Volleyball Danmark logo

Onsdag, 18 maj 2022 01:16

Optakt: Ny EM-kvalifikation for DU21 og HU22

Written by

For første gang nogensinde har det europæiske volleyballforbund, CEV, etableret et europæisk ungdomsmesterskab for DU21 og HU22 aldersgrupperne. EM-kvalifikationen spilles fra den 19.-22. maj, hvor Danmark naturligvis også kæmper med om EM-billetten.

I et forsøg på at give flere unge talenter muligheden for at konkurrere på den internationale scene og bygge bro mellem ungdom og seniorvolleyball, spilles der i år for første gang et europæisk mesterskab for DU21 og HU22. En mulighed, som glæder landstræner fra DU21, Mats Björkman.

-”Det er en fed mulighed og et springbræt opad mod A-landsholdet for denne årgang. Vi har et hold bestående af spillere, som til dagligt spiller på højt niveau, og det gør, at de virkelig synes det er fedt at mødes og spille med hinanden. Der er fuld knald på i træningen, og spillerne virker til at nyde det”, fortæller han.

DU21 rejser onsdag til Serbien, hvor de ud over værtsnationen skal møde Letland i kvalifikationspulje A. Vinderen af puljen samt de bedste 2’ere på tværs af alle puljer går direkte videre til EM-slutrunden, som spilles i Italien i juli.

-”Vi ved, at Serbien er gode, men jeg håber på, at vi kan give dem god modstand. Det er et snævert vindue, vi skal igennem for at kvalificere os. Men det er klart, at hvis vi vinder stort over Letland og så kan drille Serbien, så har vi en chance. Vi er fortrøstningsfulde og spiller vores chance”, afslutter Mats Björkman.

DU21 Kampprogram:
19.05. kl. 18:00: Danmark – Serbien
20.05. kl. 18:00: Letland - Danmark

Se mere om DU21 truppen her.
Følg med i turneringen på Ungdomslandsholdenes Facebookside.

De danske HU22 drenge drager til Ankara, hvor der venter dem et fuldt kampprogram med tre modstandere i puljen, nemlig Island, Ukraine og værtsnationen Tyrkiet. Vinderen af puljen samt den bedste 2’er går direkte videre til EM-slutrunden i Polen til juli.

-”Vi står med et hold, hvor en del faktisk ikke har været med ungdomslandshold før. Nogle af spillerne i årgangen er med A-landsholdet nu og et par stykker har måttet melde afbud. Så der er ’nye’ spillere i truppen, der til gengæld er ivrige efter at spille og vise, at de hører til på et landshold”, fortæller cheftræner Mads Ditlevsen og fortsætter,

”Vi har trænet rigtigt godt de sidste dage, og vi har fundet et system der passer godt til truppen. Så hvis vi kan tage det med til Tyrkiet og eksekvere når vi skal, tror jeg på at vi har gode muligheder for at spille os til et godt resultat”, afslutter han.

HU22 Kampprogram
19.05 kl. 15:00 (DK tid): Danmark - Ukraine
20.05. kl. 18:30 (DK tid): Tyrkiet - Danmark
21.05. kl. 15:00 (DK tid): Danmark - Island

Se mere om HU22 truppen her
Følg med på Ungdomslandsholdenes Facebookside.