigtig god konstellation. Det nye beachvolleyballpar tilkæmpede sig nemlig flere podieplaceringer i Eliterækken, som kulminerende med en 2. plads ved semifinaleturneringen i Kerteminde og en 5. plads ved DM. 23-årige Cecilie slutter et flot år af som nummer 14 på årets rangliste og en nominering til prisen som Årets Most Improved 2021.

Lea Føns (Ikast KFUM)
Den unge beachvolleyballspiller Lea Føns har deltaget i hele 13 turneringer på årets Tour, primært med Cirkeline Roed Høg og Emilie Kjær Christensen som makkere. Et vidnesbyrd om den dedikation og det engagement Lea har valgt omkring sin beachvolleyball.
Aalborg blev nok Leas favorit by i det forgangne år, da hun her vandt både Aalborg City Grand Slam og Aalborg Challenger. Flotte præstationer, der i høj grad beviser, at Lea fortjener nomineringen som Årets Most Improved 2021.

Kathrine Stein Brinck (Odense Beachvolley Klub)
Katrine Stein Brinck fik for alvor sit gennembrud i 2021, efter hun slog sig sammen med Astrid Mellmølle. I 2020 spillede Katrine primært i 1.- 3. division, men i 2021 har Katrine og Astrid, efter en start i 1. division, etableret sig i Eliterækken med flere flotte resultater. Det hele kulminerede til DM i Nyhavn, hvor Katrine sikrede sig en bronzemedalje, og den 20-årige beachvolleyballspiller slutter som nummer 16 på årets rangliste og en nominering til prisen som Årets Most Improved 2021.

Årets Most Improved 2021 – Herrer

Christian Lundby Andersen (Odense Beachvolley Klub)
Sammen med Marius Stenmann Hansen slog Christian Lundby Andersen for alvor igennem på Touren i 2021. Efter i 2020 primært at have spillet i 1.- og 2. division tog beachvolleyballparret springet til Eliterækken, og leverede her flere flotte placeringer, der kulminerede med kvalifikationen til DM-finalerne og sejren til DM i HU18. Den kun 17-årige Odense-spiller var derudover med til at tilkæmpe sig en flot 9. plads ved U18 EM samt en 17. plads ved U22 EM, og der hersker derfor heller ingen tvivl om, at Christian i den grad fortjener nomineringen som Årets Most Improved 2021.

Jesper Skovmark (Aalborg Beachvolley Klub)
Aalborg City Grand Slam, Aalborg Challenger, Aarhus Challenger og Kolding Challenger. Listen er lang og imponerende, men ikke desto mindre kan 24-årige Jesper Skovmark bryste sig af hele fire 1. pladser i Eliterækken det forgangne år, og derfor er det også fuldt fortjent, at Jesper er endt som nummer 15 på årets rangliste, og er nomineret til prisen som Årets Most Improved 2021.

Nicolai Tange Jørgensen (Aalborg Beachvolley Klub)
Han sluttede som nr. 12 på årets rangliste, og har tilkæmpet sig to 1. pladser i Eliterækken det forgangne år med beachvolleyballkollegaer som Jacob Stein Brinck til Kolding Master og klubkammeraten Jesper Skovmark til Aalborg City Grand Slam. Et stærkt år for Aalborg-spilleren, der har udviklet sit spil i sandet, og derfor også er nomineret til prisen som Årets Most Improved 2021.

De endelige vindere vil blive afsløret i slutningen af januar.

I alt slags vejr kæmper de i sandet for at levere de bedste resultater, og præstere på allerhøjeste niveau. Her er de nominerede til titlen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

De endte alle seks på podiet, da der i sommer blev afholdt DM i Nyhavn, og denne præstation er ikke gået ubemærket hen blandt beachvolleyballkollegaerne. De tre kandidater (for hvert køn), der er nomineret til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021, er de tre spillere, som har fået flest stemmer blandt beachvolleyballkollegaerne i Eliterækken på årets Pepsi MAX Beachvolleyball Tour. Her er de nominerede til Årets Beachvolleyball Spiller 2021:

Årets Beachvolleyball Spiller 2021 – Kvinder

Clara Bernberg Windeleff (Copenhagen Beachvolley)
2021 blev året, hvor Clara Bernberg Windeleff skiftede fra Odense Beachvolley Klub til Copenhagen Beachvolley for blandt andet at satse mere internationalt med sin nye makker Sofia Nørager Bisgaard. Og der er ingen tvivl om, at den tidligere Odense-spiller har gjort klogt i at rykke til København. Året har nemlig budt på flere historiske placeringer for den unge beachvolleyball spiller, der blandt andet sikrede sig guldet ved sommerens Danmarksmesterskaber i Nyhavn, hentede en bronzemedalje ved U20 EM i Tyrkiet og afsluttede året med en 5. plads ved U19 VM i Thailand, samt en nominering til prisen som Årets Fund 2021, sammen med makkeren Sofia. Clara tager hul på det nye år med endnu en nominering. For med sine vilde bedrifter i 2021 er det svært at komme udenom hende til Prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Line Trans Hansen (Odense Beachvolley Klub)
Den tidligere 3-dobbelte Danmarksmester og 4-dobbelte Årets Beachvolleyball Spiller startede sæsonen med Clara Bernberg Windeleff, men da Clara og Sofia slog sig sammen for at satse internationalt, fandt Line sammen med Cecilie Køllner Olsen. De to rutinerede spillere fik hurtigt opbygget et godt samarbejde, og vandt Marienlyst Grand Slam og tog sølv ved DM i Nyhavn. Den erfarende beachvolleyball spiller fra Odense afslutter derudover året som nummer 2 på årets rangliste, og der er derfor ingen tvivl om, at Line i den grad har gjort sig fortjent til sin nominering som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Sofia Nørager Bisgaard (Copenhagen Beachvolley)
Med en ny makker ved sin side i sandet har 19-årige Sofia Nørager Bisgaard i den grad vist storspil i det forgangene år. Hun endte øverst på podiet med en guldmedalje om halsen, da der i sommers blev afviklet DM i Nyhavn og skrev dansk beachvolleyball historie med en fænomenal præstation i Brasilien, da det blev til en 9. plads for det nye unge beachvolleyball par. Inden året gik på hæld, kunne Sofia, sammen med makkeren Clara, bryste sig af at være normineret til prisen som Årets Fund 2021, og nu kan den unge Copenhagen Beachvolley-spiller altså tilføje endnu en nominering til samlingen, da hun er blandt de nominerede til Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Årets Beachvolleyball Spiller 2021 – Herrer

Kristoffer Abell (Aarhus Beachvolley Club)
Sammen med beachvolleyball makkeren Nicolai Houmann stod 27-årige Kristoffer Abell med en guldmedalje om halsen efter sommerens DM-finale i Nyhavn. Forinden havde makkerparret indkasseret en gylden billet til Main Draw i 4-stjernet World Tour, der blev startskuddet for et imponerende år for Kristoffer, der efter DM-triumfen foretog et klubskifte fra Copenhagen Beachvolley til Aarhus Beachvolley Club. Efterårssæsonen bar ligeledes præg af en stærk sæson, og sammen med makkeren Jacob Stein Brinck hentede Kristoffer et sensationelt resultat i Itapema, Brasilien, da det blev til en femteplads for den nye beachvolleyball konstellation. Resultater der i den grad underbygger, hvorfor Kristoffer Abell er blandt de nominerede til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Nicolai Houmann (Copenhagen Beachvolley)
Sommermånederne blev fænomenale for Copenhagen Beachvolley-spilleren Nicolai Houmann, der sammen med makkeren, Kristoffer Abell, leverede stærke resultater i Gstaad, Schweiz og slog alt og alle under DM i Nyhavn og endte øverst på podiet med guldmedaljen om halsen. Efter at have udkæmpet utallige opgør mod hinanden blev det ligeledes til en turnering med beachvolleyballkollegaen Jacob Stein Brinck i den 1-stjernede World Tour turnering i Nijmegen, Holland. Et imponerende og aktivt år for den 27-årige beachvolleyballspiller, der starter 2022 ud med en nominering til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Jacob Stein Brinck (Odense Beachvolley Klub)
Sidste år modtog han prisen for Årets Spiller, og igen i år har Odense-spilleren Jacob Stein Brinck med sit spil og resultater gjort sig fortjent til endnu en nominering. Efter en podieplads ved Danmarksmesterskaberne i Nyhavn, bød sensommeren på 2-stjernet World Tour turnering i Prag, sammen med den nye beachvolleyballpartner, Kristoffer Abell, og her spillede de to danske stjerner sig på imponerende vis i semifinalen. Et resultat der senere på efteråret blev overgået, da Jacob Stein Brinck og makkeren Kristoffer præsterede på allerhøjeste niveau og endte på en 5. plads i 4-stjernet World Tour turnering i Itapema, Brasilien. Et imponerende år for den unge beachvolleyballstjerne, der allerede nu gør sig bemærket internationalt og derfor også er nomineret til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Kåringen af vinderne af Årets Beachvolleyball Spiller sker ved årets Volleyball Award i Aarhus, som forhåbentligt bliver afviklet lørdag den 5. februar 2021.

I alt slags vejr kæmper de i sandet for at levere de bedste resultater, og præstere på allerhøjeste niveau. Her er de nominerede til titlen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

De endte alle seks på podiet, da der i sommer blev afholdt DM i Nyhavn, og denne præstation er ikke gået ubemærket hen blandt beachvolleyballkollegaerne. De tre kandidater (for hvert køn), der er nomineret til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021, er de tre spillere, som har fået flest stemmer blandt beachvolleyballkollegaerne i Eliterækken på årets Pepsi MAX Beachvolleyball Tour. Her er de nominerede til Årets Beachvolleyball Spiller 2021:

Årets Beachvolleyball Spiller 2021 – Kvinder

Clara Bernberg Windeleff (Copenhagen Beachvolley)
2021 blev året, hvor Clara Bernberg Windeleff skiftede fra Odense Beachvolley Klub til Copenhagen Beachvolley for blandt andet at satse mere internationalt med sin nye makker Sofia Nørager Bisgaard. Og der er ingen tvivl om, at den tidligere Odense-spiller har gjort klogt i at rykke til København. Året har nemlig budt på flere historiske placeringer for den unge beachvolleyball spiller, der blandt andet sikrede sig guldet ved sommerens Danmarksmesterskaber i Nyhavn, hentede en bronzemedalje ved U20 EM i Tyrkiet og afsluttede året med en 5. plads ved U19 VM i Thailand, samt en nominering til prisen som Årets Fund 2021, sammen med makkeren Sofia. Clara tager hul på det nye år med endnu en nominering. For med sine vilde bedrifter i 2021 er det svært at komme udenom hende til Prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Line Trans Hansen (Odense Beachvolley Klub)
Den tidligere 3-dobbelte Danmarksmester og 4-dobbelte Årets Beachvolleyball Spiller startede sæsonen med Clara Bernberg Windeleff, men da Clara og Sofia slog sig sammen for at satse internationalt, fandt Line sammen med Cecilie Køllner Olsen. De to rutinerede spillere fik hurtigt opbygget et godt samarbejde, og vandt Marienlyst Grand Slam og tog sølv ved DM i Nyhavn. Den erfarende beachvolleyball spiller fra Odense afslutter derudover året som nummer 2 på årets rangliste, og der er derfor ingen tvivl om, at Line i den grad har gjort sig fortjent til sin nominering som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Sofia Nørager Bisgaard (Copenhagen Beachvolley)
Med en ny makker ved sin side i sandet har 19-årige Sofia Nørager Bisgaard i den grad vist storspil i det forgangene år. Hun endte øverst på podiet med en guldmedalje om halsen, da der i sommers blev afviklet DM i Nyhavn og skrev dansk beachvolleyball historie med en fænomenal præstation i Brasilien, da det blev til en 9. plads for det nye unge beachvolleyball par. Inden året gik på hæld, kunne Sofia, sammen med makkeren Clara, bryste sig af at være normineret til prisen som Årets Fund 2021, og nu kan den unge Copenhagen Beachvolley-spiller altså tilføje endnu en nominering til samlingen, da hun er blandt de nominerede til Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Årets Beachvolleyball Spiller 2021 – Herrer

Kristoffer Abell (Aarhus Beachvolley Club)
Sammen med beachvolleyball makkeren Nicolai Houmann stod 27-årige Kristoffer Abell med en guldmedalje om halsen efter sommerens DM-finale i Nyhavn. Forinden havde makkerparret indkasseret en gylden billet til Main Draw i 4-stjernet World Tour, der blev startskuddet for et imponerende år for Kristoffer, der efter DM-triumfen foretog et klubskifte fra Copenhagen Beachvolley til Aarhus Beachvolley Club. Efterårssæsonen bar ligeledes præg af en stærk sæson, og sammen med makkeren Jacob Stein Brinck hentede Kristoffer et sensationelt resultat i Itapema, Brasilien, da det blev til en femteplads for den nye beachvolleyball konstellation. Resultater der i den grad underbygger, hvorfor Kristoffer Abell er blandt de nominerede til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Nicolai Houmann (Copenhagen Beachvolley)
Sommermånederne blev fænomenale for Copenhagen Beachvolley-spilleren Nicolai Houmann, der sammen med makkeren, Kristoffer Abell, leverede stærke resultater i Gstaad, Schweiz og slog alt og alle under DM i Nyhavn og endte øverst på podiet med guldmedaljen om halsen. Efter at have udkæmpet utallige opgør mod hinanden blev det ligeledes til en turnering med beachvolleyballkollegaen Jacob Stein Brinck i den 1-stjernede World Tour turnering i Nijmegen, Holland. Et imponerende og aktivt år for den 27-årige beachvolleyballspiller, der starter 2022 ud med en nominering til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Jacob Stein Brinck (Odense Beachvolley Klub)
Sidste år modtog han prisen for Årets Spiller, og igen i år har Odense-spilleren Jacob Stein Brinck med sit spil og resultater gjort sig fortjent til endnu en nominering. Efter en podieplads ved Danmarksmesterskaberne i Nyhavn, bød sensommeren på 2-stjernet World Tour turnering i Prag, sammen med den nye beachvolleyballpartner, Kristoffer Abell, og her spillede de to danske stjerner sig på imponerende vis i semifinalen. Et resultat der senere på efteråret blev overgået, da Jacob Stein Brinck og makkeren Kristoffer præsterede på allerhøjeste niveau og endte på en 5. plads i 4-stjernet World Tour turnering i Itapema, Brasilien. Et imponerende år for den unge beachvolleyballstjerne, der allerede nu gør sig bemærket internationalt og derfor også er nomineret til prisen som Årets Beachvolleyball Spiller 2021.

Kåringen af vinderne af Årets Beachvolleyball Spiller sker ved årets Volleyball Award i Aarhus, som forhåbentligt bliver afviklet lørdag den 5. februar 2021.

I weekenden fik vi skudt Volleyligaen i gang igen, og i aften tager vi hul på endnu en sæson med SPORT LIVE som TV-partner, når Gentofte Volley besøger Team Køge i årets første TV-kamp.

Aftenens værter fra Team Køge har fået en god start på sæsonen, og afsluttede året på en tredjeplads med hele seks sejre i bagagen. Nu skal sæsonens gøres færdig og anfører Emma Brix glæder sig til at komme på banen igen, når holdet i aften møder Gentofte Volley:

- ”Vi glæder os til at få skudt den anden halvdel af sæsonen i gang. Vi spiller altid nogle meget tætte og spændende kampe mod Gentofte Volley, og jeg tænker ikke, at denne kamp bliver en undtagelse.”

I modstanderlejren ser anfører, Mathilde Borup Jeppesen, også frem til aftens TV-opgør. Men på holdet er det heller ikke gået ubemærket hen, at mandskabet fra Team Køge havde en god efterårssæson:

- ”Det bliver fedt at skulle gæste Team Køges ”nye” hjemmebane, som vi endnu ikke har prøvet at spille på – så det glæder vi os til! Men det er heller ikke for sjov, at Team Køge ligger på en tredjeplads, så vi skal klart finde vores bedste spil frem i aften,” fortæller anføreren og tilføjer ”Team Køge er et godt og stabilt hold, som er utrolig svære at ryste og få ud af rytme. Så vi skal finde tålmodigheden frem og ikke lade os frustrere, når vi ikke vinder boldene i første omgang,” afslutter Mathilde.

Selvom aftens gæster har stor respekt for Køge-lejren, og den foreløbige tredjeplads i Volleyligaen, understreger Team Køge-anfører, Emma Brix, at holdet ikke må gå stille til opgaven:

- ”Det betyder ikke noget for vores indstilling, hvordan stillingen ser ud lige nu. Der kan ske meget på en sæson, og Gentofte er allerede blevet meget bedre, siden første gang vi mødte dem,” påpeger Emma og afslutter ”Vi skal derfor fokusere 100% på os selv, og gøre de ting vi er gode til - for så tror jeg også på, at vi kan vinde i aften.”

Om Gentofte Volley kan hive en sejr hjem fra den ”nye” hjemmebane i Køge eller om holdet fra Team Køge får endnu en sejr til samlingen afgøres i aften, når de to hold står på hver sin side af nettet, og server årets første TV-kamp i gang.

Volleyball Danmark har i sæson 21/22 indgået et samarbejde med sportskanalen SPORT LIVE, som kommer til at sende udvalgte mandagskampe i Volleyligaen direkte ud til 500.000+ husstande! Læs mere om SPORT LIVE og hvordan du får adgang til kanalen.

Trods endnu et coronaramt sportsår, er det igen blevet tid til at få kåret Årets Danske Volleyballspiller. Se hvilke spillere, der er nomineret til prisen her.

En dansk spiller, der i løbet af året har leveret stærke præstationer for sin klub og/eller landshold kunne meget vel lyde som opskriften på Årets Danske Volleyballspiller 2021. Årets volleyballspiller kåres blandt aktive danske spillere det sidste kalenderår, både danske spillere i Volleyligaen og danske spillere i udlandet. Dette års tre kandidater (for hvert køn) er blevet indstillet af landstrænerne for henholdsvis dame- og herrelandsholdet samt Elitechef i Volleyball Danmark, og her er de nominerede til Årets Danske Volleyballspiller 2021:

Årets Danske Volleyballspiller 2021 – Kvinder

Helena Elbæk (LiigaPloki Pihtipudas, Finland)
I foråret viste hun storspil på det danske landshold, og i sensommeren 2021 tog den stærke angrebsspiller Helena Elbæk et stort skridt i sin professionelle karriere, da hun rykkede til LiigaPloki i den bedste finske række. Livet som professionel volleyballspiller i Finland er dog blevet sat på pause, efter Helena pådrog sig en skade i begyndelsen af efteråret. Den danske landsholdsprofil viser dog allerede gode takter i genoptræningen, og vi glæder os til at se hende på banen igen.

Trine Noer Kjelstrup (Brøndby VK)
27-årige Trine Noer Kjelstrup har taget sit effektive angrebsspil med hjem til Danmark, og dominerer igen den danske Volleyliga i stor stil, når hun tørner ud for holdet, Brøndby VK. Efter flere års ulandsophold har vi igen fornøjelsen af at se én af Danmarks mest rutinerede spillere i aktion i de danske haller, og Trine har fået en formidabel start i den blå/gule trøje og tangerer lige nu førstepladsen som Volleyligaens bedste pointscorer og server.

Amalie Jørgensen (Tchalou Volley, Belgien)
Amalie Jørgensen er lige nu i fuld gang med en professionel karriere i udlandet. I sommeren 2021 tog den unge dansker nemlig springet til den belgiske topklub, Tchalou Volley, og har blandet andet været med til at spille holdet til en kvartfinaleplads i den belgiske pokalturnering. Også i Danmark har Amalie i det forgangne år gjort sig bemærket – både i Volleyligaen og på landsholdsholet, hvor hun blandet andet var med i kvalifikationstruppen i foråret, da det danske damlandshold kæmpede for EM-billet.

Årets Danske Volleyballspiller 2021 – Herrer

Tobias Hougs Kjær (Caruur Volley Gent, Belgien)
Efter et coronaramt efterår i 2020 vendte 22-årige Tobias Hougs Kjær stærkt tilbage og havde et flot forår i sin belgiske klub, Caruur Volley Gent. Tobias fik en afgørende rolle på landsholdet, da Danmark på fornemmeste vis tog pokalen og guldmedaljen med hjem til Danmark i sommerens European Silver League turnering, og spillede sig i december i den belgiske pokalfinale med klubholdet efter et tæt semifinaleforløb, som blev afgjort i Golden Set.

Axel Jacobsen (Panathinaikos AC Athens, Grækenland)
Han rundede i sommers 200 kampe for det danske herrelandshold og blev kåret som den bedste hæver i den græske liga i sæson 2020/2021. Den rutinerede liga- og landsholdsspiller Axel Jacobsen har i den grad vist sig værd, både nationalt og internationalt. Han var en vigtig spiller på landsholdet, da Danmark i sommers gik hele vejen og tog guldet til European Silver League, og leverer lige nu fantastiske præstationer i klubben Panathinaikos AC Athens, som inden længer spiller ottendedelsfinaler i den europæiske turnering CEV Challenge Cup.

Mads Kyed Jensen (Verona Volley, Italien)
Han er kun 22 år gammel, men kan alligevel skrive +30 landskampe på sit CV. Til daglig spiller Mads Kyed Jensen i en af de bedste ligaer i verden, når han henter point til ligaklubben Verona Volley i Italien. Den professionelle karriere i Italien har i den grad sat sine tydelige spor i Mads, der præsterede formidabelt under sommerens European Silver League, der endte med dansk triumf, og titlen som turneringens Most Valuable Player til danske Mads Kyed Jensen.

Vinderne af Årets Danske Volleyballspiller bliver fundet ved en afstemning udsendt til alle danske spillere i Volleyligaen og i udlandet, og den endelige kåring sker ved årets Volleyball Award i Aarhus, som forhåbentligt bliver afviklet lørdag den 5. februar 2021.

De har slidt, kæmpet og sejret, og så har de i det forgangne år imponeret os som ingen andre. Her er de nominerede til titlen som Årets Most Improved på Pepsi MAX Beachvolley Tour 2021.

Som nomineret til prisen som Årets Most Improved 2021 kan beachvolleyballspillerne i den grad bryste sig af, at de har imponeret deres kollegaer i sandet. De tre kandidater (for hvert køn) er nemlig de tre spillere, som har opnået flest stemmer blandt deres medspillere i Eliterækken på årets Pepsi MAX Beachvolley Tour. Få her overblikket over hvilke kvinde- og herrespillere, der er med i kapløbet om den flotte pris:

Årets Most Improved 2021 – Kvinder

Cecilie Steffens (Aarhus Beachvolley Club)
Cecilie Steffens etablerede sig allerede i 2020 omkring Eliten. 2021 bød på en en ny makker i tilbagevendte Tenna Donslund, og det viste sig hurtigt at være en rigtig god konstellation. Det nye beachvolleyballpar tilkæmpede sig nemlig flere podieplaceringer i Eliterækken, som kulminerende med en 2. plads ved semifinaleturneringen i Kerteminde og en 5. plads ved DM. 23-årige Cecilie slutter et flot år af som nummer 14 på årets rangliste og en nominering til prisen som Årets Most Improved 2021.

Lea Føns (Ikast KFUM)
Den unge beachvolleyballspiller Lea Føns har deltaget i hele 13 turneringer på årets Tour, primært med Cirkeline Roed Høg og Emilie Kjær Christensen som makkere. Et vidnesbyrd om den dedikation og det engagement Lea har valgt omkring sin beachvolleyball.
Aalborg blev nok Leas favorit by i det forgangne år, da hun her vandt både Aalborg City Grand Slam og Aalborg Challenger. Flotte præstationer, der i høj grad beviser, at Lea fortjener nomineringen som Årets Most Improved 2021.

Kathrine Stein Brinck (Odense Beachvolley Klub)
Katrine Stein Brinck fik for alvor sit gennembrud i 2021, efter hun slog sig sammen med Astrid Mellmølle. I 2020 spillede Katrine primært i 1.- 3. division, men i 2021 har Katrine og Astrid, efter en start i 1. division, etableret sig i Eliterækken med flere flotte resultater. Det hele kulminerede til DM i Nyhavn, hvor Katrine sikrede sig en bronzemedalje, og den 20-årige beachvolleyballspiller slutter som nummer 16 på årets rangliste og en nominering til prisen som Årets Most Improved 2021.

Årets Most Improved 2021 – Herrer

Christian Lundby Andersen (Odense Beachvolley Klub)
Sammen med Marius Stenmann Hansen slog Christian Lundby Andersen for alvor igennem på Touren i 2021. Efter i 2020 primært at have spillet i 1.- og 2. division tog beachvolleyballparret springet til Eliterækken, og leverede her flere flotte placeringer, der kulminerede med kvalifikationen til DM-finalerne og sejren til DM i HU18. Den kun 17-årige Odense-spiller var derudover med til at tilkæmpe sig en flot 9. plads ved U18 EM samt en 17. plads ved U22 EM, og der hersker derfor heller ingen tvivl om, at Christian i den grad fortjener nomineringen som Årets Most Improved 2021.

Jesper Skovmark (Aalborg Beachvolley Klub)
Aalborg City Grand Slam, Aalborg Challenger, Aarhus Challenger og Kolding Challenger. Listen er lang og imponerende, men ikke desto mindre kan 24-årige Jesper Skovmark bryste sig af hele fire 1. pladser i Eliterækken det forgangne år, og derfor er det også fuldt fortjent, at Jesper er endt som nummer 15 på årets rangliste, og er nomineret til prisen som Årets Most Improved 2021.

Nicolai Tange Jørgensen (Aalborg Beachvolley Klub)
Han sluttede som nr. 12 på årets rangliste, og har tilkæmpet sig to 1. pladser i Eliterækken det forgangne år med beachvolleyballkollegaer som Jacob Stein Brinck til Kolding Master og klubkammeraten Jesper Skovmark til Aalborg City Grand Slam. Et stærkt år for Aalborg-spilleren, der har udviklet sit spil i sandet, og derfor også er nomineret til prisen som Årets Most Improved 2021.

De endelige vindere vil blive afsløret i slutningen af januar.

De kæmpede alt hvad de kunne og mere til, men det finske mandskab blev for stor en mundfuld for HU18 landsholdet, der misser weekendens EM-billet efter et 3-1 nederlag søndag eftermiddag.

Det danske HU18 landshold har over weekenden spillet EM-kvalifikation mod de nordiske naboer, Færøerne, Norge, Island og Finland i Hellehallen. Sidstnævnte ventede i kvalifikationens første opgør fredag aften, hvor det desværre blev til et smalt 3-2 nederlag til gæsterne fra Finland.

De danske drenge fik dog hurtigt rystet fredagens nedelag af sig, og lørdag blev en noget anderledes affære, da HU18 hentede dobbeltsejr over henholdsvis Norge og Island, og bragte sig i en særdeles god position i forhold til videre avancement til søndagens finale.

I søndagens formiddagsopgør mod Færøerne hentede Danmark en sikker 3-0 sejr og spillede sig direkte i eftermiddagens finale, hvor et ubesejret finsk mandskab igen stod på den anden side af nettet. Selvom de danske drenge kæmpede til allersidste bold, var det desværre ikke nok til at slå Finland, der endte med at sikre sig den direkte billet til EM i 2022. Ifølge cheftræner, Peter Kjellerup, var det ressourcerne der slap op til sidst:

”Vi er bagefter det meste af kampen, og jeg synes de kæmper forbilledligt drengene. Men det tager også bare rigtig, rigtig mange ressourcer at skulle kæmpe sig tilbage, gang på gang, og det virkede som om, at der var udsolgt til sidst i fjerde sæt,” fortæller Peter, men pointerer hertil ”De har jo fået vist, at de kan spille op mod de bedste hold i norden, og slå rigtig mange af dem!”.

EM-drømmen lever dog fortsat for det danske ungdomslandshold. Med weekendens andenplads følger nemlig en plads i EM-kvalifikationens anden runde, som spilles i foråret 2022.

Få flere indtryk fra turneringen på Ungdomslandsholdenes Facebookside.

Volleyball Danmark har sammen med Nordenskov UIF Elite Volley været arrangører for HU18 EM-kvalifikationen. Vi sender en stor tak til alle frivillige til og omkring turneringen for deres indsats i en ellers travl juleweekend.

Danmarks resultater til HU18 EM-kvalifikation
17.12: Finland – Danmark: 3-2 (27-25, 25-19, 15-25, 24-26, 15-11)
18.12: Danmark – Norge: 3-1 (25-13, 22-25, 27-25, 25-18)
18.12: Island – Danmark: 0-3 (2-25, 5-25, 14-25)
19.12: Danmark – Færøerne: 3-0 (25-9, 25-16, 25-13)
19.12: Finland – Danmark: 3-1 (25-22, 22-25, 29-27, 25-23).

Fra på fredag og hele weekenden står den på EM-kvalifikation for vores DU17 og HU18 landshold, når de på hjemmebane i henholdsvis Køge og Nordenskov skal kæmpe for en plads videre i næste års EM-eventyr. Få her overblikket over kvalifikationsrunden, kampprogrammet og se hvem, der er kommet på holdkortene.

Første runde i kvalifikationen er inddelt i zoner, og begge hold står i weekenden overfor vores nordiske naboer, som mange af dem også spillede mod i NEVZA-turneringen tidligere på året. Her viste begge hold gode takter, og hentede ædelt metal hjem til Danmark. I forbindelse med begge NEVZA-turneringer blev det til guld for HU17, og mange af de samme spillere mødes nu på HU18-holdet for at spille sig videre i EM-turneringen – en fordel, ungdomslandstræner, Peter Kjellerup, håber holdet kan drage nytte af i den kommende weekend.

”Det, at vi havde en god oplevelse sammen i uge 42, giver os helt sikkert nogle fordele. Der er ingen tvivl om at holdet socialt står et godt sted. De glæder sig til at være sammen igen, hvilket giver en tryghed man ikke skal undervurdere. Vi har selvfølgelig tre nye spillere med i truppen, men de kender både de øvrige spillere og os trænere rigtigt godt, så de er lynhurtigt en del af gruppen,” fortæller Peter.

Det stærke fællesskab på holdet er ifølge DU17-landstræner, Mats Björkman, ligeledes noget der arbejdes målrettet på at få opbygget hos pigerne inden det i weekenden går løs i Spar Nord Arena Køge.

”Vi arbejder fokuseret på at få skabt den form for holdtryghed, der gør, at pigerne kaster maskerne overfor hinanden og os trænere - at de angriber enhver udfordring med nysgerrighed og gåpåmod – at de forstår at indsatsen er vigtigere end resultatet og at de er villige til at ofre sig fuldt ud for holdet og hinanden,” afslutter Mats.

Kampe og resultater

De to kvalifikationsrunder i Danmark afvikles i henholdsvis Spar Nord Arena Køge (DU17) og Helle Hallen i Årre (HU18). Holdene spiller alle-mod-alle fredag og lørdag samt søndag formiddag (17.-19.). Søndag eftermiddag mødes de to bedste hold så i gruppefinalen, hvor vinderen er sikret en plads direkte til EM i 2022, mens taberen af finalen rygere videre til EM-kvalifikationens anden runde, som spilles i slutningen af april 2022.
Tilskuere

Der er fri entré, så kom og støt op om holdene. Vær opmærksom på, at der i indgangen kan påkræves fremvisning af gyldigt coronapas.

Turneringsinformation

Følg med i kampprogram og resultater her:

DU17: https://www.cev.eu/national-team/age-group-championships/u17w/zonal-1st-round/#nevza og U17 Volleyball European Championships 2022 Qualifiers

HU18: https://www.cev.eu/national-team/age-group-championships/u18m/zonal-1st-round/#nevza og U18 Volleyball European Championships 2022 Qualifiers

Støt også ungdomslandsholdene på Facebooksiden ”Ungdomslandshold i Volleyball Danmark”, hvor holdene selv deler billeder, information og resultater.

Livestream

Alle kampe i begge turneringer livestreames på Volleyball Danmarks YouTube kanal:
https://www.youtube.com/channel/UC5PZF5SAARlzgmjMj8s0Rag

DU17 TRUPPEN

Mia Louise Brodie, Lyngby-Gladsaxe
Asta Marie Gjernø-Mikkelsen, Ikast KFUM (Lyngby-Gladsaxe)
Freja Linnet, Ikast KFUM (Bedsted KFUM)
Erika Egebjerg Colgan, Ikast KFUM (Farum-Holte)
Silje Skovsgaard, DHV
Veronika Kjær Sørensen, Lyngby-Gladsaxe
Marie Sonne Kristensen, SKF KFUM
Maria Møller-Petersen, DHV
Vera Rosthøj, Frederiksberg Volley
Sasja Rosenby Gottschalk, VK Vestsjælland
Alma Tabermann Uhrenholt, Ikast KFUM
Marie Boe Andersen, SKF KFUM

Find mere information om DU17 truppen her

HU18 TRUPPEN

Hjalmer Elmbæk Madsen, Ikast
Rasmus Reitz Eisenreich, Gentofte Volley
Kristoffer Nørager Bisgaard, Gentofte Volley
Andreas Sejer Kofod Brinck, Ikast
Laurits Schultz Thynebjerg, Ikast
Uffe August Mathiasen, Farum-Holte Volley
Oliver Rauschenberg Leth, Gentofte Volley
Lukas Lykkegaard Marker, Gentofte Volley
Jonas Enemark Petersen, Middelfart VK
Villads Flügge Napier, Ikast
Villads Lundby Andersen, Ikast
Felix Jarl Willemoes Behrend, Ikast

Find mere information om HU18 truppen her

Side 1 ud af 2
ANNONCE

VDlogo.png

Volleyball Danmark

Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2710

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Følg os på