Hjemmesidebanner

Torsdag, 08 juli 2021 04:49

Optakt U20 EM: Hedebølge i vente for de danske beachvolleyballtalenter i Izmir

Written by

Den 08.-11. juli bliver U20 EM i beachvolleyball afviklet i Izmir, Tyrkiet. Danmark er repræsenteret af henholdsvis Clara Bernberg Windeleff/Sofia Nørager Bisgaard samt Jacob Petersen/Nikola Lyø, som kommer på hårdt arbejde i den steghede, tyrkiske sol.

Høj sol, mild vind og 35 graders varme! Det lyder måske fantastisk for mange feriehungrende danskere, men for Clara, Sofia, Jacob og Nikola, som i de kommende dage repræsenterer Danmark ved U20 EM i beachvolleyball, bliver det langt fra nogen badeferie. De unge beachvolleyballtalenter kommer nemlig på hårdt arbejde i den stegende sol, hvor de skal forsøge at spille sig videre fra puljespillet i turneringen.

Pigerne er kommet i pulje D, hvor de møder Norge, Schweiz og Kroatien, mens drengene er havnet i pulje A med værterne fra Tyrkiet, Grækenland og Spanien.

”Clara og Sofia har ikke umiddelbart fået den nemmeste pulje, men den virker dog bedre, end den lodtrækning de fik til U22 EM for en måneds tid siden. Målet er helt klart, at pigerne skal videre fra puljen. Drengenes pulje er vi godt tilfredse med, at det kunne have set meget sværere ud. Jacob og Nikola skal dog stadig ramme deres topniveau for at drille de andre hold,” fortæller landstræner Martin Olesen.

”Men generelt kommer håndteringen af varmen til at fylder mere end noget andet, især i vores mentale forberedelser. Det er virkelig meget varmere end vi er vant til hjemmefra, så spillerne kommer til at blive presset. Men omgivelserne er virkelig fine, og vi har gode muligheder for at tanke op med skygge, afkøling og energi – og det bliver vigtigt.” afslutter han.

Turneringen starter med puljekampe torsdag og fredag, hvorefter Danmarks placering afgør videre avancement i turneringen. Vi opdaterer løbende med kampprogram, resultater og evt. livestream på Facebooksiden: Beachvolleyball Danmark. 

Danmarks kamprogram (lokal tid)

Torsdag d. 08. juli.
9:45: Bisgaard/Windeleff (DEN) vs Mrkic/Sverko (CRO)
12:30: Petersen/Lyø (DEN) vs Saucedo/Viera (ESP)
16:50: Bisgaard/Windeleff (DEN) vs Maaseide/Thelle (NOR)

Fredag d. 09. juli
09:00 Petersen/Lyø (DEN) vs Kuru/Gulluk (TUR)
13:20: Bisgaard/Windeleff (DEN) vs Stähli/Kernen (SUI)
16:00: Petersen/Lyø (DEN) vs Restemis/Chandrinos (GRE)

Få et overblik over hele turneringen her. 

Read 647 times

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2710
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.