Volleyball Danmark logo

Søndag, 30 oktober 2022 17:39

Danmark henter sølv ved U19 NEVZA-turneringen i Finland

Written by

Efter et par fantastiske dage med danske sejre, kunne U19-herrerne og kvinderne kalde sig puljevindere. Søndag stod i finalens tegn, men for de danske U19-kvinder krævede det en sejr fra morgenstunden, hvis finalebilletten skulle is hus – og i hus, det kom den. 

Med en sejr over Norge i søndagens tidlige semifinale kunne de danske U19-kvinder gøre landsmændene fra HU19 kunsten efter, og sikre Danmark endnu en finaleplads ved den Nordeuropæiske turnering i Finland. Det blev et brag af en semifinale, som bølgede frem og tilbage. Danmark viste sig dog som det stærkeste hold, og med et ekstremt fokus i femte og afgørende sæt indkasserede de rød/hvide endnu en finalebillet til Danmark.

HU19 Finale: Danmark – Sverige: 2-3 (25–22, 25–21, 26–28, 20–25, 15–17)
Finalebilletterne var i hus for de danske landshold, og HU19 var de første, der skulle i aktion om guldmedaljen søndag. På den anden side af nettet stod naboerne fra Sverige. I begyndelsen af kampen lignede det, at de danske drenge ville forsvare guldmedaljen fra sidste år. De rød/hvide bragte sig foran 2-0 i sæt, og var dermed kun et enkelt fra den helt store triumf. Det skulle dog vise sig, at de svenske naboer ikke lod sig slå ud, og kampen endte som en vaskeægte gyser, der desværre resulterede i en svensk finalesejr. 

KU19 Finale: Danmark – Finland: 0-3(25–21, 25–21, 25–19)
Ovenpå en lang semifinale tidligere på dagen skulle de danske U19-kvinder forsøge at vinde guldet med hjem til Danmark søndag eftermiddag. I finalen ventede værterne og de forsvarende NEVZA-guldvindere fra Finland. Om det var hjemmebanen eller dét at forsvare titlen, der i den grad gav vind i sejlene for de finske kvinder, er ikke til at vide. Men det danske landshold fik ikke mange chancer mod de stærktspillende værter, der sikrede sig en 3-0 sejr og dermed forsvarede trofæet og guldmedaljen. 

Dream Team 
Ud over medaljer blev Danmark også hædret med tre pladser på årets Dream Team. Fra KU19 blev Caroline Stenholt Krogh valgt som hæver. Fra HU19 kom Marius Stenmann Hansen som kant og Simon Tabermann Uhrenholt som diagonal. 

Caroline Stenholt Krogh og Simon Taberman Uhrenholt blev ligeledes valgt som Danmarks MVPs.

Samlet stilling, U19- NEVZA 2022

U19 Herrer:
1. Sverige 
2. Danmark
3. Norge
4. Finland
5. Færøerne
6. England

U19 Kvinder:
1. Finland
2. Danmark
3. Sverige
4. Norge
5. Island
6. Færøerne
7. England