Volleyball Danmark logo

Ci Eshel

Ci Eshel

Ovenpå to fantastiske sæsoner med historiske resultater for vores danske volleyballherrer, kan vi nu se frem til endnu flere store øjeblikke i 2023 – også på dansk jord!

Da herrelandsholdet i volleyball den 20. august 2022 slog sidste bold i gulvet i Lillebæltshallen og vandt 3-0 over gæsterne fra Aserbajdsjan, sikrede de sig samtidigt en gylden billet til EM-slutrunden i 2023 – et historisk resultat for dansk volleyball.

Heldigvis bliver der også mulighed for at se de danske volleyherrer på hjemmebane i det kommende år. Volleyball Danmarks bestyrelse har ved sidste bestyrelsesmøde (4/10) drøftet prioriteringerne for volleyball landsholdsaktiviteter i 2023 og besluttet at Danmarks herrelandshold igen i 2023 kommer til at deltage i European Golden League, som forberedelse frem mod sensommerens EM.

- ”2021 og 2022 var historisk gode sæsoner for vores herrelandshold, der først vandt European Silver League og året efter fulgte op med en fantastisk EM-kvalifikation. Dét momentum ønsker vi i bestyrelsen at bygge videre på, hvorfor vi i 2023 har kigget på at skabe de bedste forberedelsesmuligheder for holdet frem mod EM-slutrunden i august/september. Derfor har vi i bestyrelsen valgt at prioritere en længerevarende træningslejr samt deltagelse i European Golden League for herrelandsholdet i 2023, hvor vi glæder os til at kunne støtte vores hold på hjemmebane”, fortæller bestyrelsesformand i Volleyball Danmark, Mads Olsen, og fortsætter:

- ”Midlerne til vores landshold er ikke ubegrænsede, og de store internationale turneringer kræver mange ressourcer og økonomi. Valget om deltagelse i både European Golden League og EM med herrelandsholdet betyder derfor også, at budgettet og dermed aktivitetsmulighederne for vores kvindelandshold i volleyball i 2023 er begrænset. Vi arbejder naturligvis tæt sammen med trænerteamet for at finde de bedste muligheder inden for de vilkår, der er”, afslutter han.

Herrernes EM-slutrunde spilles i perioden 28. august til 16. september 2023, hvor puljerne fordeles i de fire værtslande Italien, Nordmakedonien, Bulgarien og Israel. Hvem Danmark ender i pulje med, og hvor de skal spille, afgøres den 16. november 2022, når CEV afvikler lodtrækningen til EuroVolley 2023 (online link endnu ikke offentliggjort).

Volleyball Danmarks bestyrelse vil efter EuroVolley 2023 beslutte landsholdenes program for 2024.

Plads til alle footer

Med balloner og hulahopringe i hallen samt spændende indlæg fra internationale trænerkapaciteter og en OL-medaljevinder blev årets Trænerkonference i Lillebæltshallen den 29. oktober en kæmpe succes.

Dedikerede ildsjæle fra nær og fjern mødtes lørdag den 29. oktober i Lillebæltshallen, Middelfart, til en hel dag med fokus på ’det gode idrætsmiljø for børn og unge’ i Volleyball Danmarks Trænerkonference.

Dagens formål var at give de deltagende trænere og frivillige en masse viden og inspiration omkring hvad, der motiverer børn og unge i idrætten, samt skabe et bredere fundament for netværk mellem trænere på tværs af klubber og landsdele – og dét lykkedes i den grad.

-”Det var en rigtig god dag med en fin balance mellem oplæg og aktiviteter. Rigtigt fedt, at vi ikke bare skulle sidde stille og lytte en hel dag. Det, jeg synes var bedst, var at få nogle konkrete værktøjer, links og øvelser til træningen. Og så var det rigtigt rart at få mødt nogle andre frivillige, der har gode ideer og oplevelser, og som kan relatere til de problematikker, vi oplever i vores klub”, fortæller Jane Kømmel Svinkløv som deltog fra Varde Volley.

Dagens program var spækket med spændende oplæg fra banecykelrytter Rasmus Lund Pedersen, Laura Schmidt Calle fra Dansk Håndbold Forbund, den anerkendte træner Kristof de Loose fra Belgien, samt cheftræner i Marienlyst-Fortuna Volley Marty Collins, som bidrog med sine perspektiver fra Australien. Derudover delte de danske klubber Frederikssund Volleyball Klub, Kolding Volleyball Klub, RS Rødovre Volley samt VK Vendsyssel ud af deres erfaringer på konkrete områder. Alt i alt en god blanding af input og ideer fra interne og eksterne miljøer, der skabte den helt rigtige dynamik for dagens program.

-” Trænerkonferencen har uden tvivl givet vores deltagere – og os ansatte i Volleyball Danmark – et kæmpe energiboost. Under planlægningen af konferencen har det hele tiden været ekstremt vigtigt for os, at vi fik sat fokus på alt det vi gør godt ’internt’ i vores danske volleyball- og beachvolleymiljø, men hvor vi også kan blive rykket i vores opfattelse med ’eksterne’ synspunkter, som kan inspirere og skabe ’aha-oplevelser’. Med Trænerkonferencen fik vi skabt netop denne balance, og det har bestemt givet stof til eftertanke for vores deltagere, som nu hiver nye eller bekræftede tanker med hjem i deres klubber”, fortæller udviklingschef i Volleyball Danmark, Christina Attrup Juhl, og fortsætter:

-”Et andet stort mål for Trænerkonferencen var, at vi skulle skabe dialog og netværk på tværs af trænere og klubber i landet – og det må vi bare sige OGSÅ lykkedes i lørdags. Vi havde en diskussionslysten gruppe af deltagere, som gjorde dagen enormt dynamisk og nærværende for alle. Jeg håber i hvert fald, at alle deltagere forlod dagen med værktøjskassen fyldt op med nye ideer og telefonbogen med nye trænerkontakter. Vi sender en stor tak til alle de ildsjæle, som tog en hel dag ud af kalenderen for at fordybe sig i udviklingen af vores sport for børn og unge, samt en særlig stor tak til alle oplægsholdere, der var med til at gøre dagen til en kæmpe succes”, afslutter hun.

Er du interesseret i at dykke ned i nogle af de oplæg og emner, som blev præsenteret på Trænerkonferencen, kan du finde materialer fra dagen her. 

Plads til alle footer

Kender du en klub eller ildsjæl, der har været helt fantastisk i 2022? Så er det NU du skal til tasterne og indstille dem, du synes fortjener en særlig anerkendelse til Volleyball Danmarks prestigefyldte priser A-Sport.dk Årets Klub samt Årets Ildsjæl.

Kender du en klub, der i 2022 har haft nogle særlige aktiviteter eller initiativer, der fortjener et stående bifald? Eller kender du en sand ildsjæl, der i løbet af det sidste år har knoklet for et højere formål?

Så er det NU du skal sende din indstilling til A-sport.dk Årets Klub og Årets Ildsjæl afsted. Læs med her, hvordan du indstiller:

Hvem kan indstille til priserne?
Traditionen tro kan ALLE indstille dem, de synes, skal have et ekstra stort klap på skulderen. Uanset om man er frivillig, spiller eller måske leder i en klub, så er alle indstillinger værdsat, og vi ser frem til at høre fra jer.

Hvad er kriterierne?
Der er ikke nogen fast opskrift på, hvad en klub eller ildsjæl skal have opnået i 2022 for at blive betragtet til prisen. Det vigtigste er, at klubben eller personen har gjort en positiv forskel for dansk volleyball og/eller beachvolleyball. Alle indsatser og klubber – uanset størrelse, omfang og medlemstal – har mulighed for at blive kåret. Nedenfor er en række eksempler på, hvad klubben/personen kunne indstilles for.

A-Sport.dk Årets Klub
- Har gjort sig bemærket ved særlige initiativer, der styrker lokalområdet
- Har haft særlige projekter med fokus på rekruttering, fastholdelse, træningskultur eller lignende.
- Har et særligt, stærkt tilbud til sine medlemmer
- Har gennemført ekstraordinære tiltag såsom integrationsprojekter, skolesamarbejde, særlige tiltag osv.
- Har udbudt uddannelsestilbud til trænere, ledere, spillere m.m.

Årets Ildsjæl
- Har været klubperson med stort ’K’ og er gået forrest, når det hårde læs skulle trækkes
- Har sørget for et godt socialt klubliv med forskellige aktiviteter
- Har arbejdet med projekter, der styrker rekruttering og/eller fastholdelse
- Har taget et langt, sejt træk i arbejdet med klubudvikling
- Har været visionær og nytænkende og dermed skabt nye muligheder for klubben.

Hvordan indstiller man?
Indstillingen til A-Sport.dk Årets Breddeklub og Årets Ildsjæl kræver ikke et specielt format eller længde. Send en kort beskrivelse af hvorfor netop den klub eller person, du har i tankerne, fortjener hæderen.

Indstillinger skal sende til Christina Attrup Juhl senest den 1. december 2022 på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Du kender helt sikkert en klub eller person, som fortjener disse priser – så gå til tasterne allerede i dag og send din indstilling afsted.

Vi glæder os til at modtage indstillingerne og læse mere om de mange klubber og personer, der gør en særlig indsats for vores sport.

Se tidligere års vindere lige her

Plads til alle footer

Efter to års coronafravær vender Pokalfestivalen stærkt tilbage til DGI-Huset i Vejle den 28.-29. januar 2023, hvor alle landets Kids- og Teenspillere er inviteret til et ordentlig brag af et weekendstævne med max hygge både på og uden for banerne.

I dag – den 20. oktober 2022 – er der præcis 100 dage til, at Pokalfestivalen 2023 skydes i gang. En begivenhed Volleyball Danmark, de lokale arrangerer Vejle Ungdomsvolley og ØSVN Volleyball samt samarbejdspartner Vejle Kommune har set yderst meget frem til.

Pokalfestivalen er en oplagt mulighed til at samle alle klubbens Kids- og Teenhold til en sjov klubtur, hvor man ud over at spille en masse volleyball, kan hygge sig sammen som klub og lære hinanden bedre at kende. Alle hold spiller samme sted og sover inden for 100 meters gåafstand, så der er optimale muligheder for at hygge sig både før, under og efter aktiviteterne på banen.

I Volleyball Danmark glæder vi os til igen at samle en kæmpe flok børn og unge, trænere og forældre i Vejle omkring vores fantastiske sport.

Læs mere om Pokalfestival 2023 samt tilmelding her.

Plads til alle footer

Det internationale volleyballforbund FIVB har udgivet en ny udgave af de internationale spilleregler, som er trådt i kraft i dansk volleyball for denne sæson 2022/2023.

Fra efteråret 2022 er det således denne engelske udgave af spillereglerne, som er den officielt gældende i Danmark. Ud over diverse konsekvensrettelser, er der ganske få ændringer som er opsummeret her, og som også bliver præsenteret grundigt i denne video af DT-dommer August Jelert.

• Liberoen må nu gerne være anfører.
• Positionsfejl reglen er ændret. Nu skal den ”fejlende spiller” have passeret sin ”tilhørende” medspiller helt, før det er fejl.
• Reglen for berøring af bolden hos modstanderen af blokspiller, er ændret til at man gerne må samtidigt med, men stadig ikke før angriberen er færdig, dvs. bolden skal være på vej over.
• Reglen for udskiftning af udvist eller diskvalificeret spiller er ændret, så vedkommende kan erstattes ved en ekstraordinær udskiftning, hvis det ikke er muligt at erstatte vedkommende ved en ordinær udskiftning.
• Ved alle udvisninger/ diskvalifikationer skal spilleren gå ud af hallen til omklædningsrum. Strafstole er afskaffet.

De officielle gældende spilleregler er sammen med oversigt over væsentlige ændringer (på dansk) og link til video, lagt på volleyball.dk

Plads til alle footer

Volleyball Danmark har gennem de seneste måneder implementeret en række ændringer for talentudviklingsarbejdet i volleyball, som skal styrke overgangene fra talentspiller til A-landshold. 

Se oversigten her 

Volleyball Danmarks Talentudviklingsarbejde er baseret på en bred og inkluderende filosofi. Målet med arbejdet er at tilbyde en bred gruppe af potentielle talenter en udviklingsplatform som vil forberede og motivere dem til en karriere som elitevolleyballspillere.

Volleyskole: Derfor er Volleyball Danmarks Volleyskoler åbne for alle unge spillere mellem 11-18 år, som ønsker at træne mere og dygtiggøre sig. Volleyskolerne er fordelt i hele landet med træninger i henholdsvis Nord, Vest, Syd, Midt og Øst.

Talentcenter B: For dem med lidt mere volleyballerfaring og ønsket om at blive betragtet til U-landshold, er Talentcenter B næste skridt på rejsen. Her afvikles der træninger i henholdsvis Øst og Vest (læs mere her)

Talentcenter A & B-landshold: For de ældre ungdomsårgange er der fra efteråret 2022 blevet implementeret ændringer i aktiviteterne. De dygtigste 17-18-årige (og enkelte på 16) bliver en del af Talentcenter A, mens de bedste 19-20-årige bliver en del af et nyt B-landshold. Disse to grupper mødes ved landsdækkende samlinger. Spillere til både TC-A og B-landshold inviteres eksklusivt til samlingerne. Spillerne udtages af ungdomslandsholdstrænerne og TC-trænerne, hvorefter sportschefen godkender/afviser udtagelsen.

Ungdomslandshold: Sideløbende med Talenttræninger bliver der løbende udtaget ungdomslandshold i de forskellige årgange afhængigt af de aktuelle turneringer i NEVZA og CEV-regi.

A-landshold: A-landsholdet består af Danmarks bedste volleyballspillere, som spiller professionelt i udlandet eller i landets bedste rækker. Aktiviteter og turneringsdeltagelse varierer fra år til år.

Plads til alle footer

Volleyball Danmark søger til foråret 2023 praktikanter til vores kommunikationsteam samt Bredde- og Udviklingsafdeling.

Synes du at idræt – og måske særligt volleyball og beachvolleyball – er megaspændende? Er du i gang med en uddannelse inden for idræt, sundhed, markedsføring, event, kommunikation eller noget helt andet? Så er et praktikforløb hos Volleyball Danmark måske lige noget for dig. Læs mere om de to praktikstillinger for foråret 2023 her:

Plads til alle footer

Traditionen tro mødes Nordeuropas unge volleyballstjerner i Ikast i efterårsferien – nærmere bestemt den 17.-19. oktober – når titler, pokaler og medaljer skal i hus. Læs her om turneringen, kampprogrammet og se hvem, der er kommet på de to U17 holdkort.

Den Nordeuropæiske NEVZA-turnering er en årlig tilbagevendende turnering for ungdomslandshold og specifikt for årgangen U17 har Volleyball Danmark i de sidste mange år været værter for turneringen i tæt samarbejde med Sportscenter Ikast, Ikast KFUM og Idrætsskolerne Ikast. Sidste år blev turneringen desværre uden deltagelse fra Sverige, England, Finland og Grønland – men nu er Sverige og England tilbage i turneringen, og de seks nationer er klar til at tage hul på de indledende puljekampe til stor glæde for Sportschef i Volleyball Danmark, Sebastian Mikelsons, der står i spidsen for sin allerførste NEVZA-turnering:

- ”Vi glæder os sindssygt meget til at afholde årets sidste hjemmebanelandskampe. Vores A-landshold har haft et meget flot landsholdsår, og nu glæder vi os til at vise morgendagens stjerner frem på hjemmebanen i Ikast, der som så mange gange før har afviklet flotte NEVZA-mesterskaber”, fortæller han og fortsætter:

- ”En del af vores spillere har den store ære, at de for første gang trækker den danske landsholdstrøje over hovedet. For de spillere håber vi, at turneringen kan være med til at give værdifuld erfaring med landshold og landskampe, som de kan bruge mange år fremover. Men selvom nogle spillere for første gang prøver kræfter med landskampe, er vi alligevel så ambitiøse og målrettede, at vi går efter guld på hjemmebanen i Ikast”, afslutter han.

Danmarks U17 pigelandshold er endt i pulje B med Sverige og Norge, mens det det danske U17 drengelandshold er endt i Pulje C med Sverige og Island.

Kampe og resultater

Kampprogram, U17 piger:
08:30: Danmark – Sverige
17:30: Danmark – Norge

Kamprogram, U17 drenge:
10:45: Danmark – Sverige
19:45: Danmark – Island

NEVZA-turneringen afvikles i Sportscenter Ikast Hal A. Holdene spiller de indledende puljekampe mandag den 17., hvorefter holdenes videre avancement i turneringen afgøres tirsdag den 18. oktober. Bronzekampe og finalekampe afgøres onsdag den 19. oktober. Der er fri entré, så kom og støt op om holdene.

Følg med i kampprogram og resultater på Facebooksiden: NEVZA U17 Volleyball Championship. Her vil der også blive lagt link til livestream.

Følg desuden med på Ungdomslandsholdenes Facebookside, hvor der løbende bliver lagt information op fra de forskellige hold.

U17 PIGELANDSHOLD: TRUPPEN
Alma Tabermann Uhrenholt, Ikast KFUM
Asta Marie Gjernø-Mikkelsen, Lyngby-Gladsaxe
Erika Egebjerg Colgan, Farum-Holte
Freja Linnet, Bedsted KFUM
Ida Hvid Røjgaard, Farum-Holte
Maria Cecilie Møller-Petersen, Ikast KFUM
Marie Boe Andersen, Ikast KFUM
Marie Sonne Kristensen, Ikast KFUM
Mille Bassøe, VK Vestsjælland
Mille Rydahl Christensen, VK Vestsjælland
Silje Bang Skovsgaard, DHV Odense
Veronica Kjær Sørensen, Ikast KFUM

Find mere information om truppen her

U17 DRENGELANDSHOLD: TRUPPEN
Viktor Markwian Oldenborg, VK Vestsjælland
Christoffer Ole Sørensen, VK Vestsjælland
Andreas Sejer Kofod Brinck, Farum-Holte
Albert Tølbøll Sørensen, Ikast KFUM
Allon Gabriel Gev, Gentofte Volley
Sebastian Sven Molin Hilskov, Ikast KFUM
Samuel Berlin Hovmand, Gentofte Volley
Anton Spile Hansen, DHV Odense
Villads Flügge Napier, Gentofte Volley
Storm Lui Genet, Farum-Holte
Villads Lundby Andersen, DHV Odense
Søren Kjærsgaard Bertelsen, Ikast KFUM

Find mere information om truppen her

Når Danmarksmestrene i beachvolleyball skal kåres i 2023, bliver det i en fantastisk sportskulisse til DM-ugen i uge 25 i Aalborg. Samtidig bliver formatet for Danish Beachvolley Tour 2023 ændret.

Med et stærkt ønske om at skabe større eksponering for DM-finalerne i beachvolleyball, har Volleyball Danmark med fuld opbakning fra Beachvolleyball Tourgruppen besluttet at afvikle DM-finalerne 2023 i uge 25 i Aalborg som en del af DM-ugen.

DM-ugen er et nyt og stort sports-event, som første gang blev afviklet i 2022 med enorm succes. I 2022 deltog 27 specialforbund, hvor 230 Danmarksmestre blev kåret mens 130.000 besøgende lagde vejen forbi en eller flere begivenheder, samtidigt med at DM-ugen blev dækket tæt af DR. Volleyball Danmark ser således frem til at blive en del af den store sportsfest i 2023 og få skabt endnu mere synlighed omkring DM-finalerne i beachvolleyball.

- ”Vores deltagelse i DM-ugen giver nye muligheder for at få eksponeret beachvolleyball og Danish Beachvolley Tour yderligere, og jeg er sikker på, at det kommer til at skabe stor interesse for beachvolleyball generelt. Samtidig bliver det en stor oplevelse for spillerne, der kan glæde sig til at deltage i det danske ”mini-OL” næste år i Aalborg, for det var en flot kulisse som Aalborg og DIF skabte i 2022”, fortæller direktør i Volleyball Danmark, Jesper Jørgensen.

DM-finalerne i 2023 kommer således til at foregå i uge 25, hvor finaleserien spilles i slutningen af ugen. Det endelige format for kvalifikation til DM er endnu ikke på plads, men forventes snart at blive offentliggjort.

Ændringer i Danish Beachvolley Tour 2023
Sammen med flytningen af DM-finalerne til starten af sommeren i Aalborg, vil formatet for Danish Beachvolley Tour 2023 også blive ændret. Stævnerne på klubanlæg rundt omkring i landet fortsætter som hidtil, mens der arbejdes på at afvikle 3 strandstævner fordelt i Jylland, på Fyn og på Sjælland.

Som den helt store afslutning vil Danish Beachvolley Tour 2023 afsluttes med et større event i København i august, hvor vi over 2 uger vil forsøge at samle Ungdoms-DM og en Tourfinale på samme sted, så både ungdoms- og seniorspillere får muligheden for at sætte punktum for sommersæsonen i en flot kulisse.

- ”Med det nye format for Danish Beachvolley Tour vil der fremover være to store højdepunkter fordelt i starten og i slutningen af sommerhalvåret, som giver os større muligheder for at eksponere sporten og ikke mindst skabe fede events for vores spillere. Undervejs har vi har haft gode dialoger med arrangørklubber og elitespillere såvel som Beachvolleyball Tourgruppen, som har givet os værdifuld input, der helt sikkert kommer til at styrke det nye setup, ligesom det er en dialog der vil fortsætte. Vi glæder os til at få de sidste detaljer for Danish Beachvolley Tour 2023 på plads de kommende måneder, og ser frem til en fantastisk sommer med store oplevelser i vente”, afslutter Jesper Jørgensen.

Læs mere om DM-ugen i Aalborg her: https://www.dif.dk/dm-ugen

Plads til alle footer

I uge 41 har hele landet fokus på bevægelse med Danmarks Motionsuge - en oplagt mulighed for at synliggøre sporten og tiltrække nye medlemmer. Promover jeres Åbent Hus-arrangement med denne gratis promoveringsvideo.

I Volleyball Danmark har vi plads til alle og brug for alle. Fra Ramasjangvolley til Bedstevolley – volleyball og beachvolleyball kan spilles i alle aldre og på alle niveauer. Det har vi forsøgt at sætte billeder på i denne video, der viser nogle af vores mange aktiviteter.

Videoen kan frit bruges af Volleyball Danmarks medlemsklubber til at promovere et Åbent Hus-arrangement eller åben træning, som afvikles i uge 41 i forbindelse med Danmarks Motionsuge.
Download video til fri brug her.

www.danmarksmotionsuge.dk kan man finde mere information og værktøjer til at afvikle succesfulde Åbent Hus-arrangementer.

I Volleyball Danmark opfordrer vi alle medlemsklubber til at udnytte muligheden for at skabe opmærksomhed omkring jeres klub.

Danmarks Motionsuge er etableret af DR, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI.

Plads til alle footer

Side 1 ud af 51